איזו אומנות לחימה תתאים לי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזו אומנות לחימה תתאים לי?
    שרון
    13/04/2010

שלום...
    אני, בת 30, מעונינת להתחיל ללמוד אומנות לחימה. מה שהכי חשוב לי זה שהיא תקנה לי כלים יעילים מאוד במצב אמיתי+ בטחון. אני מטר שמונים, רזה, בכושר גבוה מאוד ובעלת כוח רציני ברגליים -אך לא גמישות מאוד
    לא יודעת אם זה קשור אך לא עדינה כלל וכלל, רוכבת סוסים קבועה ודי טום בוי.
    מה הייתם ממליצים לי לקחת כחוג? קונג-פו? קרב מגע? אשמח מאוד גם לקבל קישור לאדם-מכון שאתם ממליצים עליו כי אני רואה שהרבה לא מומחים מלמדים.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

רוני קליין
    14/04/2010

לפי דעתי הכיוון שלך יכול להיות קארטה או אפילו איגרוף תאילנדי.
    נסי למצוא חוגים ומורים בנושא באינטרנט ולכי לראות אימון כדי להתרשם משיטת הלחימה ומהמורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומנות לחימה מתאימה

אמירה בר-שלום
    15/04/2010

שלום שרון

בכדי לדעת מה מתאים לך, לפעמים צריך לעשות בדיקה בין אומנויות הלחימה השונות. זה מאוד אישי וכל אחת / אחד יכול להתחבר לאומנות לחימה שונה מהשנייה. גם אני הייתי ממליצה לבקר בכמה מקומות ובאומנויות לחימה שונות (אם זה מתאפשר) בכדי לבדוק מה יותר מתאים לך. אחד הדברים החשובים הם המדריך / כה שמאמנים או מדריכים באותו מקום. ההתייחסות למתאמנים וצורת ההוראה והעברת החומר היא דבר מאוד חשוב.
    כל אומנות לחימה יכולה להתייחס בדרך זו או אחרת למצבים אמתיים ולגעת בהגנה עצמית/ קרב מגע וכו'. הכל תלוי במדריך /מורה / מאמן/ ת .  

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקניית ביטחון על ידי אומנות לחימה

יקיר
    02/05/2010

שלום שרון,

אומנות הלחימה שהכי מדמה מצבים של תקיפה פיזית כנראה תהיה קרב מגע או משהו בסגנון.
    אבל את עלולה לפספס אלמנט אחר של אומנות הלחימה, שהוא ההתפתחות האישית. לא כל עימות הוא עימות פיזי אלים. זה יכול להיות סתם ריב או ויכוח, משא ומתן, יחסים עם חברים ובני זוג. דווקא ביטחון עצמי אמיתי יכול להועיל הרבה יותר מלדעת איך "להרביץ" למישהו טוב יותר.

זו דעתי, כמובן, וממה שאני רואה על המזרון עם בחורות אחרות.

והכי חשוב זה לבחור מורה, לא טכניקה או שיטה!

--
    יקיר גוטסמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשים, לחימה ומה שבינהם

אורטל .ת.
    02/05/2010

הי שרון,

אחרי שקראתי את מה שכתבת... הרגשתי צורך להגיב... גם אני חברה במועדון הטום בוייז ליידיז :) אומנם היום באופן יותר מוצנע - אבל פעם טום בוי - תמיד טום בוי :)
    בכל מקרה לשאלתך... הייתי באותו צומת החלטה לפני כמה חודשים.. אחרי שהתאמנתי תקופה בקיקבוקסינג ואחרי בחינה של כמה שיטות.. החלטתי ללמוד אייקידו...
    אני ממליצה בחום רב!! מעבר לטכניקות הלחימה, אני מרגישה שהאייקידו הקנה לי הרבה כלים גם מעבר למסגרת האימון והמזרן... אומנות לחימה עם טוויסט..:)
    אגב אחרי כמה חודשי אימון אייקידו - אני סקפטית אם תוכלי להגיד משפט כמו " אני ממש לא גמישה" :)

בכל מקרה, אם אייקידו אכן מעניין אותך.. אני יכולה להמליץ לך על המורה שלי, ניר יוגב..
    בהצלחה!!
    אורטל .ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אומנות לחימה

אמירה בר-שלום
    04/05/2010

שלום שרון !
    בחירת אומנות לחימה יכולה לפעמים להיות מבלבלת בגלל ה"שפע" בסוגי אומנויות לחימה שקיימים היום. במידה ואת מעוניינת באומנות לחימה כ"אומנות לחימה" , לטווח ארוך, לנפש, ללחימה, להגנה עצמית, ועוד , הייתי ממליצה על : קרטה , ג'יאוג'יטסו , איקידו ויתכן ויש עוד . במידה והשאיפה היא יותר להגנה עצמית , או יותר להתמודדות קשה אך בעייני גם לטווח קצר יש את : קרב מגע , איגרוף תאילנדי, קיקבו , הישרדות , ועוד ....
    אך כמו שידידי אומר ואני תמיד אומרת, כדאי ללכת לראות את המקום , סוג האומנות וכמובן המורה שזה אחד הדברים החשובים ביותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה