מחסור בפקטור 8

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• מחסור בפקטור 8
    אורית
    14/04/2013

אני בת 31 לפני 4 שנים ילדתי תאומים כאשר אני בריאה לחלוטין ללא עבר משפחתי של מחלות כולשהן. שבוע לאחר הלידה התחיל דימום אינטנסיבי לחלל הבטן והייתי בסכנת מוות ממש מסתבר שגופי פיתח נוגדנים אשר פגעו בפקטור 8 שבגופי והייתי ללא מנגנון קרישה. קיבלתי סטרואידים אשר הצליחו ליצב אותי ולהפסיק את הדימום ולאחר מיכן קיבלתי תרופה בשם מפטרה אשר בסופו של דבר ריפאה אותי לחלוטין והיום הפקטור עומד על 95 אחוז. מאז לא היה לי שום בעיה בריאותית היום ברצוני להיכנס להריון שוב האם יש סיכוי שמצב זה יחזור ? והאם היית תומכת בהחלטה להריון נוסף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בפקטור 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור בפקטור 8 - תגובה

פרופ' גילי קנת
    14/04/2013

המופיליה נרכשת הינה מחלה נדירה (שכיחותה כ1 למיליון) שעלולה להופיע במצב אוטואימוני (כאשר הגוף "תוקף" את עצמו) ולכן שכיחה בנשים אחרי לידה (הריון נחשב למצב אוטואימוני) או גברים מבוגרים (בגלל מחלות אוטואימוניות של רקמת חיבור או נכחות גידולים סרטניים). מאחר והמחלה נדירה מאד קשה להעריך מה סיכויי החזרה שלה לאחר החלמה מלאה. אנא פני למרכז להמופיליה לשיחה עם רופאינו ובדיקות מקיפות יותר לקראת ייעוץ מפורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו