מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ימי התנזרות לפני בדיקת זרעיהודי22/10/2018
שאלה:
טוסטרון נמוך, היסטוריה של תוצאות נמוכות בבדיקות זרע, וכעת לקראת בדיקה נוספת.
במעבדת 'גבריאל' של אהרן פרץ אומרים 5 ימים.
בסייטוביט ממליצים על 12 יום, ובMCF על 10 ימים.
באתר של 'אמבריון' קראתי, שצריכים בתחילה לעשות שבוע עם כמה שפיכות, לרוקן מאגרים פגומים, ואז להמתין 7-10 ימים ולגשת לבדיקה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש22/10/2018שלום יהודה,
שאלתך חשובה מאוד. כאשר לגבר אין בעיית פוריות, אני ממליץ לעשות בדיקת זרע ללא התנזרות כי גבר במצב תקין מייצר מספיק תאי זרע ליום. כאשר קיימת בעיה (הזכרת כי לך היו בעיות זרע בעבר) אני ממליץ להתנזר 3-4 ימים על מנת "לאסוף" כמות מספקת של תאי הזרע ביותרת האשך בימי ההתנזרות. מעבר לאותם 3-4 ימי התנזרות אין צורך להתנזר בגלל שהתנזרות ארוכת טווח גורמת להזדקנות של תאי הזרע הממתינים ביותרת האשך. תאי זרע שמזדקנים עוברים פרוק ביותרת האשך ע"י מערכת חיסון של הגוף ותוצרי פרוק פוגעים בתאי הזרע הצעירים שרק הגעו ליותרת האשך מרקמת האשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין כמות לאיכותאורי21/10/2018
האם יש קשר בין כמות הזרע לאיכות שלו? אם כן יש דרך להגדיל את כמות הזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש21/10/2018שלום אורי,
למה אתה קורה כמות זרע? לנפח הזרמה או לספירה כללית?
נפח הזרמה אינו מייצג את מספר תאי הזרע או איכותו. מספר גבוה של תאי הזרע זהו מדד לתהליך ייצור נזרע. ככל שמיוצרים תאי הזרע בספירה גבוהה יותר כך ניתן למצוא בד"כ יותר תאי הזרע איכותיים. זה בכללית. בוודאי קיימים שינויים לכל צד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח של בדיקת זרע עזרה🤗19/10/2018
היי ..בעלי בן 35 ..מנסים שנה להכנס להריון ...
עשינו בדיקת זרע ולא מצליחים להבין אם זה בסדר או לא :
Ph 7.6
נפח 3.5
ריכוז(6)10 55
תנועה 55
סוגי תנועה :
פרוגרסיבית 29
מקומית 26
ללא תנועה 45
לויקוציטים (6)10×0
Total 105 × 10 (6
תאים תקינים 0
פטולוגית ראש 88
פטולוגית זנב 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש19/10/2018מבחינת ריכוז, כמות, ותנועתיות של תאי הזרע התוצאות תקינות. אין תאי זרע בעלי מבנה תקין. זאת יכולה להיות בעיה הגורמת לקושי להכנס להריון.
ממליץ לגשת לטיפולי פריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח ספירת זרעיפעת17/10/2018
אודה על חוות דעתך לגבי ספירת הזרע
Ph 7.2
Volume 2.0
Concentration 84 mill/ml
Total count 168 milion
Motility 58%
Grade 46
Vitality >60
Morphology:
Normal 5%
Borderline 1%
Head defects 94%
Midpiece defects 5%
Tail defects 17%
Premature cells 0
W.b.c 0.9 mill/ml
מה המשמעות שיש 94% פגמים בראש, 17% פגמים בזנב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש17/10/2018שלום יפעת,
תוצאות בדיקת הזרע תקינות. פגמים במבנה תאי הזרע זה מצב נורמלי וטבעי לגמרי. יש מספיק תאי הזרע בעלי מבנה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חזרת אצל גבריםxuzh15/10/2018
האם מחלת חזרת בגיל 2 אצל ילד, יכולה לגרום לבעיות פוריות אצל גבר בגיל מבוגר?
כיצד בודקים אם ישנו קשר בין מחלה לבעיות זרע?
האם זה יכול להיות גורם להפלות ואיזה בדיקות נוספות גבר יכול לעשות? למשל האם יש לבדוק טסטוסטרון?
נפח: 4.5 מ"ל
ריכוז 18X10^6 למ"ל
תנועה 50%
פרוגרסיבית 17%
מקומית 33%
ללא תנועה 50%
MOTILE COUNT 41X10^6
תאים תקינים 2%
פתולוגית ראש 82%
פתולוגית זנב 16%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/10/2018שוב, שלום לי,
יתכן, אך לא ניתן לבדוק בודאות. יש לבחון את איכות הזרע לפחות 2-3 פעמים בהפרש של שבוע עד 10 ימים בין בדיקה לבדיקה. רק אז אפשר להסיק מסכנות לגבי מצב הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת חזרת אצל גברים
לי17/10/2018תודה. עשינו שתי בדיקות זרע בהפרש של חצי שנה. הבדל לא היה מהותי. (בחצי שנה הנ"ל הוא המעיט בשתיית חלב והגביר פעילות גופנית).
הבדיקה השניה תוצאות שלה רשמתי לעיל. ובדיקה ראשונה הראתה נתונים אלו:
נפח: 4 מ"ל
ריכוז 45X10^6 למ"ל
תנועה 42%
פרוגרסיבית 7%
מקומית 35%
ללא תנועה 58%
MOTILE COUNT 76X10^6
תאים תקינים 1%
פתולוגית ראש 82%
פתולוגית זנב 17%
מה אפשר להסיק מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש17/10/2018שלום לי,
שתי בדיקות זרע בהפרש של חצי שנה זה כמו שעשיתם בדיקה אחת. אין משמעות לבדיקה שניה בהפרש של חצי שנה.
חשוב לבצע 2-3 בדיקות זרע בהפרש של 10 ימים עד שבועיים בין בדיקה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זרע- טיפולי הזרעה
לי18/10/2018תוכל בבקשה להסביר למה חשוב הפרש של 10 ימים בין הבדיקות?
ובנוסף, האם ויטמייל שאתה ממליץ עליו זה משהו מוכח מדעית? ראיתי שמוצר ממש ממש לא זול ורופא שלי טוען שלתוספי תזונה אין הוכחה מדעית שזה עוזר וזה בזבוז של כסף. (אולי יש תוסף זול יותר שתוכל להמליץ עליו?).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/10/2018שלום לי,
כמות או מספר תאי הזרע משתנים מתקופה לתקופה: פעם נמוך, פעם גבוה. אם מבצעים 2-3 בדיקות בהפרש של 10 ימים עד שבועיים ניתן לראות (לטפוס) את התנודתיות. אם עושים את הבדיקה פעמיים בהפרשי זמן גדולים יותר, אז סיכוי ליפול על שתי בדיקות עם תוצאות דומות הוא גבוה ואינו מייצג את המצב האמיתי.
לגבי תוספי תזונה דוגמת Vitamale, קיימים מאמרים מדעיים. אפשר לאמין למאמרים הללו, אפשר שלא. טיפולי פוריות עם תרופות עוזר תמיד? לא מצליחים לעבור אחוזי לידה של 20%, ז.א. ש-80% מנשים בטיפולי הפוריות אינן מגיעות ללידה!!! אז לא עושים טיפולי פוריות ולא הולכים לרופא? החלטה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זרע של בן הזוגלי15/10/2018
שלום,
*בת 34, ללא ילדים, מחזור סדיר.
*לפני שנתיים נכנסתי להריונות ספונטניים פעמיים שנגמרו בשתי הפלות.
*עקב בעיות זרע של בן זוג הופנינו לטיפולי פוריות. (בן 36, ללא ילדים).
*תוצאות בדיקת זרע:
נפח: 4.5 מ"ל
ריכוז 18X10^6 למ"ל
תנועה 50%
פרוגרסיבית 17%
מקומית 33%
ללא תנועה 50%
MOTILE COUNT 41X10^6
תאים תקינים 2%
פתולוגית ראש 82%
פתולוגית זנב 16%
*עשינו 3 הזרעות ללא הצלחה.
*כעת הזרקתי גונאל 87.5 במשך 4 ימים (החיל מ-10.10.18). (תקופת וסת 6.10-10.10.18).
*בדיקת דם של אתמול הראתה:
Estradiol 3599.0 pmol/l
Progesterone Urgent 3.2 nmol/l
LH Urgent 4.9 IU/L
*ב-US שעשיתי אתמול היו 7 זקיקים והיום ישנם 11 (בשחלה שמאלית המובילים בגודל 15,12 שלושה 11 ושניים 10. בשחלה ימנית 13,11 ושניים 10).
*שאלות:
1. האם מדובר בגירוי יתר שחלתי? זו פעם ראשונה שאני מזריקה הורמונים זאת למרות שהמחזור שלי מאוד סדיר.
2. האם תוצאות בדיקות יכולות לפגוע בפוריות עתידית שלי?
3. האם היית ממליץ לבקש IVF בטיפול הבא אם הנוכחי לא יצליח או ייפסק?
4. האם הזרקת הורמונים שגורמים לגוף לייצר יותר זקיקים מטבעי (תמיד יש לי זקיק 1) יכולים בעתיד לגרום לשחלות פוליציסטיות? סרטן? הסתבכויות אחרות?
5. האם יש משהו שבן זוג יכול לבדוק/לעשות כדי לתרום לטיפול?
6. האם לא מסוכן לקיים יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר שחלתי- בעיות זרע
לי15/10/2018עדכון: בדיקת דם של היום הראתה ש-ESTRADIOL עומד על 5738.0 pmol/l. פעם אחרונה הזרקתי גונאל ב-13.10.18 .
7. עד כמה זה חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי יתר שחלתי- בעיות זרע
לי17/10/2018תודה. הזרקתי גונאל 87.5 במשך 4 ימים (החיל מ-10.10.18).
תוצאת בדיקת דם של היום הראתה:
9774.0 pmol/l אסטרדיול
6.0 nmol/l פרוגסטרון
8.2 IU/L LH (אתמול היה 37.5)
אני מבינה שאת הביוץ כבר פספסתי כי רופא התעקש להמתין עוד יום אבל אסטרדיול ממשיך לעלות למרות שהפסקתי להזריק ביום ראשון. מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/10/2018שלום לי,
1. עדיין לא ברור אם זה מצב של גירוי יתר. מה את מזריקה ובאיזה מינון? מה הפרוטוקול?
2.לא
3. כן
4. הזרקת הורמונים אינם גורמים ליותר זקיקים לגדול בשחלה. גם במחזור הטבעי צומחים זקיקים רבים ורק אחד הדומיננטי מגיע לביוץ. על ידי שימוש בהורמונים "שוברים" דומיננטיות ומקבלים גם את הזקיקים שבמחזור הטבעי מתנוונים.
בד"כ אין הסתבכויות.
5. ממליץ לבן זוגך לקחת Vitamale, תוסף תזונתי לשיפור פעילות האשך וכך לאפשרות לשפר את איכות הזרע.
6. לא מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקות זרעשולמית14/10/2018
שלום,
מנסים להיכנס להריון כחצי שנה.
בדיקות פוריות אישה תקינות - האם ספירת הזרע תקינה?
אין ערכי ייחוס ברורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש14/10/2018שלום שולמית,
ריכוז תאי הזרע נמוך מהנורמה, כמו כן סה"כ תאי זרע בכמות נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות זרע יורדת עם השנים?אבי14/10/2018
האם האיכות של הזרע יורדת עם השנים כמו האיכות של הביציות?
תשובה
ד''ר אליעזר גירש14/10/2018כן, בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה - מה אתה ממליץ?עומר09/10/2018
שם הבדיקה: METHOD1
:התוצאה WHO 5th normal >=4%
שם הבדיקה: NORMAL CELLS
תוצאה 2%
Volume 3
Count 180m
VITALITY 90%
SPERM CONCENTRATION 60m
TOTAL MOTILITY 60%
TOTAL PROGRESSIVE 97m
TOTAL SPERM NUMBER 180m
PROGRESSIVE MOTILITY 54%
NON-SPERM ROUND CELL 0.2m
SPERM CONCENTRATION : 60.0 *10^6/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש09/10/2018שלום עומר.
ריכוז ותנועתיות של תאי הזרע תקינים. נמצא מאט מדי תאי הזרע בעלי מבנה תקין. ממליץ לקחת תוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר תפקוד האשכים וכך לשפר את איכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע לבן הופך לשקוף אחרי הפליטהבן08/10/2018
שלום,
לאחר שאני פולט זרע הוא יוצא בצבע לבן, אך לאחר כ 3 דקות השפיכה הופכת לצבע שקוף, כמו נוזל טרום שפיכה. precum
מה זה אומר? אני עקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
בן08/10/2018אין לי עניין להביא ילדים. אך האם הדבר הזה אמור להדאיג אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל: 25
בן08/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש09/10/2018על פניו נראה לי הכל תקין. זרע לאחר ההתנזלות יכול לשנות את צבעו. אין קשר לעקרות. על מנת לבחון את הכושר הפריון שלך יש לבצע בדיקת זרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת זרעגיורא08/10/2018
היי
אשמח לקבל חוות דעת האם הבדיקה יצאה תקינה?
תודה רבה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש09/10/2018התוצאות מראות על ספירה נמוכה של מספר תאי הזרע ובנוסף יש מאט תאי הזרע בעלי מבנה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש הורמונלי והטיפול בואלון07/10/2018
שלום לך.
לאשתי(תהיה בת 44 בסוף החודש)היה שיבוש הורמונלי שהתחיל לפני חודש וחצי.שבועיים דימומים בעוצמות משתנות.לקחה דופסטון 10 ימים(3-13.9)ו-5 ימים אחרי סיום הנטילה הופיעה לכאורה ווסת ב-18.9 שנמשכה עד 23-24.9
.בימים 8 עד 15 של אותו מחזור לכאורה לא אובחנה עלייה ברמת LH בעזרת ערכת ביוץ.היום בבוקר(6.10)17-18 ימים אחרי היום הראשון של הווסת לכאורה הנ"להופיע דימום.לאור הנתונים-האם סביר להניח שמדובר בחזרתו של השיבוש ההורמונלי ולא בתחילתו של מחזור חדש?
בכל מקרה יש לה תור לרופא ב11.10 אחר הצהרים.
עם תוצאות של איזה בדיקות שיתבצעו באותו הבוקר כדאי שהיא תגיע לרופא המטפל?LH ,פרוגסטרון ואסטרדיול או שיש הצעה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש09/10/2018שלום אלון, עניתי לך בקשר האישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא שימור פוריותא.06/10/2018
ערב טוב,
אני מתעניינת בשימור פוריות, צעירה, בריאה ועם פרופיל הורמונאלי תקין.
רציתי לשאול אם ההרדמה בעת השאיבה היא חיונית?
או במילים אחרות, האם אפשר לשאוב את הביציות (לשם לקפאה) ללא הרדמה כללית? או ספינאלית?
שאלה שניה,
האם כשעושים את התהליך ומשמרים 20 ביציות (בסבב אחד או יותר) אפשר לדעת האם אני פוריה בפועל?
זאת אומרת שהייתי יכולה להיכנס להריון באופן טבעי?
שאלה שלישית,
האם יש משמעות למספר הביציות המופרות בכל סבב? זה אומר שמישהי יותר פוריה אם יצאו לה 19 לבקפאה ולאחרת 19 אחרי 2 סבבים?
שבוע טוב
ותודה רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ד''ר אליעזר גירש07/10/2018שלום א'
שמחתי לשאלותך. מאוד לעיניין וזאת פעם הראשונה לאחר שנים של נהולי בפורום, שנשאלות השאלות האלו.
1. ניתן לבצע שאיבת הביציות ללא הרדמה בכלל. ביפן למשל עובדים כך. תלוי ב-3 דברים: א' שימוש במחט דקה שהיא פחות טראומטית (פחות גורמת לדימום ופחות יש כאבים). ב' סף הרגישות שלך לכאב. ג' מיומנות הרופא שמבצע שאיבת הביציות. בד"כ אצלנו כאשר יש 2-3 ביציות השאיבה מתבצעת ללא הרדמה.
2. כאשר שואבים את הביציות ניתן לבחון את רמת הבשלות שלהן (רק ביציות בשלות אפשר להקפיא). לא כל הביציות הנשאבות הן במצב בשל. רמת הבשלות תלויה בד"כ בתוכנית גירוי שחלתי (טיפול הורמונלי) שקובע רופא המטפל והוא אינו יודע מראש אך השחלות שלך תגבנה לטיפול.
לא ניתן לנבא מה כושר הפוריות של הביציות שלך.
3. למספר הביציות הנשאבות יש משמעות. מקובל לתת טיפול הורמונלי שיגרום לצמיחת זקיקים לא רבים מדי. נחשב שעד 10-15 ביציות הנשאבות, מצב הביציות יהיה אופטימלי. נמצא כי טיפול הגורם למספר שהוא מעבר ל15-16 ביציות מצב פחות טוב כי איכות הביציות יורדת פרופורציונלית לכמות הזקיקים (ביציות). בנוסף לכך, רצוי לשמר כמה שיותר ביציות כי מתוך 10-15 ביציות יש רק כ- 1-2 ביציות תקינות גנטית (כך הטבע בנוי!) היכולות לתת הריון תקין (עדיין אנחנו לא מדברים על איכות הזרע). על מנת לקבל שימור פריון אמיתי, לדעתי , יש לשמור כ- 60-80 ביציות שבסוף יתקבלו 4-8 עוברים בר קיימה.
לצערי ביעוץ לא תמיד מגלים את כל האמת בנושא זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בתוצאות ספירת זרעהדר06/10/2018
שלום,
אני ובעלי בני 26
מנסים להרות במשך חצי שנה.
רופא הנשים שלי הפנה אותנו לבדיקות, המעקב זקיקים שלי נראה תקין, מחזור סדיר.
בדיקת הזרע של בעלי הדאיגה אותנו מאוד.
תקופת התנזרות: 3 ימים
צבע: צהבהב
צמיגות: normal
ph: 7.4
נפח: 3.4
ריכוז: 6.6 כפול 106
תנועה: 9% (פרוגרסיבית 6%, מקומית 3%, ללא תנועה 91%)
ליקוציטים: אין
תאים תקינים: 2% (פתולוגית ראש 92%, פתולוגיית זנב 6%)
פניתי לרופא הנשים והוא הסביר לי שעם תוצאות כאלה צריכים לפנות לIVF (בעיקר בגלל התנועתיות)
הוא ביקש שבעלי יחזור על הבדיקה בעוד חודש
וביום שלישי יש לו תור לאולטרסאונד אשכים.
מספר שאלות:
1.גם אם מגלים איזשהי בעיה באולטרסאונד, וניתן לטפל בה, עד כמה ניתן לשפר את הממצאים?
2. אם אין שום בעיה, מה הסיכוי שיהיה שינוי בבדיקה בעוד חודש אם בעלי יעשן במקום קופסת סיגריות ליום חצי קופסא ויקפיד יותר על התזונה?
3. יש מקרים שיש טעות בבדיקת זרע?
4. יש צורך בבירור גנטי בשל הממצאים הללו?
5. במקרים כאלה ישר מאשרים IVF גם אם אנחנו מנסים רק חצי שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש06/10/2018שלום הדר,
על פי בדיקה אחת של זרע לא עושים מסכנות. לגברים קיימות פלוקטואציות גבוהות בייצור תאי הזרע. ממליץ לבצע את הבדיקה השניה כ-10 ימים עד שבועיים מבדיקה הראשונה.
1. הטיפול לפי התוצאות
2. יש להוריד עישון כמה שאפשר, לשמור על תזונה תקינה, לשמור על פעילות גופנית סבירה.
3. קיימים שינויים משמעותיים בין בדיקות שונות
4. אם התוצאות בבדיקה השניה דומות לבדיקה הראשונה, אז כן, יש מקום לבדיקה גנטית.
5. IVF הוא טיפול לא מיידי. בהתחלה רופא פריון ינסה לעזור עם טיפול קל יותר שזה הזרעה תוך רחמית (IUI). אם לא מצליחים במספר טיפולי IUI, אז עוברים ל-IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה של התעודה השחלתיתמיקה04/10/2018
עשיתי שלושה סבבים, בכל אחד מהם כמות הביציות הולכת ויורדת, בראשון שאבו 8 ועכשיו אני ב-4... מה הסיבה לכך? יש משהו שאני יכולה לעשות?
תשובה
ד''ר אליעזר גירש04/10/2018שלום מיקה,
לא ניתן לתת לך תשובה מדוייקת כי בעצם לא נתת לי שום נתון לגביך: גילך, רמת הורמונים בדם (LH, FSH, AMH, אסטרדיול, פרוגסטרון), כמה ביציות היו בשלות וכמה לא? איזה גירוי לביוץ קיבלת ובאיזה ריכוז?
אולי יש מקום לשנות פרוטוקול לגירוי צמיחת זקיקים שחלתיים, אולי יש מקום לשנות סוג הגירוי לביוץ? לא ניתן לתת לך תשובה ללא הבנה של תהליך שעברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)