התייעצות

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    נעמה
    14/06/2010

שלום, לאחרונה לבני בן ה-7 יש חבר שחולה המופיליה. הוא בא הרבה אלינו הביתה לשחק. אני נורא נזהרת מכל דבר וחוששת שמשהו אולי עלול לקרות אם הילד יפצע. האם יש איזו ערכת עזרה מיוחדת שאני יכולה להכין בבית במקרה וחס וחלילה יקרה משהו כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא להיבהל

פרופ' גילי קנת
    14/06/2010

נעמה שלום- אצל חולי המופיליה לרוב אין חשש משריטות קטנות שעלולות לקרות בשעת משחק בין ילדים- זאת מאחר ומערכת הקרישה הראשונית עובדת היטב. ילדים אלה נוטים לדימומים מאוחרים בשרירים ובמפרקים לאחר חבלות משמעותיות (או גם באופן ספונטני- ועל כך אין לנו שליטה כלל)- כל שעלייך לעשות הוא להיות ערה לחבלות בזמן המשחק (למשל- נפילה עם חבלת ראש)- במידה והנ"ל קורה יש לידע את הורי הילד החולה כדי שיטפלו בנושא ע"י מתן תרכיז קרישה לפי הצורך. רוב הילדים ההמופילים מקבלים טיפול מונע מההורים בתרכיזי קרישה ולפיכך לרוב מערכת הקרישה שלהם "מנורמלת"- במידה ויש לך חששות אנא שוחח עם הורי החבר, אין לי ספק שישמחו על דאגתך וישתפו אותך מנסיונם הם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו