מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "גירוי" מיני תמידי- התייעצותשני12/04/2019
אני בת 28
ואמא לתינוק בן שנה וחודשיים
בערך שלושה חודשים אחרי שהתחלתי להניק את התינוק שליהתחילה אצלי תופעה מביכה של אורגזמה תוך כדי הנקה
קראתי על התופעה והבנתי שאני לא לבד
שנאתי את זה ממש. זה יכל להיות 5 6 פעמים ברצף. ממש מתסכל ומיותר לציין שאין לזה שום קשר לתינוק שלי.
הרגשתי שהגוף פשוט שולט בי ולא אני בו.
אחרי כמה חודשים הפסקתי להניק וירדה לי אבן מהלב
אבל אתמול בלי שום הודעה מוקדמת התופעה חזרה באמצע שאני בשיא הלחץ בעבודה
ונמשך גם היום
אציין שאני במחזור למרות שלא חושבת שיש קשר.
זה בלתי נסבל ואני מרגישה שזה ממש פוגע בי ובתפקוד שלי. אני ממש מתביישת בזה ורוצה שזה יגמר. זה רחוק מחשק מיני. איך ניתן לטפל בתופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש15/04/2019שלום שני,
שאלתך היא לא בתחום שלי. ממליץ לבצע בדיקה הורמונלית (הורמונים נקביים) ולפנות לרופא סקסולוג או לגינקולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח ערכי בדיקת דםלי11/04/2019
שלום,
אני שבוע 4 אחרי IVF (עקב הפלות חוזרות). האם ערכים אלה נחשבים תקינים:
Estradiol (E2) 11918.0 pmol/l
Progesterone 190 nmol/L-גדול מ
ביטא 153
מקבלת תמיכה של אוטרוגסטן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק הבהרה קטנה
לי11/04/2019שבוע 4 של הריון, שבועיים אחרי החזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש12/04/2019שלום לי,
בנתיים בסדר. תעשי בדיקה חוזרת ביום א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח בדיקות דם
לי15/04/2019שלום,
עשיתי כפי שהמלצת. האם תקין?
Estradiol (E2) 10424.0 pmol/l
Progesterone 190 nmol/L-גדול מ
HCG-B Quantitative (B) 944.0 IU/l
ממשיכה עם אוטרוגסטן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש15/04/2019שלום לי,
נראה בסדר גמור. כמה עוברים הוחזרו לרחמך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח בדיקות דם
לי16/04/2019תודה, 2.
לא עשיתי עדיין US. בגלל הפלות חוזרות בשבוע 7 אני בינתיים משתדלת לשמור על פרופיל נמוך.
יש לי עוד 2 שאלות, אחת מהן כנראה נורא מפגרת אז סליחה מראש.
1. כאבי חזה עד כדי כך שאני מתעוררת כמה פעמים בלילה, זה תקין? לא מסוכן לחזה? (חוץ מזה אין בחילות או כאבי ראש).
2. שימוש בתמיכה הוא וגינלי. אני מבינה שכדור יוצא במהלך היום בגלל חוקי הפיזיקה אבל בכל זאת, אני מניחה כי שאריות של כדורים קודמים נדחפים פנימה כל פעם. אם אעשה US ויש שאריות שנדחפו פנימה, זה לא יזיק? (לא מקיימת יחסים).
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש16/04/2019שלום לי
על פניו נראה לי כי מדובר בשלב זה בהריון עם תאומים, אבל דברים אלולים להשתנות. לגבי שאלותך:
1. כאבי חזה הם כתוצאה מגודש מהורמוני הריון.
2. אין בעיה
בכל מקרה, אני אמבריולוג קליני ותשובות לשאלותיך עדיף לקבל מגנקולוג המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות מהנרתיק -בתולהמיכל10/04/2019
שלום,
אני בת 24 בתולה וחבר שלי הכניס לי אצבעות לנרתיק ומאז יש לי כבר כמה ימים בפרשות חומות כאלה מה זה אומר? לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש11/04/2019שלום מיכל,
על מנת להרגיע את דעגותך נא לפנות לגינקולוג ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין קורטיזול ושאר דברים עם ערכים גבוהיםיוסי10/04/2019
שלום
האם יש דרך לטפל בפרולקטין קורטיזול גבוהים ועוד הורמונים
דרך תזונה פעילות גופנית ולו דווקא דרך רפואית ?
או גם למשל למול גידולים הורמונלים מהראש או מהבטן
האם דרך הדברים שציינתי אפשר לשפר להוריד ערכים לטפל תזונה פעילות גופנית ועוד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש11/04/2019שלום יוסי,
לדעתי שאלתך בעצם מופנת לתזונאי קליני ולא אלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ואיכות הזרע- בירורמשה10/04/2019
היי ד"ר גירש,
אשתי ואני רוצים להתחיל לנסות להביא ילדים לעולם.
אני בן 31.
אני סובל מסוכרת סוג 1.
השאלה שלי האם העובדה שאני לוקה בסוכרת יכולה להשפיע על רמת ואיכות הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש11/04/2019שלום משה,
הכי נכון בשבילך זה לעשות בדיקת זרע ולברר מה איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית אחרי הזרעהרבקה02/04/2019
שלום רב,
בת 38.5 ניסיון ראשון להריון
ברקע פוליפ שהוצא בניתוח בהיסטרוסקופיה .היה חשד לממצא נוסף 3 חודשים אחרי היתה חזרה על הבדיקה ולא נמצא ממצא למרןת שבכל בדיקות האולטרסאונד נמצא ממצא שנראה לפי דברי רופאים מומחים משהו מעובה .אך נשאר בספק מה זה.לא מתנהג כמו פוליפ.
החודש היה גונאל ואורביטל ותמיכה באטרוגסטן 200 אחת ליום שלקחתי עד אתמול.היום ביצעתי בדיקת הריון
פרוגסטון 23.7
בטא 2.03
19 ימים מהביוץ ולא נראה מחזור כנראה בגלל התמיכה.
מה לדעתך הצעד הבא שעלי לעשות ?
האם עוד הזרעה ?
הפריה חוץ גופיץ?
שוב היסטרוסקופיה?
צילום רחם
תודה על התשובה
אובדת עצות ניסיון של 10 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה אשמח לתשובה
רבקה03/04/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש04/04/2019שלום רבקה,
גיל 38 הוא גיל קריטי לאישה מבחינת פריון. לא הייתי מבזבז את הזמנך ועובר לטיפולי IVF. ביחידה להפריה חוץ גופית כבר ישלחו אותך לכל הבדיקות שצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליות - האם תקינות?מור31/03/2019
היי שלום, קיבלתי הפניה לבדיקות דם הורמונליות ביום השלישי למחזור. המחזור שלי מתחיל יום יומיים בדימום חלש אך טרי נעצר לשבוע וחוזר אחרי שבוע באופן חזק מאוד. מתי נחשב תחילת המחזור? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש01/04/2019שלום מור,
דברי עם גנקולוג שלך, הוא מכיר אותך ואת הבעית מחזור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ובדיקת פרופילשירלי31/03/2019
אני אחרי טיפול הורמונלי ראשון שלצערי הופסק עקב חוסר תגובה של הגוף (10 ימים גונל 300 וצטרוטייד שהוספתי. הוסת הגיע עכשיו באיחור של 10 יום (לפני זה היה סדיר) - האם האיחור קשור לטיפול ?? הרופא ביקש שאעשה בדיקת פרופיל הורמונולי לפני שנמשיך בטיפול. האם כדאי לדחות את הבדיקה למחזור הבא כדי שיהיו תוצאות טובות יותר ( בגלל האיחור במחזור הזה) או שאין קשר בין הדברים וזה לא ישנה את תוצאות הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש01/04/2019שלום שירלי,
בדיקות הורמונליות מקובל לבצע ביום 2-3 למחזור הוסתי. לא נראה לי שיש טעם להמתין למחזור הבא. לא צריך להיות הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעולות לשיפור זרע- התייעצותלוטן31/03/2019
מה הפעולות שעליי לעשות לשיפור הזרע?
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/04/2019שלום לוטן,
קודם כל יש לחיות חיים בריאים: ללא עישון (גם פסיבי), אוכל בריא, ספורט (לא קשה מדי), לבוש עם תחתון לא צמוד לגוף, להרחיק טלפון הנייד מכיסים או מהגוף, וכו'
ממליץ בחום על תוסף תזונתי Vitamale המעודד פעילות טובה יותר של אשכים וכך יכול לשפר את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי להיקלט טבעימה28/03/2019
כאשר נתוני הזרע 0% מורפולוגיה תקינה, ריכוזכ 50 מיל' למל, תנועתיות 25%?
האם יש בכלל סיכוי להיקלט ביחסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש01/04/2019שלום מה,
ברפואה אין "שחור ולבן". ברגע שקיימים תאי זרע בתנועה, קיימת גם אפשרות להקלט להריון בצורה הטבעית. רק אם לא נכנסים להריון במשך שנה של נסיון, כאשר מקיימים יחסי מין סביב הביוץ, רק אז יש מקום לגשת לרופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי הריון שבוע 8דנה27/03/2019
שלום גיליתי אתמול שאני בהריון בשבוע 7 ו6 ימים
הבנתי שצריך לקחת ויטמנים עוד לפני ההריון ובהריון עצמו, מכיוון שזה לא היה מתוכנן לא לקחתי ויטמנים
והתור שלי לרופאת נשים רק עוד שבוע
רציתי לדעת איזה ויטמנים צריך לקחת בנתיים
ובנוסף בחודשיים האלו אכלתי ביצים חיות, בשר חי דגים
האם צריך לעשות חיסון או משהו נגד החיידקים שהכנסתי לגוף ללא ידעתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש01/04/2019שלום דנה,
מה שהכנסת לגוף שלך דרך האוכל, זה כבר בגוף. חיסונים מקובל לעשות לפני זה.
לגבי הריון: החשוב ביותר זה לקחת חומצה פולית. היתר תקבלי מהרופא שלך כשיגיעה תורך אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הבלות האם זה הגיוני?מאיה26/03/2019
שלום,
אני אהיה עוד חודשיים בת 40.
לא ילדתי אף פעם, ויש לי שחלות פוליציסטיות. קיבלתי מחזור בגיל 10 ומאז המחזור מופיע רק פעם ב 3 חודשים פחות או יותר.
כבר 10 חודשים שלא קיבלתי בכלל מחזור. האם הגיוני שאני בגיל הבלות? והאם ככל שמקבלים מחזור בגיל מוקדם יותר, כך גיל הבלות מגיע יותר מוקדם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש01/04/2019שלום מאיה,
הכל תלוי ברזרבה השחלתית שלך (זקיקים עם ביציות). לכל אישה קיימת רזרבה שחלתית פרטית התלויה בגורמים שונים, כגון עם איזה רזרבה נולדת, כמה זקיקים נכנסים לגדילה בכל מחזור וכו'.
מציע לך לעשות בדיקת הורמון AMH ולעשות בדיקת אולטרסאונד שחלתי. שני הנתונים הללו נותנים בעצם תשובה הקרובה ביותר למצב רזרבה השחלתית. לאחר הבדיקות הללו אפשר לחשוב על סוג הטיפול המתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת חומצה פולית - הטרוזיגוט ל-MTHFRנועה25/03/2019
שלום, נשלחתי לבדיקת קרישיות יתר כיוון שלאמי היה קריש דם ברגל (לא בזמן הריון). אובחנתי כהטרו ל- MTHFR-
C677t + A1298C
הומוציטין 6.4
רופאת הנשים שלי אמרה לי לשמור על מינון סטנדרטי של 400 מיקרו גרם ביום.
רופא פוריות אחד המליץ על 1 גרם ביום ורופא פוריות שני המליץ על 5 גרם ביום + נטילת כדור אספירין באופן יומי.
אני לא מבינה כמה עליי לקחת כיוון שכל רופא המליץ על מינון שונה.
אציין שאני מטופלת במרפאת פוריות עקב מחיצה, מעולם לא הייתי בהיריון.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש01/04/2019שלום נוע,
ממליץ לך להצמד לריכוז הנאמר על ידי רופא שהסביר לך הכי טוב ובצורה משכנעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור לאחר טיפול Ivfנטע25/03/2019
לאחר הפסקה מטיפולי Ivf.
מחזורי קדומים.
2/2/19
24/2/19
ועדיין לא הגיע.
בדיקת בטא לא חיובית.
האם יש טעם לבדוק שוב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש01/04/2019שלום נטע,
טיפולים הורמונליים לפעמים משבשים את פעילות הורמונלית הטבעית של הגוף. ממליץ להמתין מספר ימים ואם עדיין אין סימנים, לגשת לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קוקוס כחומר סיכהאופיר21/03/2019
האם שימוש בשמן קוקוס כחומר סיכה עלול לקטול זרע?
תשובה
ד''ר אליעזר גירש21/03/2019שלום אופיר,
אינני יודע מה מכיל שמן קוקוס מסחרי. קיים חומר המאפשר שימוש בו כחומר סיכה ואינו פוגע בתאי הזרע. החומר נקרא pre-seed* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)