המופיליה?

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• המופיליה?
    אריה
    01/10/2014

פרופ' שלום רב,
    אני בחור בן 41 עם הסטוריה משפחתית של חוסר בפקטור 11 אצל האחים שלי אמא שלי סבתא שלי וכמה בני דודים. אמא שלי גם מטופלת בתל-השומר.
    לי תמיד אמרו שהכל בסדר ולכן הייתי שקט.
    עד לפני לא מעט זמן באמת תוצאות ה PTT היו בטווח הנורמה.
    לפני כחודשיים עברתי עקירה של שן בינה ודיממתי 12 שעות ברציפות גם לאחר שרופא השניים ניסה לתת לי חומר קרישה מקומי, לבסוף זה נעצר ע"י תיון תה שנשכתי חזק למשך 20 דקות.
    דבר זה הדליק אצלי נורה אדומה.
    עכשיו אני צריך לעבור ניתוח ברגל בגל קרע במיניסקוס והאורטופד שלח אותי לבצע בדיקות לפני הניתוח, במיוחד לאור הרקע המשפחתי והסיפור של העקירה.

בגלל שבבדיקות יצא PTT ארוך מטווח הנורמה, הופנתי ע"י רופא המשפחה להומטולוג כדי לבדוק פקטורים ולשלול לופוס. זה מה שקיבלתי היום: (מצ"ב בקובץ)

מה זה אומר? יש לי המופיליה? למה עד עכשיו ערכי ה-PTT היו בטווח?

תודה מראש,
    אריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המופיליה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצ"ב הקובץ עם התוצאות

אריה
    01/10/2014

מצ"ב הקובץ עם התוצאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצ"ב הקובץ עם התוצאות - תגובה

פרופ' גילי קנת
    02/10/2014

אריה שלום
    אין לך המופיליה
    לפי הבדיקות אין חסר של פקטור 11
    ייתכן והופיע נוגדן אשר מאריך את זמן הקרישה- לא משהו מולד ולכן בעבר PTT היה תקין
    לאור הסיפור של דימום לאחר עקירה אנא פנה לייעוץ המטולוג כפי שהומלץ לך- כדאי לבצע בדיקות נוספות ולתת המלצות לטיפול סביב עקירה או ניתוח עתידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

אריה
    02/10/2014

האם וירוס או חידק יכול לגרום לתופעה? שבוע אחרי הדיקות חטפתי דלקת בגרון והרופא אמר לי שזה סטרפיקוק ונתן לי אנטיביוטיקה. האם חידק הסטרפטיקוק יכול לגרום לזה?

תודה וגמר חתימה טובה,
    אריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

פרופ' גילי קנת
    02/10/2014

הפעלה של מערכת החיסון יכולה לייצר נוגדנים (גם כאלה המשפיעים על קרישת הדם)
    שוב- מציעה שתפנה להמטולוג
    גמר חתימה טובה
    גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אריה
    02/10/2014

תודה וגמר חתימה טובה,
    אריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

אריה
    21/10/2014

פרופ' שלום,
    ההמטולוג שלי אכן אישר את הממצאים שלך - נוגדן אשר מאריך את זמן הקרישה.
    את יכולה קצת יותר לפרט על הנוגדן הזה? הוא גם הזכיר שהנוגדן אובחן ע"י ארס של נחש?! יש דבר כזה?

תודה מראש,
    אריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו