גילוח

מנהל הפורום

פרופ` גילי קנת
פרופ' גילי קנת
לקביעת תור אצל פרופ' גילי קנת ללא פרסום בפורום
 
  • גילוח
    אבי
    01/03/2011

    שלום רב. רציתי לדעת - אדם שיש לו המופיליה הוא בסכנה תמידית? כלומר, אם הוא מתגלח ונחתך זה יכול להוביל למוות?

    לקביעת תור
    סגירה
    גילוח

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אין בעיה בגילוח

    פרופ' גילי קנת
    02/03/2011

    בהמופיליה אין בעייה לייצר קריש ראשוני (לכן אין בעיה בגילוח או שריטות קלות) אולם קיימת בעיה לייצב את קרישי הדם- לכן חבלות משמעותיות יכולות לגרום דימום פנימי והחולים עלולים לסבול דימום לשרירים ומפרקים. חומרת הנטייה לדימום תלויה בחומרת ההמופיליה ובמטען גנטי (או נרכש) נוסף שמשפיע על הסיכון לדימום מול סיכוני קרישיות יתר. במקרי ניתוח או פציעה טראומטית קשה חייבים "לתקן" את ההמופיליה כדי לשלוט על הדימום.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


