מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דודי.07/12/2012
שלום דוקטור
אני בטוח גם לשאלה הזאת תהייה לך תשובה שתעזור
מנסה בקיצור
לפני מספר חודשים בגיל מבוגר התחלתי לקבל רטלין
(נכון שאני צריך ואפילו חייב לקחת לרוב שעות היום)
שעשה שיפור גדול , לעומת הסבל וההרס שהפרעות הקשב וכול התסמינים
הנילווים אליה עשו במהלך השנים הרבות,
הבעיה שאני לא יכול להיתנתק ממחשבה אחת ,על הזמן האבוד והסבל הנוראי וההרס
לא מדובר על אלכוהול וסמים ממש לא , אבל הרס חברתי ,לימודי,היסתגרות,
אי שקט תמידי ועוד
מה היה אילו קבלתי את הרטלין בזמן, אני בטוח אחרת ,
אני בטוח שהבנתה את הבעיה איך אני יכול לפתור את הבעיה במחשבה
דוקטור מה אתה הייתה אומר במצב הזה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי - תגובה
ד``ר אריה בקלו08/12/2012שלום,
אל תבזבז אנרגיות על מה שהיה !
העתיד תמיד אופטימי יותר.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי הפרעת קשב וריכוזאנאבל04/12/2012
שלום, ערכתי לבני אבחון דידקטי לפני כשנתיים וביקרתי אצל נוירולוג. ממש לא התרשמתי מהבדיקה אצל הנוירולוג - שהתבססה ברובה על קריאת הערות המורים ומספר שאלות, וקינוח בשאלה: רוצה ריטלין? הבעיות עם בני, בן ה-12, הן בעיקר בקושי סביב נושא הלימודים - לא יכול להביא עצמו לשבת ולהתרכז. המורה והיועצת טוענות שנראה כאילו הוא רוצה אבל באמת קשה לו.... הוא שונא ללמוד, קשה לו לקרוא טקסטים ולהתרכז....
האם יש מקום לאבחון נוסף - גם כך עלה שיש לו הפרעות.... האם להתייעץ עם נוירולוג נוסף? - אשמח להמלצות.... האם להשתמש בריטלין? האם ממכר? האם עדיף לנסות טיפול טבעי? אם כן - מה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לגבי הפרעת קשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר05/12/2012שלום לך!
אנחנו לא נוהגים לפרסם המלצות על מאבחנים מטעמים קולגיאליים אך בהחלט יש מקום לאבחון נוסף על מנת שתחושו ותקבלו את ההמלצות הנדרשות ( יש לציין כי האבחון הקודם בוצע לפני שנתיים).
ריטלין אינו ממכר! חד וחלק! שימוש במינונים נכונים על פי התווית רופא לא גורמת להתמכרות. לגבי טיפולים טבעיים אין מספיק ביסוס מדעי מחקרי אשר יכול להצביע על תכשיר ספציפי כיעיל באופן ברור בהפרעת קשב וריכוז.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוכבת.30/11/2012
שלום דוקטור
בן שלי בכיתה ה לקחתי אותו למרפאת קשב וריכוז עקב בעיות בלמידה והישתובבות
בבית בספר ובבית שאני מבקשת ממנו להפסיק ,הוא מפסיק רק לדקה
אני מרגישה שהוא לא יכול לשבת בשקט ,כאילו משהוא מפריעה לו ואני לא יודעת מה
הרופא אמר שיש לו הפרעות קשב לא קלות שגם עשו לו חרדות
והטיפול יתחיל בכדור רטלין
1 אם זה בעיה אורגנית,או פסיכולוגית ה-adhd
2 אם התרופה תפסיק את ההפרעות שהוא לא יכול לשבת בשקט
לפי ניסיונך אחרי קבלת רטלין ה -אי שקט ייעלם ושאר התסמינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוכבת - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/12/2012שלום,
הפרעת קשב וריכוז היא בעיה נוירו-אנטומית. נולדים איתה.
הטיפול התרופתי עוזר לבעיית הקשב וריכוז , מקטין תופעות היפראקטיביות ואימפולסיביות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וטיקיםיעל30/11/2012
בני 5, ויש לו ADHD ברמה קשה.
עברנו אבחון במכון פרטי והומלץ על ריטלין 10 מ"ג. משקלו 18 ק"ג.
היום נתנו לו פעם ראשונה, וזה גרם לו לטיקים בפנים שנמשכו כמעט 10 שעות לאחר נטילת הכדור (שאמור להשפיע 4 שעות), וכן לרגישות גבוהה.
