מחסור בפקטור 11

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• מחסור בפקטור 11
    שרון
    06/11/2009

שלום,
    אני בהריון ושוקלת ביצוה בדיקת מי שפיר.
    יש לי מחסור בפקטור 11 ויש לי 2 שאלות הנוגעות לכך:

1. האם המחסור בפקטור 11 עלול לגרום לכך שהבדיקה תהיה יותר מסוכנת עבורי? תגרום לדימום פנימי?

2. האם המחסור בפקטור 11 עשוי להגביר את הסיכון להפלה חלילה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בפקטור 11

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בשאלה 2 הכוונה שלי היא

שרון
    06/11/2009

אם מחסור בפקטור 11 עשוי לגרום לסיכון מוגבר להפלה כתוצאה מהבדיקה (למשל שהחור שנוצר כתוצאה מהמחט לא יחלים מהר, או סיכון אחר כלשהו שעלול להגביר סיכון כתוצאה מהמחסור בפקטור 11)

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוב לא מסוכן-תלוי כמה מחסור

פרופ' גילי קנת
    08/11/2009

מיטל אנא פני לייעוץ המטולוג עם כל המסמכים ואז יוסבר לך האם יש צורך בהכנה (למשל מתן הקסקפרון) סביב הפרוצדורה
    בעיקרון מדובר בבדיקה פשוטה ובסיכון נמוך- אנא בררי הפרטים לגבייך אישית עם רופאך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שרון
    09/11/2009

ד"ר קנת שלום ותודה על תגובתך.

אני נמצאת כרגע בחו"ל ולכן אין באפשרותי לפנות להמטולוג שאבחן בארץ, אך אני מנסה להשיג תור להמטולוג בארה"ב. מסתבר כי בארה"ב הבעיה הרבה פחות נפוצה..

בבדיקות שנערכו לי נכתב:
    f xi def. 6%
    double heterozygoun type I/ii

האם במחסור ברמות כאלו יש אצלי סכנה מוגברת לדימום בבדיקת מי שפיר?

האם יש לי סכנה גדולה יותר להפלה בבדיקת מי שפיר?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסוכן

פרופ' גילי קנת
    09/11/2009

מיטל שלום- לא מדובר בחסר קשה, אפשר לשקול טיפול בכדורי הקסקפרון מיום הפרוצדורה ואת זאת תאלצי לשקול יחד עם המטולוג שיבדוק אותך ויתרשם מסיפור ההסטוריה הרפואית והדימומית שלך. למרות שהבעיה פחות נפוצה בארה"ב היא מוכרת ואין לי ספק שהרופא אליו תפני יתייעץ עם מומחים בתחום במידת הצורך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשאלה 2 הכוונה שלי היא

שרון
    06/11/2009

אם מחסור בפקטור 11 עשוי לגרום לסיכון מוגבר להפלה כתוצאה מהבדיקה (למשל שהחור שנוצר כתוצאה מהמחט לא יחלים מהר, או סיכון אחר כלשהו שעלול להגביר סיכון כתוצאה מהמחסור בפקטור 11)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו