מענה בצבא, השמנה וספורט

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• מענה בצבא, השמנה וספורט
    רמי
    27/05/2012

היי פרופ' קנת, דברי יתחלקו למס' נושאים.

אני חולה המופיליה A בין 4-5%.
    התגייסתי לצבא כרגיל (לא מתנדב, פרופיל 45) ואני משרת כיום כקצין בקבע.
    בכל התקופה בצבא וגם לפני, כשהייתי ילד, כאשר קיבלתי פקטור 8 הגורם היה חבלתי (פעם אחת מעקירה גרועה של רופאת השיניים).
    בקורס החובשים שדורש פתיחת גישה ורידית, נזקקתי לפקטור בעקבות הדבר פעם אחת, אך בקורס הקצינים לא נזקקתי לפקטור למרות פעילות גופנית מוגברת מאוד וגישות ורידיות. היה שימוש בהקסקפרון בשבועות קשים.
    במהלך תפקידי הראשון כקצין השמנתי רבות מאז קורס הקצינים (כ-10 ק"ג, כיום משקל של 95 ל1.72), והחלטתי לעסוק בפעילות ספורטיבית שוב.
    אך בתקופה האחרונה נפצעתי פעמיים כתוצאה מפעילות ספורטיבית, דבר שלא קרה לי קודם לכן מעולם. פציעה אחת כללה התנפחות סביב הברך (טיפוס בטיול) ושניה מס' קרעים בשריר המפשעה שגרמו לדמם (ריצה מהירה).
    האם ניתן לשייך את הדבר להשמנה? האם אני לא עובד כראוי? מה לעשות כדי להפסיק להיפצע במהלך אימונים?

שאלתי השניה היא לגבי המענה בצבא. בכל פעם שאני מגיע למיון בעקבות חבלה (סורוקה), אני עובד מדורי גיהנום כדי לקבל שם פקטור. יש לי בבית תמיד מנה אחת ספייר לחירום שקיבלתי מהצבא, אך בפציעה אני תמיד נזקק ל2-3 מנות. הכל כרוך באינספור מריבות. מבקשים ממני להתחיל להשיג אסמכתאות תקציביות ("תרופה שעולה הון" הם אומרים בכל פעם) שלוקח ימים להשיג. רבים המקרים שבהם ללא עזרה של אמי, שעובדת שם, יכול להיות שהייתי ממתין שעות כדי לקבל את התרופה.
    בנוסף, כל רופא שמגיע אלי מסתכל עלי וחושב 100 פעמים מה לעשות, כי הוא רואה חולה המופיליה אחת ל-5 שנים אם בכלל. אז תמיד לוקח זמן להחליט על טיפול עבורי.
    מה אפשר לעשות? האם יש מוסד שעובר טוב יותר עם הצבא?
    המופילים מתנדבים, ששייכים לאחת הקופות, מקבלים טיפול שונה?
    יש מקום להמופילים שכדאי ללכת אליו כדי לקבל טיפול?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מענה בצבא, השמנה וספורט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מענה בצבא, השמנה וספורט - תגובה

פרופ' גילי קנת
    28/05/2012

לנושא השמנה וספורט: פעילות ספורטיבית מורידה את תדירות וחומרת הדימומים אבל אנא להתחיל בעליית מאמץ הדרגתית- קשה יותר לדמם לתוך רקמת שריר מוצקה מאשר לתוך רקמת שומן....
    הערה נוספת: האם בהתאם למשקל העלית את כמות הפקטור לטיפול בכל דימום? אנא תאם הנושא עם הרופא המטפל שלך
    לגבי המופיליה וחדרי מיון: בעיה כאובה וידועה למעט במוסדות גדולים (שיבא, רמבם, הדסה....)- נסה לברר עם המופילים אחרים בפורום וכן עם עידית מעל"ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי שיבא

אסף
    28/05/2012

במידה ואגיע לשיבא לאחר פציעה, יהיה פשוט יותר לטפל בי שם?
    לא אצטרך לדאוג לכל הפרוצדורה סביב הפקטור וקבלתו?

תודה רבה על המענה המהיר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי שיבא - תגובה

פרופ' גילי קנת
    28/05/2012

בשיבא יש "מחסן חירום" של פקטורים השייך לקופות- אנו נותנים טיפול ואחרי זה מתחשבנים עם צהל או הקופה הרלבנטיתת לכן נראה לי שיהיה קל יותר. בנוסף הייתי מערבת בנושא כבר עכשו את פרופ אורי מרטינוביץ ואת עידית מעלה כדי לפעול ברמה העקרונית למניעת הסתבכויות מהסוג שאתה מתאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו