איך מאבחנים?

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• איך מאבחנים?
    בני
    01/07/2007

מישהו יכול לספר לי איך מאבחנים המופיליה? עושים את זה אחרי הלידה או שרק אחרי הלידה, אם יש בעיה מגלים את זה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מאבחנים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השאלה הייתה....

פליפה
    03/07/2007

השאלה הייתה איך מאבחנים המופיליה לכו לדעתי חושב לציין את כול האפשרות האבחון לפי מיטב ידעתי רוב בעלי המופיליה בארץ אבחון כבעלי המופיליה לאחר גיל 8 ימים בברית מילה ואלו שעברו את בית המילה אבחון לאחר הדימום הראשון שלהם כבעלי המופיליה ^^ זהו רק היה חושב לי לציין עוד דרכים ואני חושב שרוב בעלי המופיליה מאבחנים לאחר הלידה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון המופיליה- תקציר פשוט

פרופ' גילי קנת
    03/07/2007

המופיליה הינה מחלה גנטית הפוגעת בבנים זכרים בעיקר. הגן הפגום האחראי למחלה מצוי על כרומוזום X ולפיכך נשים (שיש להן XX) יכולות להיות נשאיות וגברים (שיש להם כרומוזומי XYׂ) יהיו חולים אם בגופם קיים X פגוע. מאחר וקיימות מוטציות רבות הגורמות לפגיעה בX ואחראיות למחלה האפשרויות הן:
    במשפחה מוכרת, כשהאם נשאית והמוטציה האחראית למחלה ניתנת לזיהוי אצלה, אפשר לבצע בהריון בדיקת סיס שליה או מי שפיר, לזהות בחומר הגנטי האם העובר ממין זכר או נקבה ולהגדיר האם יש לו X פגום (המופילי) או בריא.
    כשהאם נשאית אבל לא יודעים בדיוק מה המוטציה אפשר בחלק מהמקרים לזהות המופיליה בעובר ע"י בדיקת סמנים בגן שקרובים לאזור החולה ונוכחותם (או חסרונם) הם בתאחיזה למחלה, במקרים אחרים או במקרה שמדובר בחולה חדש הזיהוי מתבצע לפי בדיקות קרישה (רמת פקטור) אחרי הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו