האחריות שלי לגבי ילד חולה המופיליה

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• האחריות שלי לגבי ילד חולה המופיליה
    אירית
    01/11/2007

שלום,

אני מדריכה במועדונית.
    בשבוע הקרוב אמור להירשם למועדונית ילד חולה המופיליה (מסוג B).
    הילד הוא בן 5 .
    מאחר ואינני מכירה את המחלה ואת הסימפטומים שלה (רק עכשיו קראתי קצת עליה), רציתי לשאול האם הפחד שלי לקחת אחריות על הילד הוא מוצדק?
    לפי מה שהבנתי, כל נפילה קטנה יכולה לגרום לנזקים (גם לנזקים רציניים).
    אני האחראית במועדונית ויש לי חשש שאם לילד יקרה משהו יבואו אליי בתלונות.
    נכון שכל ילד, גם ילד בריא, יכול ליפול ולהיפצע, אבל במקרה הזה אני חוששת בהרבה יותר (מאוד הלחיץ אותי להיות אחראית על כל התמיסות, לקבל אינפורמציה על התרופה שהילד מקבל- תרופה בהזרקה לוריד. למרות שאני לא אמורה לעשות שום דבר עם התרופה, אלא היא רק לשימוש של פרמדיק למקרה הצורך, רק האינפורמציה הזאת שקיבלתי על המחלה מלחיצה אותי).

האם עליי להיות מודאגת?

אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחריות לגבי ילד חולה המופיליה

פרופ' גילי קנת
    04/11/2007

אירית שלום
    לילד שאת מתארת יש הורים אחראים שאפילו עדכנו אותך בפרטי מחלתו והטיפול בה. ארשה לעצמי להיות בוטה לאור חששותייך, ולציין בפירוש כי חוץ מאשר במקרי תאונות ופציעות קשות (שפוגעות גם באנשים עם מערכת קרישה תקינה), חולי המופיליה אינם מתים מדימום מיידי בעקבות חבלה - הקרישה הראשונית שלהם אינה פגועה (זהו מנגנון אחר) ורק בהמשך יכול להופיע דימום מאוחר, שמתפתח במידה ולא ניתן טיפול בתרכיזי קרישה.
    לכן הילדים מסתדרים מצוין במערכת עם בני גילם, זקוקים להשגחה יותר בשעות הפעילות בחצר כדי להקטין הסיכון לחבלות ובכל מקרה של חבלה משמעותית- פשוט תודיעי להורים, הם יטפלו בזה על הצד הטוב ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עזרת לי מאוד

אירית
    06/11/2007

כעת אני בהחלט יותר רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו