מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המופיליה ותורשהחסוי21/12/2010
אני בהריון עם בת . אבי העוברית שלנו סובל מהמופילה המוגדרת "קשה"- עד כמה שידוע לי ספונטנית.
אני מבינה שהיא תהיה נשאית של המופיליה - מה הן ההשלכות של עובדה זו ?
כאשר ב"ה אגיע ללידה , האם פרט זה חשוב למיילדת , לרופא המיילד?
האם הילדה תהיה גם המופילית? האם תתכן אפשרות אחרת ?
אם וכאשר בשעה טובה היא תבנה משפחה , היא תצטרך תהליך שמכונה pgd ?
עד כמה שידוע לי זה מאד מאד יקר.
ותודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המופיליה ותורשה - תגובה
פרופ' גילי קנת21/12/2010מאחר ואבי הילדה תורם לה כרומוזום X אחד (השני מגיע ממך) ומאחר והגן של מחלת ההמופיליה "יושב" על כרומוזום זה- בתך אכן תהיה נשאית, מה שלא מעיד בהכרח על רמת הקרישה בדם שלה- להסבר נוסף אנא צרי קשר ישיר עם אחד המומחים במרכזנו.
חשוב לציין כי לנשאות של ביתך אין קשר לתהליך הלידה שלך- בתנאי שאת בריאה לחלוטין לא קיימת לגבייך סכנת דימום מוגברת- שוב, להסבר נוסף על הלידה והשלכותיה אנא פני לשוחח עם רופא. כיום ניתן למנוע לידת בנים המופיליים אצל נשאיות ע"י ברירה של עוברים ועובריות בריאים-הדבר מבוצע ע"י אבחון טרום לידתי של סיסי שליה או PGD, אנו מקוים כי עד שביתך תתמודד עם הנושא יהיו פתרונות מספקים , נוחים ואולי זולים יותר...מאחלת לך לידה קלה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב ועוד שאלה
חסוי22/12/2010בקשר לנשאות של הפטיטיס סי. היום רופא אחד הפחיד אותי שמכיון , שיתכן שהזרע נגוע במחלה ,יש סיכוי שהיא תיוולד נשאית הפטיטיס סי. כבר לפני שנה וחצי שוחחתי עם רופא מהמרכז והוא ביטל את חששותיי. אני לא יודעת למי להאמין..
ותודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה מקרב לב ועוד שאלה - תגובה
פרופ' גילי קנת22/12/2010הסיכון זניח (אבל אין מאה אחוז ברפואה)- אנא התייעצי שוב עם רופא מומחה למחלות זחהומיות או לגסטרואנטרולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)