מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טאי צ'יאורנית06/09/2007
שלום רוני ואייטל,
אני רוצה ללמוד לחימה כי נראה לי שבתור בחורה זה משהו חשוב לדעת. חברה שלי לומדת טאי צ'י והיא שכנעה אותי לבוא איתה לשיעור ניסיון. זה היה נראה לי נורא איטי ולא יעיל. המורה מן הסתם אמר שזה כן עוזר להגנה, אבל רציתי לשאול מישהו שמבין בתחום ואין לו אינטרס אם זה נכון או לא.
אודה לכם אם תענו לי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טאי צ'י
רוני קליין06/09/2007אכן את צודקת.
אם את רוצה ללמוד לחימה אז יש הרבה שיטות העוסקות בזה באופן ישיר:
ג'ו-ג'יטסו/הגנה עצמית קארטה וכד'.
מבחינה מעשית בד"כ לשיטות הלחימה היפניות יש יותר מוניטין מאשר לשיטות הלחימה הסיניות (סגנונות הקונג-פו לסוגיהן).
גם בתוך סגנונות הלחימה הסיניות יש חלוקה לסגנונות "קשים" וסגנונות "רכים".
טאי צ'י כלול בסגנונות הרכים.
טאי צ'י נראה כמו שילוב של "באלט בריאותי" עם מדיטציה. נראה יותר כמו שלוחה של הרפואה הסינית הקלאסית (הדוגלת בזרימה חופשית של אנרגיות פנימיות והרמוניה בין הגוף והנפש) מאשר שלוחה של ענפי הלחימה.
דבר מקובל (ויפה) בסין לראות קבוצות אנשים מתרגלים טאי צ'י ברחובות לצורכי בריאות ותחזוקת הגוף.
אומנם טאי צ'י מתייחס גם להגנה עצמית אך רק כמוצר לוואי.
אני בטוח שמומחים בטאי צ'י יודעים להגן על עצמם ביעילות.
מצד שני לא שמעתי על אף מומחה טאי צ'י שהעיז להשתתף באליפויות פתוחות של סגנונות לחימה.
אם את רוצה אומנות לחימה יעילה שמשלבת ניצול זרימת אנרגיות פנימיות בגוף אז עדיף שתלמדי אייקידו.
בכל מקרה, כפי שהבנת מרוח הדברים שלי, אם את מחפשת תכל'ס אני ממליץ לך לבחור באחת מהשיטות היפניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)