מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנות קטנותשגיא23/12/2009
לכל חברי הפורום שלום רב,
אני בן 26 מחיפה ואני סובל מהמופיליה A קשה.
כבר כמה חודשים בית המרקחת מספק פקטור 8 במנות קטנות.
אני מזריק בין 1750 ל 2000 יחידות כל פעם והמנות שאני מקבל מהבית מרקחת הן 250-290 לקופסה, מדובר על פקטור 8 בשם HEMOPHIL - M.
זה אומר שאני צריך להזריק 6 מנות כל פעם, שזה 6 מזרקים שלא לדבר על זה שכבר אין לי מקום במקרר.
בבית מרקחת הם אומרים שאלו הכמויות שהחברה מספקת להם והם לא יכולים לעשות שום דבר בנדון, שגם לחברה שמספקת חסר בכל הארץ.
השאלה שלי האם כל זה נכון? והאם יש משהו שאני יכול לעשות? למי אני יכול לפנות בתלונה?
מישהו נתקל במקרה דומה?
תודה מראש, שגיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנות קטנות
עידית אביבי23/12/2009שגיא שלום
האמירה של בית המרקחת במקרה זה נכונה, אולם מדובר בקופה אחת מתוך כלל הקופות שרכשה כמות של פקטור במנות אלו עקב חשש והתראה למחסור בפקטור זה.
העמותה עוסקת מול החברה בהחזרה של חלק מהכמות ובהחלפתה ואני מקווה כי פתרון לנושא יותר קרוב מרחוק.
השיקול של החברה היה קודם כל להבטיח את המצאותו של הפקטור.
חוסר הנוחות ברור לי ואני אעשה הכל מולם על מנת לפתור הנושא
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה :)
שגיא24/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות
שגיא25/12/2009ציינת ש"מדובר בקופה אחת מתוך כלל הקופות שרכשה כמות של פקטור במנות אלו", האם קופות חולים אחרות נוהגות במדיניות שונה לגבי הספקת הפקטור?
האם יש קופת חולים עדיפה לחולי המופיליה?
ולגבי התרופא שאני מקבל, HEMOPHIL -M מ BAXTER, כתוב על הקופסאות שניתן לשמור בטמפרטורת החדר אבל הרוקחות מקפידות לשמור במקרר ותמיד מתעקשות לתת לי את הקופסאות עם קרח.
אני כבר שוקל לשמור את הפקטור מחוץ למקרר, בגלל שהמנות קטנות אין לי כבר מקום במקרר.
אבל אני פוחד שהתרופא תתקלקל.
השאלה האם היא מתקלקלת מחוץ למקרר או שאפשר לסמוך על מה שכתוב על הקופסאות, ולשמור אותה בטמרטורת החדר?
ומה קורה עם הפקטור "מתקלקל" ואני מזריק אותו?
תודה מראש,
שגיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקטור
עידית אביבי27/12/2009הי
קופות החולים האחרות הימרו שלא יהיה חוסר בפקטור (וצדקו במקרה זה)
האם יש קופה עדיפה? זו שאלה מאוד סובייקטיביתשאני לא יכולה לענות עליה.
לגבי שמירת התרופה זו שאלה מקצועית שכדאי להפנות לגילי/דליה
יום נעים
עיגדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)