קיפאון בשוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיפאון בשוד
    דנה
    08/07/2010

לפני כמה שנים נשדדתי במהלך טיול בארץ במזרח אירופה. השודד היכה אותי על הראש ואחר כך נפלתי. לאחר מכן הוא חתך בסכין את הפאוצ' שלי. דבר זה לקח כמה דקות שבמהלכן לא הייתי מסוגלת לזוז. הרגשתי קפואה לגמרי. רציתי לדבר ולעשות משהו ולא יכולתי. כל הזמן פחדתי שירצח אותי או שיאנוס אותי. רציתי לדעת עוד על התגובה הזו וכן האם באמצעות לימוד הגנה עצמית אפשר להיות בטוחים שזה לא יקרה לי שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיפאון בשוד

הוספת תגובה

• קיפאון בשוד

רוני קליין
    08/07/2010

חד משמעית:
    תתמידי שנה ברצינות בהגנה עצמית (ולא משנה כרגע איזה אומנות לחימה) ואת יכולה יכולה להתגבר על השודד בלי שום מצב לקיפאון.

במקרה שאת מתארת הפסדת כבר בהתחלה. כך שהעובדה שלא הפרעת לשודד לשדוד אותך אולי הצילה אותך.
    מאונס צריך להאבק בכל מחיר גם ללא ידע מוקדם, וגם אם תפצעי - זה עדיף מאונס.
    אבל למנוע שוד כשאת כבר על הריצפה ויש לו סכין ביד - זה סיפור אחר. לא שווה להסתכן אם אין לך מה להציע. רק לצעוק לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיפאון בשוד

אמירה בר-שלום
    09/07/2010

שלום דנה !

אנחנו מאמינים שאם נתאמן או נלמד הגנה עצמית זה אכן יכול לעזור לנו במקרים כאלו, אך אנו יכולות להתקל בקיפאון גם אם מתאמנים אך האחוזים הרבה יותר קטנים. ז"א, כדאי מאוד להתאמן או ללמוד הגנה עצמית.
    באשר למקרה שלך, אכן לפעמים הבחירה שלנו היא דווקא לא להגיב כי כך נוכל להציל את עצמנו. גם במקרים של אונס, אישה יכולה לבחור לא להגיב או לא להלחם מתוך בחירה או מתוך פחד שהוא יהרוג אותה וכך היא מצילה את עצמה. שוב , זו הבחירה שלה וזו הלחימה שלה. גם לבחור לא להגיב זה נצחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה