בת של חולה המופיליה

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• בת של חולה המופיליה
    נון
    15/09/2011

שלום,

לפני 4 חודשים בערך נולדה לי בת חמודה. אני בת 41 וזו בת ראשונה . אבא שלה חולה המופיליה. אני יודעת שהיא נשאית. עקב בעיה אורטופדית וקצת קשיים שלי לאחר הלידה טרם חיסנתי אותה:

שאלות
    1. האם יש משהו ספציפי שאני צריכה להזהר ממנו לפני שאני נותנת חיסונים
    2. היא קבלה אנטיביוטיקה בלידה ואת החיסון נגד צהבת שמקבלים מיד לאחר הלידה , אך את החלק השני טרם קבלה. האם יש טעם לתת אותו עכשיו?
    3. אבי הילדה הוא נשא של הפטיטיס סי . האם יש משהו שצריך להזהר בו? על פניו נראה לי שאין משהו מיוחד , כי זה מסוכן רק ברמה של עירוי דם .
    4. נבדקתי בהריון ונמצאתי שלילית ואני מניקה . מקווה שזה בסדר .
    5. האם יש אפשרות שבת של חולה המופיליה אינה נשאית. לפי הבנתי - זה לא ייתכן , כיון שמדובר על גן X - אבל אמרו לי שבמקרים מועטים , הבת אינה נשאית. כיצד?

בתודה :-) ובברכת שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת של חולה המופיליה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזל טוב

פרופ' גילי קנת
    16/09/2011

התשובה לשאלותייך: אכן אין סיכוי הילדה אינה נשאית, מאחר וקבלה כרומוזום X מאביה. לגבי חיסונים אין התוויות מיוחדות ומומלץ להשלים שגרת החיסונים כרגיל, אין בעיה עם ההנקה וכן עם הצהבת של האב (הוירוס לרוב מועבר דרך דם אך לא רק), אנא התייעצי לגבי כל נושא עם רופא הילדים שלה. והכי חשוב: מזל טוב ורוב נחת, ושנה טובה לכולכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה , וגם לך ולמשפחתך

נון
    16/09/2011

הרבה ברכות ותודה על עבודת הקודש שאתם עושים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו