מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עובר אם מחלת המופיליה ( מופנה לד.ד)ליאורה גזית27/08/2007
שלום לך
אני מבינה שאתה מאושר מחייך למרות המחלה.
יש לי ילד בן 4 שחולה בהמופיליה חמורה.
הילד הזה הוא הדבר הכי חשוב לי בחיים ובכל דימום או אישפוז שאנו עוברים איתו ולצערי אנו עוברים המון המון.
אני כל פעם מיתפרקת מחדש לנוכח הסבל שהבן שלי עובר.
אנחנו מנסים לגדל אותו כמה שיותר כילד רגיל.
אבל אם היתי שוב בהריון והיתי יודעת שהעובר שלי חולה בהמופיליה לא היתי חושבת אפילו פעמיים וולא היה מצב שהיתי מביאה עוד ילד לעולם כדיי שיסבול.
כי אתה לא יכול להגיד שבשעת דימום או ריתוק למיטה ושלא נדבר על דברים חמורים יותר אתה מאושר.
בכל אופן זה מה שאני חושבת.
את הילד שלי ההמופלי אנו נגדל בהרבה חום ואהבה ולנסות את הכל כדיי שהוא יהיה מאושר לפחות כדיי להקל על הסבל שהוא עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- ד.ד.....
אושרת..28/08/2007נהנתי לקרוא את מה שכתבתה. אני הייתי מאוד רוצה לדבר איתך בבקשה תרשום לי את מספר הטלפון או פלא שלך.ומתי נוח לך שנדבר..
תודה והרבה בריאות
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאושרת
ד.ד16/09/2007טליה,
צהריים טובים ושנה טובה
מצטער שאני עונה באיחור , לא הייתי בפורום בימים האחרונים.
אני מתגורר כיום בשוויץ - באזל
מספר הטלפון שלי הוא 0041612715011
זמני הפנוי הוא בעיקר בשעות הערב המאוחרות לאחר השעה 10:00 בלילה, כרגע אין הפרשי שעות בין שוויץ לישראל.
לידיעתך, יום ראשון הבא אני טס לארץ לשלושה שבועות, כך שלא אהיה זמין בטלפון הנ"ל.
אשמח לשוחח
דובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר עם מחלת המופיליה
ד.ד16/09/2007ליאורה, שלום
ראשית ברצוני לברך אותך ואת כל משפחתך היקרה, בשנת אושר ועושר, אורה ושמחה, רוגע ושלווה, והמון בריאות ונחת.
ליאורה, האמיני לי, אני מבין מאד לליבך, אין ספק שלכל אדם, על אחת כמה וכמה שלהורים, קשה לראות את ילדם סובל, לכאוב איתו, להתרוצץ איתו במרכזים רפואיים, לדאוג לו יום ולילה, לקוות שהיום יעבור בשלום, כל אלו הם רק מקצת מן התחושות שעובר כל הורה לילד מיוחד.
בלא להיכנס לדיון אם לידה כזו היא חיובית או לא, אני רוצה לנחם אותך במקצת עד כמה שהדבר אפשרי, ולהרגיע אותך במעט.
לדעתי, (ואולי כדאי להתייעץ עם אנשים נוספים שחוו מצבים אלו), גילו של בנך הוא הגיל היותר קשה של המחלה, הילד מצד אחד, כבר רץ ומשתובב, קופץ ונופל, מטפס ומשתולל, ומצד שני, הוא עדיין לא מודע למגבלה של גופו, הוא עדיין לא יודע לעשות את אותם דברים ממש, אלא בצורה יותר זהירה, ולכן באופן טבעי, הדימומים אצלו הם רבים יותר, יתכן וגם שעד שהדימום התוך פרקי מתגלה, כבר עובר קצת זמן ולכן הכאב אף חזק יותר.
אין ספק שזהו זמן לא קל בכלל, ואתם כהורים אוהבים כואבים איתו את מכאוביו.
אבל אני חושב שכאשר הוא יגדל בעזרת השם, הוא ילמד לחיות עם המחלה בצורה הרבה יותר רגועה, יתכן ויהיו דברים שימליצו לו שלא לעשות, אך ככל שידוע לי ההמלצה היום הוא להשתדל להעניק לילד חיים נורמטיבים לחלוטין כל עוד הדבר מתאפשר, עם הזמן הוא ילמד לזהות את הדימומים (גם הדימומים הספונטניים) במהירות רבה יותר, דבר שיקל עליו את הכאבים בגלל הטיפול המהיר.
אני מבין מאד לתחושות ליבך, אך אני מקווה מאד שבעוד כמה שנים כאשר תוכלי להסתכל על הימים האלו במבט לאחור, ולראות כמה שבנך התקדם מאז, כמה אושר הוא חווה יום יום עם הורים טובים, עם משפחה תומכת, עם חוויות ותחביבים, ועם כל הדברים והרגעים הקטנים שעושים את חיינו למאושרים, אזי תביני לתחושות ליבי שעם כל הכאב שעברתי בימי חיי (ועברתי הרבה, האמיני לי) לא הייתי רוצה לוותר על כל האושר והשמחה שחוויתי עד היום, בפרט שהיום שלמדתי ברוך השם להתמודד עם המחלה, החיים נעים פחות או יותר במסלולם הרגיל למעט חריגות קלות פה ושם.
לסיום אני מאחל לכם שוב המון בריאות והרבה נחת מילדכם החמוד.
מכל הלב
ד.ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)