1. האם הריטלין יכול לגרום לטיקים באופן בילתי הפיך?
2. האם ייתכן שאחרי תקופה מסוימת של התרגלות לריטלין הטיקים יעלמו? ואם כן - אחרי כמה זמן בערך הגוף אמור להתרגל?
אנא אל תשלח אותי לשאול את הרופא המטפל, כי קופת החולים מאפשרת לנו רק טיפול ע"י רופאת הילדים, שאינה מומחית בתחום :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וטיקים - תגובה
לא ברור לי אם כבר היו טיקים לפני הטיפול ?
כעקרון , הריטלין עלול לגרום להתגברות תופעת טיקים קיימת . נוטים היום לחשוב שהתרופה לא יוצרת אותם אלא "מציפה" אותם.
הפסקת הטיפול אמורה להפסיק/ להפחית את הבעיה שכאמור יכולה להתחדש גם ללא טיפול.
כשמדובר בטיקים מרובים , רצוי להפסיק הטיפול או לשקול שינוי סוג.
תופעת הטיקים נעלמת עם העליה בגיל אצל רוב הילדים ללא קשר לטיפול.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולם שואלים מכאב דנינו לב.30/11/2012
שבת שלום
אני לא יודע אם נתקלתם בבעיה הזאת ,שמתאים לי המינונים של la גם 30 מג
וגם 40 מג , ו הניסיון להוסיף 5 מג ל- 30 לא עלה יפה,
הבעיה שלפעמים ה- 30 מג נותן מענה לבעיה ,ולפעמים המתח הוא אי שקט גובר עליו ואז ה -40 יותר מתאים,
הבעיה במינון 40 la שבנוסף לפיעילות הברוכה שלו ,יש דפיקות לב וחוסר מנוחה
כנראה חוץ מהעלאת המינון שמחזק את תופעות הלוואי, או סוג אחר של תרופה, אין פיתרון אחר
מה אתה חושב דוקטור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולם שואלים מכאב דנינו לב - תגובה
לפעמים לוקח זמן וניסיון עד שמוצאים את סוג הטיפול והמינון המתאים לכל אחד.
תמשיך במעקב עם הרופא המטפל שלך עד שתמצאו את המתאים עם הכי פחות ת. לואי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנונה של ......30/11/2012
שלום רב
הרופא נתן לי תרופה מסוג la והיא תרופה טובה בשבילי הבעיה שזמן הפעילות שלה
היא 5 שעות ,ואני צריך יותר זמן השפעה
- אם זה שכיח ,ומה יכול להיות הסיבה שזמן פעילות הרטלין הוא נמוך מהצפוי
- מה עושים במקרה כזה שצריך השפעה של 14 שעות
-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנונה של ..... - תגובה
ריטלין מסוג זה אמור לפעול במשך 8 שעות.
אם זה לא המצב יתכן וישנה בעיית מינון.
קיימת גם תרופת הקונצרטה הפועלת עד 12 שעות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה29/11/2012
האם שימושים מופרזים במשכך כאבים pethidine יכול לפגוע ביכולת הקשב והריכוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
כל משכך כאבים חזק כגון פטידין משפיע על יכולת התפקוד המוחי כולל קשב וריכוז.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רן.29/11/2012
היי
יש לי adhd ואני מקבל רטלין מספר חודשים , החברים אומרים איזה כיף לך אתה
בטח לפעמים אתה ב- איי אני מסביר להם שבקושי זה עוזר לבעיות שמהם אני סובל
ו שאני אף פעם לא הרגשתי לא איי לא ביי ולא נעליים
אז הם עומדים על זה שאולי התרופה לא מתאימה לי
אני מקווה שזה לא המדד מבחינה רפואית שקובע אם התרופה עוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה הקשר אתה מדבר?
רן29/11/2012פנית אלי? באיזה הקשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדרמלוסיה.29/11/2012
שלום דוקטור אחרי ניסיונות רבים כולל קונצרטה ,הרופא נתן ל -בן שלי תרופה טובה
שניקראת רטלין la, אני נותנת את התרופה בשעות הבוקר לפני בית הספר ,
הבעיה שהוא מתלונן לפניי שבכיתה הוא לא יכול להפסיק לזוז ולהרגיש
אי שקט פנימי, לרמות השיפור
את התרופה הוא לוקח 4 חודשים 30 la אם ניתן להתגבר על הבעיה הזאת
ולמה למרות התרופה הוא עדיין מרגיש אי שקט שהתרופה אמורה להשקיט גם את הסיפטום הזה.
+ הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדרמלוסיה - תגובה
אמנם התרופה אמורה להשפיע גם על התופעות של אי שקט והיפראקטיביות .
יתכן והבעיה היא במינון. לכל ילד יש את המינון המתאים לו.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמה.29/11/2012
שלום
הבן שלי בן 22 ממתיי שהיה קטן היה סובל מכול מני תופעות חסר סובלנות מתעצבן מהר
לא יכול לסיים מטלות עצוב ועוד מתח פנימי ,שנים הוא מקבל סוגי תרופות נגד דיכאון וחרדות ובשנה האחרונה סוגי ssr , לפני שבועיים הציעו לי ללכת איתו
למרפאת הפרעות קשב שם עבר כול מני בדיקות מקיפות לקח הרבה שעות
נזכרתי בנוסף הוא אמר לי שכול ניסיון להיתרכז מופיעה אצלו גם דפיקות לב ורעידות
בחזרה - התשובה שקיבלתי מהרופא שה -בן סובל מ- adhd אין לי מושג מה זה
הרופא אמר שכול התופעות הקשות הם מהפרעות קשב, נתן לבן שלי מרשם
רטלין
1 מה התפקיד של הכדור הזה ,
2 אם זה שכיח שבמחלה הזאת שכול ניסיון להיתרכז מלוווה פיזית בדפיקות לב ורעידות
3 אם מחלה כזאת עושה תופעות כאלו
+ הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמה - תגובה
מדובר בהפרעת קשב וריכוז הגורמת לבעיות כגון אלו שציינת וכפועל מכך פוגמת באיכות החיים הן בבית ,הן בבית הספר והן בעבודה. דפיקות הלב והרעידות אינן קשורות ישירות ל ADHD .
הטיפול בבעיה הוא בריטלין.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותם.28/11/2012
שלום
שמתי לב האם זה נכון שבזמן השפעת הרטלין על החולה יש שינוי באישיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותם - תגובה
הריטלין לא משנה את אישיות המטופל אך הוא משפיע על יכולתו להתרכז, על יכולתו לשלוט בתופעות אימפולסיביות ,בתגובה לגרויים חיצוניים ,ומקטין תופעות היפראקטיביות.
כל הדברים יחד יוצרים רושם של שינוי המטופל כשבעצם מדובר בעזרה למטופל להתנהג באופן רגיל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דויד.28/11/2012
צהריים טובים
לפני כמה שבועות התחלתי רטלין, חשובה לי התשובה
במידה ו - מתילפנידאט יוצר שינוי לטובה, אפילו אם זה מעט בתחילת הניסיון, האם זה סימן טוב ,שהטיפול הנכון יבוא מהכיוון של מתילפנידאט ,ומציאת המינון הנכון.
(ולא צריך לחשוב או לבזבז זמן על סוגים אחרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דויד - תגובה
מסכים איתך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה27/11/2012
כמה שאני מנסה לשנן חומר לימוד,וחוזר על זה עשרות פעמים כלום לא נכנס לראש.אפילו לא שורה פשוטה בת 4 מילים למשל כמו "הילד הלך לגן".האם זה מרמז על הפרעת קשב או הפרעת למידה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה בקלו28/11/2012שלום,
יכול לרמז גם וגם.
שווה ברור יותר רציני.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיכל.27/11/2012
שלום רב
אחרי שסבל המון זמן adhd
השאלה באה אחרי בדיקות מרובות(הכול) שלאחריה אבחנה סופית של הילד
מכול התופעות המרובות שהוא סובל כתוצאה מהפרעות קשב
אני רוצה להיתרכז על תופעה אחת כשאני מדברת איתו ,או שהוא מסתכל על הלוח ,
הוא באותו רגע מרגיש עייפות קשה ,ורואה שהדברים זזים
האם מוכר לך התופעות הללו
ואיך בסופו של דבר יש השפעה גם על המצב הפיזי של הילד כלומר תסמינים שמרגיש אותם גם פיזית
ואם הזמן שחלף עד שגילו את הבעיה יש חלק במצב שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל - תגובה
לא ממש הבנתי את הבעיה.
יתכן ומדובר בבעיות ראיה או בבעיה נוירולוגית אחרת.
שווה לבצע בדיקות מכוונות לנושא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ששי תודה.27/11/2012
בדרך כלל כמה זמן ההשפעה של הרטלין הרגיל
אותה שאלה גם פיק הראשון של la
ופיק הראשון של קונצרטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ששי תודה - תגובה
ריטלין רגיל פועל עד 4 שעות.
התרופות בשחרור מתמשך מגיעות לשיא כ 20-40 דקות מנטילתם.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)