הגנה עצמית במקרה של הטרדה מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגנה עצמית במקרה של הטרדה מינית
    יעל
    16/06/2009

ערב טוב לכולם.
    יש לי שאלה משפטית: נאמר והבוס שלי מטריד אותי מינית (לפחות לראות עיניי): מביט בי עם עיניים זדוניות, מעיר לי הערות על הישבן וצבע החזיה ושורק לי בבוטות כשאני עוברת לידו - כל אלה ליד שאר העובדים. כבר כמה פעמים עצרתי את עצמי מלתת לו בעיטה הגונה באשכים בגלל הפחד שמא האשמה תיפול עלי.
    האם אני צודקת? האם עד שהוא לא יתקוף אותי חו"ח אין לי מה לעשות חוץ מלנסות להתלונן ולקוות שמישהו יאמין לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

רוני קליין
    17/06/2009

יעל שלום,

שאלת שאלה מאד חשובה.

אז הנה התשובות:

חוק הטרדה מינית מחמיר במיוחד כשההטרדה מתבצעת ע"י בעל סמכות.
    הבוס בעבודה זאת דוגמא מובהקת לבעל סמכות.

התאורים שכתבת זאת הטרדה מינית מובהקת.
    הבוס גם ברוב טיפשותו מטריד אותך מינית לעיני עדים.

תלונה במשטרה תגרום להליך משפטי שבו יש לו סיכוי מצויין למצוא את עצמו בכלא.
    את אפילו לא חייבת לתת הסברים למשטרה למה זה בעיניך הטרדה. החוק כבר הגדיר את זה כהטרדה.
    אין מצב שהוא ישכנע בית משפט שזה היה "בצחוק" או סוג של מחמאה, או סוג של חיזור.
    החוק ממש סגר חזק את בעל הסמכות בנושא הזה.

ברור לך שאת, במקביל, צריכה לחפש עבודה במקום אחר במקביל להליך המשפטי.

עם עו"ד טוב חוץ מהרשעה פלילית את גם תוכלי לתבוע אותו (לאחר ההרשעה) בתשלום פיצויים על הנזק הנפשי שגרם לך. סיכויי זכיה מצויינים.

ודבר אחרון, טוב שלא נתת לו בעיטה בביצים.
    זה היה מסבך לך את המצב.
    בעיטה כזאת מותרת משפטית במקרה של הגנה עצמית ולא כדי לפרוק זעם.
    הוא לא פגע בך פיזית.

בנוסף, את גם יכולה לקבל ייעוץ משפטי מנעמ"ת או ויצ"ו.
    חבל על כל יום שאת סובלת את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תפחדי

rui
    19/06/2009

תתני לו בכיף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה עצמית במקרה של הטרדה מינית

אמירה בר-שלום
    28/06/2009

שלום יעל!

אכן המקרה שלך מרגיז ביותר כמו עוד הרבה כאלו לצערינו. בשלב ראשון צריך לזכור שאנו לא רוצות להגיע לההסלמה, זאת אומרת לא להגיב באלימות פיזית , אך בהחלט ניתן להשתמש בקול ולומר מה את חושבת ומה את מרגישה וגם לומר "לא" למבטים ולהערות. בנוסף מומלץ להתיעץ (אפשר בלי לתת פרטים מזהים) לקו החם של מרכז לסיוע 1202 .

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה