מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האחריות שלי לגבי ילד חולה המופיליהאירית01/11/2007
שלום,
אני מדריכה במועדונית.
בשבוע הקרוב אמור להירשם למועדונית ילד חולה המופיליה (מסוג B).
הילד הוא בן 5 .
מאחר ואינני מכירה את המחלה ואת הסימפטומים שלה (רק עכשיו קראתי קצת עליה), רציתי לשאול האם הפחד שלי לקחת אחריות על הילד הוא מוצדק?
לפי מה שהבנתי, כל נפילה קטנה יכולה לגרום לנזקים (גם לנזקים רציניים).
אני האחראית במועדונית ויש לי חשש שאם לילד יקרה משהו יבואו אליי בתלונות.
נכון שכל ילד, גם ילד בריא, יכול ליפול ולהיפצע, אבל במקרה הזה אני חוששת בהרבה יותר (מאוד הלחיץ אותי להיות אחראית על כל התמיסות, לקבל אינפורמציה על התרופה שהילד מקבל- תרופה בהזרקה לוריד. למרות שאני לא אמורה לעשות שום דבר עם התרופה, אלא היא רק לשימוש של פרמדיק למקרה הצורך, רק האינפורמציה הזאת שקיבלתי על המחלה מלחיצה אותי).
האם עליי להיות מודאגת?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחריות לגבי ילד חולה המופיליה
פרופ' גילי קנת04/11/2007אירית שלום
לילד שאת מתארת יש הורים אחראים שאפילו עדכנו אותך בפרטי מחלתו והטיפול בה. ארשה לעצמי להיות בוטה לאור חששותייך, ולציין בפירוש כי חוץ מאשר במקרי תאונות ופציעות קשות (שפוגעות גם באנשים עם מערכת קרישה תקינה), חולי המופיליה אינם מתים מדימום מיידי בעקבות חבלה - הקרישה הראשונית שלהם אינה פגועה (זהו מנגנון אחר) ורק בהמשך יכול להופיע דימום מאוחר, שמתפתח במידה ולא ניתן טיפול בתרכיזי קרישה.
לכן הילדים מסתדרים מצוין במערכת עם בני גילם, זקוקים להשגחה יותר בשעות הפעילות בחצר כדי להקטין הסיכון לחבלות ובכל מקרה של חבלה משמעותית- פשוט תודיעי להורים, הם יטפלו בזה על הצד הטוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עזרת לי מאוד
אירית06/11/2007כעת אני בהחלט יותר רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)