מכות יבשות בברך

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• מכות יבשות בברך
    רויטל
    20/02/2009

שלום, אני נמצאת בחו"ל ולכן אני פונה אליכם במייל. בני בן 8 חודשים ויש לו המופיליה A קלה. הוא זוחל כבר כחודש וחצי. הבחנתי בימים האחרונים שיש לו על אחת הברכיים סימנים של מכה יבשה בצבע חום -שחור. אין לזה התפתחות מבחינת הצבע. זה לא התנפח ואין שינוי במקום. למיטב ידיעתי- הוא לא קיבל מכה במקום. ד"ר גילי - אמרת לנו לתת לו פקטור רק כאשר במקרה של חבלת ראש חמורה. הוא נופל מידי פעם, ואפילו קיבל פעם אחת מכה יותר רצינית ( מכה עם שריטה ליד העין) שחלפה לבד ללא התפתחות. עד היום לא נתנו לו פקטור 8. שאלתי היא האם המחלה גורמת לסימן הזה והאם לתת לו פקטור 8 במקרה זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכות יבשות בברך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המחלה גורמת סימנים- טפול? לא תמיד

פרופ' גילי קנת
    21/02/2009

אצל חולים עם נטייה לדמם יכולים להופיע כתמים כחולים (המטומות או אקימוזות בשפה מקצועית) אשר מעידים על שטפי דם שטחיים, ולאו דווקא מסוכנים, בסמוך ומתחת לעור
    יש לטפל בסימנים כאשר: סימן קיים גדל, מתנפח והופך מכאיב,סימן גורם לכאב והפרעה בתנועה של הגפה(גם אם הוא קטן) , הילד נחבל חבלה רצינית באזור של מפרק (ברך, מרפק, קרסול וכו)- כדי למנוע דימום מאוחר לאותו מיקום
    סימנים אחרים אינם דורשים טיפול , מומלץ לעקוב אחריהם ובסופו של דבר הם יחלפו (או יתפתחו לסימן מכאיב וגדול יותר ורק אז יהיה טעם לטפל)- שינויי הצבע שיופיעו בהמשך הינם טבעיים ויש להתייחס אליהם כ"קוסמטיקה" בלבד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה- התשובה שלך מאוד עזרה לי

רויטל
    21/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו