מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פקטור 8 בשילוב עם 11 אופציונליללא שם23/12/2024
שלום דר 'קנת,
רצינו לשאול האם חולה המופיליה פקטור 8 יכול להינשא למישהי שעדיין לא נבדקה אבל במשפחתה נמצאה חולה בפקטור 11?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פקטור 8 ופםקטור 11
פרופ' גילי קנת23/12/2024אין כלל בעיה. ילדיו של ולה המופיליה לא יסבלו מהמופיליה ( הבניםן יהיו בריאים והבנות נשאיות אך ככל הנראה לא יסבלו מדימומים), השילוב עם חסר חלקי פקטור 11 ( בהנחה שהחולה ההמופילי עצמו עם פקטור 11 תקין) אינו בעייתי עבור הילדים שיוולדו בעתיד- יהיה צורך לבדוק אותם לקראת התערבויות כירורגיות בלבד נוייתכן שאפילו לא יזדקקו לטיפול כלשהו. שיהיה במזל טוב ובהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור11 ונטילת אספירין בהריוןשלומית04/07/2024
שלום פרופ'. אני בתחילת הריון אחרי טיפולי ivf בגיל 392. בבדיקת קרישיות פקטור11 תוצאה mild deficiency - 45. בשל גילי וטיפולי הפוריות, הגניקולוג המליץ להתחיל לנטול אספירין כדי למנוע רעלת הריון. בעבר ההמטולוגית המליצה להמנע מאספירין. מה ההמלצה לגבי אספירין למניעת רעלת הריון במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אספירין בהריון , חסר פקטור 11
פרופ' גילי קנת06/07/2024אין כלל בעיה ליטול אספירין בנכחות חסר חלקי קל של פקטור 12, ובייחוד בהריון ,הנחשב כמצב של קרישיות יתר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה-פקטור 11 בהריון
שלומית07/07/2024תודה רבה פרופסור! רק הבהרה- מדובר על חוסר בפקטור 11 (בתשובה שלך התייחסת לפקטור 12) - האם התשובה זהה גם לפקטור 11? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פקטור 11 ואספירין- מותר!
פרופ' גילי קנת08/07/2024אכן טעות כתיב.....בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת לאב חולה המופיליהאמא30/12/2023
שלום נולדה לי תינוקת לאב חולה המופיליה a הבנתי שהארץ עושים בדיקה גנטית לנשאות רק מגיל 16 באיזה מדינה ניתן לבצע את הבדיקה לפני גיל 16 כדי לדעת האם היא נשאית ? האם לפי בדיקת קרישה או פקטור בקופת חולים ניתן לזהות נשאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשאות המופיליה
פרופ' גילי קנת31/12/2023כל בת לאב חולה המופיליה יורשת ממנו את כרומוסום X (הנוסף מגיע מאמא) - אפשר לאשר נשאות גנטית מעל גיל 16 אך בבדיקות קרישה בדם ניתן למצוא רמזים בולטים לנשאות כבר בגיל צעיר- מוזמנים להסבר נוסף ובדיקות במרפאתנו, אנא לתאם תור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשאות המופיליה
פרופ' גילי קנת19/06/2024במידה והאב חולה התינוקת חייבת להיול נשאית ( הגן עובר על כרומוסום X ולכן מועבר מהאב לביתו)
ניתן לקבל מידע חלקי ( לא הוכחה גנטית) מבדיקת דם לרמת פקטור 8, בדיקה זו ניתנת לביצוע במכון המופיליה בשיבא או בקופת החולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים בהריון וחוסר בפקטור 11אנונימית22/11/2023
שלום
סובלת מחוסר בפקטור 11
בהריון שבוע 25. הריון תקין אך נחשבת להריון בסיכון בגלל המחסור בפקטור 11.
האם מותר לקיים יחסים בזמן ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה בנוגע לתרופה לפני ניתוחחני רימון24/10/2023
שלום רב,
נמצא שלבתי פקטור 11 -53 ( בת 12) הומלץ לה ניתוח גב. משקלה 43 קג. הומלץ לה לקחת מנה 10 מג לקג למנה מהתרופה הקסקפרון לפני הניתוח, 3 מנות ביום הניתוח ו2 מנות אחריו. יש לי חשש מנטילת תרופה זו.
רציתי לברר מניסיונך האם בתרופה זו יש סיכון, תופעות לוואי, מה דעתך על מינון זה? האם נטילת תרופה זו בצום ביום הניתוח במינון ( 400 מ"ג?) אינה מסוכנת ?
מה היית ממליצה לעשות במצב זה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקסקפרון
פרופ' גילי קנת25/10/2023תרופה מקובלת ונפוצה, ההתוויה לטיםול נכונה בהחלט. באם מעוניינת בייעוץ מפורט אנא לפנות לשיחה עם רופא המטולוג ומחה לקרישת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 7. 3% תוכנית לידה- הרדמהלבנה17/10/2023
פרופ גילי קנת שלום,
אני מתעדת ללדת בקרוב- אני כרגע בשבוע 34
בת 46 במעקב הריון בסיכון בתל השומר.
לאחר התייעצות הבנתי שעדיף לי קיסרי היות ויש יותר שליטה על דימומים, עוד סיבה שהחלטתי לבצע קיסרי היא שאיני יכולה לבצע הרדמה ספינאלית ו או אפידורל.
(מי שטען זאת היה פרופ זליגסון בתל השומר)
עכשיו אני לפני קיסרי , הרופאה ההמטולוגית המליצה על נובו 7 , האם אני חייבת לבצע הרדמה מלאה בכל מקרה או שהנובו 7 מתקן ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרדמה עם נובוסבן
פרופ' גילי קנת22/10/2023נובוסבן מתקן הקרישה לזמן קצר. לשאלתך הספציפית- ייעוץ מסודר יינן עי הרופאה המטפלת במרפאתנו , ויתחשב בכל פרטי המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור לילדה בפקטור 11hani31/07/2023
שלום רב,
1.בתי בת 11 וחצי , תוצאת פקטור 11 :50. מה חומרת המחסור?
היא מועמדת לניתוח גב האם זה עלול לסכן אותה?
האם כדאי להימנע בינתיים מניתוח הגב ולחכות שתתבגר קצת?
2. ptt יצא 32.8 לאחר שנטלה 1200 יחידות ויטמין d במשך 3 שבועות לפני הניתוח. האם זה עלול להשפיע על התוצאה? כמו כן אכלה מנגו לפני הבדיקה. האם יש קשר לתוצאה של ptt?
3. האם נדרש כאן טיפול ברמה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות, חסר F11
פרופ' גילי קנת31/07/2023מדובר בחסר קל. אין צורך בטיפול בחיי יומיום. אין קשר לויטמין די או לאכילת מנגו. טרם ניתוח משמעותי (ניתוח גב) מומלץ ייעוץ מסודר עם המטולוג מומחה קרישת הדם. בהצלחה ורפואה שלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחסור בפקטור 11
hani01/08/2023תודה רבה על המענה המהיר.
ליד תוצאת הבדיקה של פקטור 11 ( ליתר דיוק 53) היה כתוב נעשה פעמיים יש לחזור לאימות. מה הכוונה כאן?
לקראת ניתוח מוצע טיפול? מה סוג הטיפול במידה שקיים?
יש לי חשש גדול מדימום יתר בגלל מורכבות הניתוח והתוצאה.
מה בעניין תוצאת ptt 32.8 עד כמה התוצאה בעייתית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטנציאל להמופיליה או תרומבפיליה?דידי02/07/2023
בבדיקות גנטיות נמצא שאני נשאית הטריזוגוט של factor 11 deficiency וכן הטרטזיגוט של פקטור 5 ליידן. האם שילוב כזה אפשרי? מה זה אומר מבחינת נטילת טיפול הורמונלי חלופי, אפשרי או לא בכזה מצב? יש לציין כי מעולם לא היה ארוע של קרישה או תת קרישה בעברי (בת 50 אחר 3 לידות תקינות, ניתוח , טיסות ארוכות ושנים ארוכות של נטילת גלולות ). תודה
שילוב חסר פקטור 11 עם פקטור 5 ליידן
פרופ' גילי קנת02/07/2023השילוב אכן אפשרי, מדובר ב2 תופעות נפוצות (פקטור 5 ליידן= 5% מהאוכלוסיה היהודית, חסר פקטור 11 חלקי = 10% מאוכלוסיה אשכנזית). לקבלת ייעוץ מפורט להתנהלות סזביב מצבים ספציפיים- תלוי רמות והסטוריה רפואית, לא בפורום זה, אנא לפנות למומחה קרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה שאלה עם תוצאות בדיקה
דידי12/07/2023בבדיקה גנטית אובחן factor 11 deficiency הטרוזיגוטית. בבדיקת דם בקופ"ח של פקטור 11 התוצאות של APTT-sec יצאה תקינה (29) והבדיקה של CLOTTING FACTOR XI יצאה גם תקינה (79, בטווח הנורמה) . האם זה אומר שנפלה טעות בבדיקה הגנטית? האם יש בדיקה מורחבת לברר זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם חוסר בפקטור 11אנונימית27/06/2023
היי
יש לי חוסר בפקטור 11
גיליתי שאני בהריון . מה עלי לעשות מבחינה רפואית? האם הריון עם חוסר פקטור 11 הוא הריון בסיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון וחסר פקטור 11- תשובה
פרופ' גילי קנת28/06/2023ההריון אינו בסיכון אך יש לתכנן היטב את ההתנהלות סביב פרוצדורות: בדיקת סיני דליה ומי שפיר )אם נדרש( וכמובן ההתנהלות סביב הלידה. פרט למעקה הגניקולוגי אנא לפנות לייעוץ המטולוג מומחה בקרישת הדם כדי לקבל ייעוץ והכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בפקטור 11 ואומגהשירי15/02/2023
יש לי מחסור בפקטור 11 (1%) ורציתי לדעת האם יש בעיה שאקח כמוסות אומגה ( שמן אצות וזרעים של ג'וס פלוס)? קראתי שאחת מהתכונות של אומגה היא מניעת קרישיות יתר אז אשמח לוודא שהאומגה לא עלולה לגרום לדמם או החמרה בדילול הדם. תודה
אומגה וחסר 11
פרופ' גילי קנת21/06/2023חסר פקטור 11 לרוב מתבטא בדימומים רק לאחר חבלות או סביב ניתוחים ואינו דורש טיפול קבוע. עקרונית- אין בעיה ליטול אומגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- haemte-p סיכונים /תופעות לוואיאנה05/05/2021
יש לי וון ויליברנד מטיפוס 2. נקבע שעלי לקבל את התרכיז לפני כל פעולה חודרנית. האם יש הבדל בכמות בין פעולות שונות? ( למשל בעיניים וקולונוסקופיה)
אילו תופעות לוואי צפויות צהתרכיז? איך אפשר לדעת אם אני רגישה אליו?
במקרה חלילה של תאונה רחוק ממקום המגורים, איך יידעו על הבעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
haemate p
פרופ' גילי קנת05/05/2021התרופה רשומה בארץ לחולי וון וילברנד. כל תופעות הלוואי מפורטות בעלון הרפואי
לקבלת ייעוץ מפורט וכן דיון על טיפול סביב פעולות שונות (אכן קיים שוני בין הכנה לפעולה חודרנית "קטנה" לבין ניתוח עם סיכון משמעותי לדימום) אנא ליצור קשר עם ההמטולוג המטפל, את מוזמנת לקבוע פגישה עם אחד המומחים שלנו במרכז הארצי להמופיליה בשיבא עם טופס 17 מתאים לוידוא כל התשובות לשאלותייך. טלפון של המזכירות לקביעת תור למרפאת המופיליה 035302423 או 035304981, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאביס רפואי לחולה המופיליהאמיר הופמן30/05/2020
שלום לכולם, רציתי לדעת האם חולה המופיליה קשה (פחות מ1%) שסובל מדימומים חוזרים במפרקים רשאי/ זכאי להוציא מרשם לקנאביס רפואי? ואם כן מה התהליך שצריך לעבור?
תודה מראש ובריאות לכולנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קנאביס לחולי המופיליה
פרופ' גילי קנת30/05/2020ההחלטה על מתן קמאביס רפואי אינה מערבת רופא מומחה להמופיליה. ניתן להסתייע ברופא מטפל בקהילה (שמכיר את התהליך) או באורטופד מטפל (שמכיר את הדימומים , במגבלותהאורטופדיות והכאבים) וכמובן ב ייעוץ של מרפאת כאב, לצורך קבלת ההפנייה- לא ידוע לי על מסלול אישור מיוחד לחולי המופיליה, אנא לא להפנות לפורום שאלות נוספות לנושא זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר בפקטור 11 ואומגה 3רוית בן ישי10/04/2020
האם לצעירה בת 22 שאובחנה לאחרונה עם חסר בפקטור 11 מותר לקחת אומגה 3?
