משהו שמפחיד אותי ואני זקוקה לתשובה

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• משהו שמפחיד אותי ואני זקוקה לתשובה
    איים אבודים
    08/11/2008

אני נפגשת עם בחור חמוד מאד, שלוקה בהמופיליה. הוא סיפר לי לאחרונה שעקב הטיפול הוא נדבק בהפטיטיס סוג C. אני בחורה בריאה . למיטב ידיעתי לא לקיתי מעולם בצהבת (באמת צריך לבדוק) אני לא כל כך צעירה ורוצה מאד ילדים - כמה שיותר , יותר טוב. האם כדאי להפסיק את הקשר? למה להפסיק? כי קראתי שיש סיכוי נמוך להידבקות בגלל מגע מיני (אנחנו עוד לא ) האם אכן כך הדבר? ובאשר אליו - איזו אפשרות יש לו להביא ילדים לעולם? הלואי שתענו לי מהר - כי זה קצת דחוף בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צהבת C - כמה עובדות

פרופ' גילי קנת
    09/11/2008

מדובר במחלה שכיחה יחסית באזורנו (אכן כדאי שתיבדקי - פני לרופא המשפחה שלך)
    אשר מועברת בעיקר דרך קבלת מוצרי דם אבל גם במגע מיני, כמו שציינת. הסיכון להעברה בין בני זוג במגע חד פעמי נמוך מאד, ביחסים קבועים לאורך שנים הסיכוי הינו כ2% להדבקת בן או בת זוג
    קיום נוגדנים לצהבת זו בדם מעיד שאכן היה לנבדק מגע עם הוירוס- אין משמעותו בהכרח שמדובר במחלה פעילה וקשה לצפות אם בכלל ומתי עלולה המחלה להפוך פעילה יותר
    אין בעיה של לידת ילדים כאשר הגבר בעל נוגדנים לצהבת C, סיכון העברת הצהבת לילדים נמוך מאד אך קיים
    לגבי המשך הקשר- מקוה שתחליטי ההחלטות הנכונות לאחר התייעצות נוספת, עדיף לדעתי להפגש עם רופא ישירות ולא להסתמך על תשובות בפורומים
    בהצלחה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה : )

איים אבודים
    09/11/2008

עזרת לי , שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו