מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה עם עברייניםאשר02/09/2009
שלום, אני נער עוד מעט בן 16 שהסתבך עם ילדים עבריינים למדי, המשטרה מטפלת בהם אבל עדיין הם מסתובבים ליד הבית ספר שלי, כנראה נפתחו להם תיקים אך עדיין אני מפחד שהם יפגעו בי, אני ידוע שפשוט עדיף ללכת ולברוח איכשהו להתקפל ולהימנע כי זה קשור בכבוד שלהם אבל עדיין הם לפעמים מחממים אחד את השני ואני מפחד שהם ינסו לפגוע בי, אני נער חזק אבל עדיין מפחד, אני יודע שלא חוקי לשאת גז מדמיע או משהו בסגנון לפני גיל 16 אבל אני עוד כמה ימים חוגג יומולדת 16 אז אני רוצה לדעת:
1) האם זה חוקי לשאת גז מדמיע שוקר ספריי פלפל או כלי עזר דומה בשטח בית ספר? תתפלאו אבל גם בתוך הבית ספר אני חש סכנה בייחוד שיש קטעים שבגלל אילוצים אילו ואחרים יוצא שאני לבד בבית ספר והם מסתובבים בקפיטריה שלעבור בה זה הדרך היחידה לצאת מהבית ספר
2) מה ההבדלים בין התרסיסים השונים ומה הכי עדיף?
3) בדקתי כבר ולא מצאתי מידע על אילו מצבים עלולים לסבך אותי פלילית בנוגע לשימוש באמצעי הגנה זה או אחר אבל אם חבורה באה אליי בצורה מאיימת ואני משתמש בספריי עליהם ובורח למרות שהם עוד לא נגעו בי אני עלול להסתבך?
4) אם החבורה באה אליי בצורה מאיימת ואני מתחיל את האלימות ראשון ופוגע באחד מאנשי החבורת ילדים הזאת באילו נסיבות אני אסתבך ואילו לא
אני יודע שאני שואל הרבה שאלות שאולי לאו דווקא אמורות להישאל פה אבל לא מצאתי מקום אחר... בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערים עבריינים
רוני קליין02/09/2009בדיוק בגלל סרטים כאלה התאמנתי בקארטה כשהייתי בגילך כל תקופת התיכון.
אני לא מבין מדוע מזמן לא התחלת להתאמן באחד מאומנויות הלחימה.
סכנות לא חסר בחיים. אחרי שהעבריינים האלה יעלמו יבואו סכנות אחרות.
אז למה אתה מחכה ?
שאר הדברים ששאלת :
על מדיניות החזקת אביזרי הגנה עצמית תשאל את האחראים בבית הספר שלך.
אתה תלמד שלמערכות גדולות אין זמן וחשק להתייחס לגופו של עניין אלא באופן גורף.
אם, למשל, אוסרים להכניס סכינים לשטח בית הספר. למה שיתירו לך להכניס אביזרים אחרים?
כי אתה נראה להם ילד טוב ומישהו אחר נראה עבריין? זה לא עובד ככה.
זה גם לכאורה פותר אותי מלדון על ההבדל בין התרסיסים כי ממילא אני חושב שלא תקבל אישור...
אבל, לידיעתך, אני בעד תרסיס פלפל יותר מתרסיס גז מדמיע.
עניין העיתוי של תגובתך מול העבריינים.
כאשר אתה במצב של סכנה מיידית זכותך להגן על עצמך. החוק מבין את זה.
כיון שמקובל אצל הנערים העבריינים להגיע מראש בעדיפות מספרית אז בכל תסריט יהיה ברור למשטרה ולבית משפט מי איים על מי. ומי תקף את מי.
כדי להכשיר את הקרקע לבאות אני מציע לך לפזר תלונות על איומים עוד לפני רגע האמת שלך.
תלונה למשטרה, תלונה להנהלת בית הספר.
תכתוב מראש את התלונה שלך שאתה מגיש ותשמור העתקים.
אתה יודע למה?
כי אם העבריינים האלה יכו אותך בשטח בית הספר ויגרמו לך נזקים גופניים יום אחד ההורים שלך יוכלו לגייס עורך דין שיתבע את בית הספר על רשלנות בשמירה ואבטחת שטח בית הספר. והנה יש לך מקור מימון לטיול מסביב לעולם. במקרה זה לא לשכוח לשמור מסמכים רפואיים מפורטים על הטיפול הרפואי שקיבלת. וכו' וכו'
המערכות סביבך לא טובות בלהגן עליך אבל הם מאפשרות לך לקבל פיצויים.
ככה זה מתנהל.
לסיום, אני שוב מפציר בך להתחיל להתאמן באחד מאומנויות הלחימה ולעשות חיל בזה.
במקרה כזה היית כבר מבין בעצמך שבמצב של הגנה מול קבוצת תוקפים אתה צריך לנוע בצורה מאד מסויימת כדי שלא יוכלו לתקוף אותך בו-זמנית ובוודאי לא לתקוף אותך מאחורה.. אתה צריך לנטרל תחילה את החזק בחבורה ורק אח"כ את השאר, ועוד כל מיני תובנות שעושות את ההבדל.
ולא לבקש אישורים להחזיק תרסיס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)