אומגה 3 וחסר פקטור 11- תשובה
פרופ' גילי קנת12/04/2020על פניו הנושא לא אמור להיות בעייתי. כמובן יש להתחשב בחומרת החסר (של פקטור 11- מוחלט או חלקי) ובקליניקה של תסמיני הדמם (אם יש, מה חומרתם) וכן במצב מחלות הרקע (במידה ויש מחלות נוספות)- לפיכך אנא להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר את המצב ובמידת הצורך לקבוע ייעוץ עם המטולוג מומחה קרישה. לא יינתנו תשובות פרטניות = אישיות נוספות לשאלה זו במסגרת האתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקות בשמוש מיקרופירין, לחינם, מהן ההשלכות?יעקב19/09/2019
שלום
יש לי בעיות בכלי הדם, בעורק הצוואר צד אחד היצרות 25%,ובבצד השני החלה אי סדירות באיזור אינטימה,
לפני4 שנים עברתי אירוע רפרוף עליות,
ישנו MVP
י.ל.ד יתר שומני דם
קרסול ימין נפוח דרך קבע ,לא אובחן הגורם,
בעבר הרחוק 1998 התגלה במקרה בדופלר, DVTישן דו צדדי מאחורי הברכיים
הטיפול שאני לוקח הוא ליתר.ל.ד ליפידים
קרדילוק, טמבקור אומפרדקס טריטייס ומיקרופירין
עקב צורך לעקירות שורשים, נקבעו לי תורים,
בחודש יולי היה תור ולקראתו הפסקתי את המיקרופירין לשבוע,לבסוף לא בוצעה עקירה כי הרופא לא בא
בחודש אוגוסט שוב הפסקתי מיקרופירין והפעם בוצעה עקירה, והיה לי תור להיום,כשאני שוב שבוע בהפסקה של מיקרופירין, לא בוצעה עקירה כי הרופא עזב[כללית סמייל]נתנו לי תור לעוד שבועיים,
אני שואל לגביי ההשלכות על ההיצרויות וכלי הדם,כשמפסיקים את האספירין שוב ושוב ושוב כשזה במצטבר יוצא אולי חודש הפסקה,מה מידה ההחמרה שזה יוצר שם במקום ההיצרות?
ובמידת ההיצרות?בכמה זה מחמיר את מחלתי, מצבי, שהוא לא מי יודע מה,גם ככה.
ומה יהיה אם אלך לעקירה ולא אפסיק את האספירין?אסתבך עם דימום?
תודה עבור המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא שדייך לפורום המופיליה
פרופ' גילי קנת20/09/2019מציעה שתפנה לדיון עם מומחה לכלי דם בנושא ההיצרות וכן דיון עם המטולוג מומחה לבעיות קרישת הדם בנושא הטיפול התרופתי
מדובר על שאלה פרטנית שאינה שייכת לנושא המופיליה ומחלות העוסקות בדימום. בהצלחה, בריאות שלמה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PT INR SEC - מוארכיםנגה10/09/2019
בת 50.
בבדיקות דם מלפני שבוע
- PT-INR- 2.12
- PT-SEC- 26.1
- PT %- 35%
- בספירה, MPV 9.2 / כשבד"כ סביב 7.8
בבדיקות קודמות, PT תמיד היה בטווח הנורמלי (סביב 1).
- בנוסף עמילאז גבוה
- במיוחד בשתן 607 (טווח 5-460)
- אבל גם בדם- בקצה הטווח העליון 103 (טווח 28-100)
* ליפז בדם- נמוך . 17 ( טווח 21-67)
* קריאטינין בשתן- 192.
שאר תפקודי כליות בבדיקות כימיה, תקינים.
חוסר האיזון הזה בקרישיות נגרם מעצמו.
לכן אין שום תרופה שאני לוקחת, שאני יכולה להפסיק, ובכך לשפר את המצב.
איני נוטלת שום תרופות או תוספי מזון, משום סוג.
בנוסף יש לי סימפטומים- כמו של "איבון הדם" או סטזיס ברגליים.
וגם לפני 3 ימים היתה לי דליפה בכלי דם מאחורי הרשתית (בכורואיד). וזה אובחן ע"י רופאת עיניים כ
central serous chorioretinopathy .
המטרה היא לבדוק אם יש קשר לדליפה הזו.
על מה יכול להצביע הPT המוארך ?
מה עוד כדי לבדוק בינתיים
תודה מראש,
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PT
פרופ' גילי קנת11/09/2019PT מאורך שאינו ממצא מולד יכול להעיד על הפרעה בספיגת ויטמינים או חסר נטילת ויטמינים או הפרעה בתפקוד הכבדי. שאר הממצאים שציינת לא בהכרח שייכים לתחום קרישת הדם. מציעה שתלכי להיבדק עי רופא כדי למצוא פתרון אפשרי ולהרחיב בירור לפי הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אילו ויטמינים יכולים להיות חסרים ?
נגה11/09/2019תודה רבה על תשובתך.
בדקו B12 וחומצה פולית, וויטמין D, והם לא היו חסרים.
מה עוד יכול להיות חסר ?
שיהיה במודעות שלי, שצריך לתת על זה את הדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ויטמינים
פרופ' גילי קנת11/09/2019אנא התייעצי עם הרופא המטפל על כלכלה עשירה בויטמין K
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)