מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרב מגע או אומנויות לחימהמלי12/05/2010
אני בחורה די קטנה אבל ספורטיבית למדי והייתי רוצה ללמוד הגנה עצמית. אני לא יודעת למה אבל נראה לי כאילו אומנויות הלחימה למיניהן פחות אפקטיביות ויישמויות. האם באמת במקרה כזה מומלץ יותר קרב מגע או שהרגשתי בנוגע לאומנויות לחימה מוטעית? על מנת שתבינו - אני רוצה להיות מסוגלת להגן על עצמי במקרה שמישהו תוקף אותי במהלך הליכה בלילה וכו' אז איזו שיטה יכולה להתאים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרב מגע או אומנויות לחימה
רוני קליין13/05/2010ההבדל בין אומנויות לחימה לקרב מגע הוא כמו ההבדל בין ירקות, סלט ירקות ומרק ירקות
כמעט אותם החומרים אבל בווריאציה אחרת.
קרב מגע הוא אוסף שרירותי של טכניקות מכל מיני אומנויות לחימה.
גם בעניין האוסף יש וריאציות. אומני לחימה שונים נוהגים לפעמים ליצור אוסף משלהם כאשר הם סבורים שיש טכניקות (מאומנויות הלחימה) יעילות יותר ויש טכניקות לא יעילות מספיק שאין צורך ללמד.
קרב מגע זה שם כללי לאוסף טכניקות. רובם לקוחים מאומנות הלחימה היפנית ג'ו ג'טסו.
קיימים בישראל גם שמות נוספים לאוספים שונים. כגון, "הגנה עצמית"," הישרדות" וכדומה.
כל שיטה או אומנות לחימה שתתאמני ותשלטי בה תביא לך תועלת.
מאד חשוב שתמצאי מורה/מדריך טוב. זה יותר חשוב מהטכניקה שהוא מלמד.
תתמידי, תתאמני ברצינות ולאורך זמן והתוצאות יגיעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרב מגע או הגנה עצמית
אמירה בר-שלום13/05/2010שלום מלי
אם ברצונך לקבל תחושת בטחון עצמי ועוד כלים להגן על עצמך , יש קורסים שונים של הגנה עצמית שהם בדרך כלל נמשכים כמה מפגשים . במידה ואת רוצה ללמוד לטווח ארוך יותר , יש את הקרב מגע וכמובן אומנויות הלחימה השונות שגם הם נותנות כלים, ביטחון עצמי והעצמה.
אני תמיד ממליצה לבדוק את המקום שבו את מעוניינת ללמוד ואת המאמן או מאמנת שמלמדים בו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)