כרומוזום X

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• כרומוזום X
    נועה
    14/03/2009

חשש להמופיליה, אצל בן משפחה שנולד מי זה חודש וחצי. בתור בת דודה (מדור רחוק) שלחו אותי לקרוא על המחלה.. נעצרתי שקראתי את החלק של הכרומזום לבנים והכרומזום לבנות, ואיך עדין אנשים יכולים להיולד עם זה.. ומה זה הכרומזום הזה? אני מבקשת שיסבירו לי כאן יותר ברור.. אני מקווה שזה אפשרי מבחינתכם. שבת שלום מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כרומוזום X

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כרומוסומים- וגם X

פרופ' גילי קנת
    14/03/2009

סך התכונות הגנטיות שלנו מועברות לנו ע"י כרומוסומים- בתאינו יש 46 כרומוסומים , כלומר 23 זוגות כרומוזומים אשר כל אחד ואחד מהם מבטא תכונות שנלקחו מאמא או מאבא.
    זוג כרומוזומי המין הוא שקובע את מיננו, נקבה (בעלת כרומוזומים XX) או זכר (עם כרומוזומים XYׂ)
    המופיליה הינה מחלה גנטית, הגן האחראי למחלה "יושב" על כרומוזום X ולפיכך גבר שמקבל גן חולה זה יהיה חולה במחלה (כי יש לו רק X אחד, הנושא תכונה של מחלה זו , או שהוא בריא) ואילו נשים (שיש להן X נוסף, בריא) יכולות להעביר את המחלה לצאצאיהן ולא להיפגע בעצמן.למידע נוסף אנא חפשי תשובות ישנות יותר באתר זה, או פני לבני משפחתך שהעלו השאלה ובקשי מהם רשות להגיע איתם לשיחת ייעוץ אצל הרופא המטפל ולהבהרות נוספות באם קיים צורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו