גז פלפל\ מדמיע- יכול לגרום לעיורון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גז פלפל\ מדמיע- יכול לגרום לעיורון?
    יוחאי
    04/01/2010

לאחרונה מצאתי עצמי בסיטואציה של איומים מאדם אלים מאד שלוקח את כלבו (דוברמן) לטיול באותו מקום שאליו אני יוצא עם הכלבה שלי לטיול. ברור לי לגמרי שהמצב היה נהיה פיזי ולא הייתי יוצא משם שלם אם לא היו עוד אנשים בסביבה שצפו במתרחש. אינני מוכן בשום אופן להיות מפוחד לחזור לשם בגלל איזה בהמה שתפס שם בעלות על המקום.
    מהודעות קודמות הבנתי שעדיף לי גז פלפל כי הוא גם יעיל נגד כלבים. אין לי ספק שבפעם הבאה שאפגוש בו הוא יחפש תירוץ לאלימות ואני מתכוון להגיע מוכן.
    1. מבחינת החוק - האם עלי לחכות עד לרגע של מגע פיזי בכדי להפעיל את הגז נגדו או שמותר לי להשתמש בו ברגע שהוא מתקרב ומתחיל איומים מילוליים (באותה סיטואציה הוא עמד ונבח לי לתוך הפרצוף ממרחק של 30 ס"מ)
    2. האם במקרה שפרקתי על עיניו מיכל שלם של גז הוא עלול להתעוור לכל החיים, והאם יש לי אחריות פלילית במקרה כזה?

מודה לך מאד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליוחאי

אמירה בר-שלום
    04/01/2010

אני ממליצה לך לפנות למשטרה ולהתיעץ איתם , זכור שבסופו של דבר זה לא אשמת הכלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמירה - חידוד השאלה

יוחאי
    04/01/2010

לא הכלב תקף ואיים.. :) הבעלים שלו הוא הבהמה פה, והבעלים הוא זה ש"נבח" עלי ממרחק של 30 ס"מ מהפרצוף שלי והפריז באיומים כלפי. "מאנשים כמוך אני עושה סלט, ויש לך מזל שיש פה עוד אנשים.."
    אז האם עלי לחכות עם הגז עד שהוא פיזית ירים עלי יד או שמספיק שהוא מתקרב אלי עם כוונה ומאיים שוב. נראה לי מאד לא הגיוני שהחוק יהיה נגדי במצב זה, מאחר ונניח שתספיק לו מכה הגונה אחת בשביל לנטרל אותי אז מתי בדיוק ניתנה לי הזכות להגן על עצמי ולמנוע מצב כזה שבו אני נפגע?

שוב, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כדאי לעשות ?

אמירה בר-שלום
    05/01/2010

שלום יוחאי

זו אכן דילמה , קשה לומר ולהציע דברים כאשר לא נמצאים באותו המצב , אין ספק שזה נשמע מאיים ולא נעים. בדרך כלל אם משהוא תוקף אותך ואתה משתמש בטכניקה כל שהי להגנה עצמית אז החוק כנראה הוא לצד המתגוננן , אך במקרים מסויימים כשאין מספיק עובדות מהשטח ועדים למה שקורה, יתכן והסיפור יהיה שונה. אם התקיפות האלו חוזרות בכל פעם הייתי מציע לך לפנות למשטרה ולומר להם שדבר כזה קורה וזה מאיים עלייך ועל עוד אנשים. יש מקרים שאפילו הקלטה יכולה לעזור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רוני קליין
    05/01/2010

קודם כל, עשית בשכל שרכשת תרסיס פלפל.
    לגבי השאלה שלך.
    אתה חייב לשאול משפטן את השאלה שלך ולא בפורום הזה.

אני מוכן להביע את דעתי אך צריך להיות ברור שזאת דעתי האישית ולא תשובה מוסמכת מבחינה משפטית.

זכותך להגנה עצמית אינה נתונה בספק.
    אבל כאשר אתה גורם נזק ויכול להיות מצב שמישהו יתבע אותך יהיה עליך לשכנע:
    א. שהיית במצב ברור של סכנה. מספיק ברור כדי שבית המשפט ישתכנע.
    ב. שהאמצעים שנקטת להגן עצמך היו סבירים בהתאם למצב.
    ג. שלא הגזמת בהפעלת אלימות. למשל, שלא המשכת לרסס על הכלב לאחר (לאחר !!!) שהכלב כבר נוטרל ולא נשקפה לך יותר סכנה ממנו.

אם הכלב ובעליו מתקרבים אליך בצורה מאיימת אתה חייב להזהיר אותם שלא יתקרבו.
    ואם יש לך כבר כוונה להגן על עצמך מומלץ שהאזהרה תהיה בקול רם מספיק כדי שאנשים אחרים יוכלו לשמוע. זה יכול לעזור לך מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה