מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון.27/11/2012
שלום
אם רצוי לקחת מינון רטלין רק עד 20 מג בלבד ל-4 שעות
(לגבי טיפול לכול היממה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/11/2012שאלה לא ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירפול חושיםשרון27/11/2012
האם קיימת תופעה של הפרעת קשב וריכוז שקוראת כתוצאה מאור מסויים (פלורסנט למשל) אשר גורם למין עירפול חושים המקשה על השמיעה והראייה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירפול חושים - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/11/2012לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ובכל זאת..
שרון27/11/2012האם התופעה מוכרת (לא מתחום הפרעות הקשב)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ובכל זאת.. - תגובה
ד``ר אריה בקלו28/11/2012לא מוכר לי.
ידוע למשל השפעת אורות מנצנצים.פלשים, על חולי אפילפסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב..
שרון28/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וחרדותתמר27/11/2012
בני בן 5 ולאחר אבחון ADHD הומלץ לנו לתת לו ריטלין, וברור לי גם שהוא זקוק לריטלין.
הבעיה היא שממה שאני קוראת אני מבינה שריטלין גורם לחרדות, וזה קצת מפחיד אותי כי יש לו גם ככה סימנים של חרדות מידי פעם (למשל דברים שנראים כמו OCD).
היום קראתי דברים שאומר פסיכיאטר למבוגרים ולפיהם מהניסיון שלו במחצית מהמקרים החרדה נמשכת מעבר לזמן נטילת התרופה ומתפתחת להפרעת חרדה של ממש.
האם זה גם הניסיון שלכם?
אני מחכה כבר תקופה ארוכה לרגע שנוכל להתחיל לטפל בריטלין ועכשיו מה שקראתי גורם לי לחוסר ביטחון בטיפול המתאים.
האם יש סימנים מיוחדים שאנחנו ההורים צריכים לשים אליהם לב, על מנת למנוע הפרעת חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לך
תמר28/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי...
תמר29/11/2012אשמח לקבל תשובה מקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין וחרדות - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/12/2012שלום,
חרדה הינה תופעת לואי המופיעה במקרים לא מעטים עם הפרעת קשב וריכוז.
תפקידו של הרופא המטפל הוא למצוא את הטיפול והמינון המתאימים שיעזרו ל 2 הבעיות .
כמובן שיש צורך במעקב רציף.
ישנם מקרים, גם בילדים , שהטיפול מגביר את החרדה אך לרוב מדובר בתופעה הפיכה.
במקרים שאין זה המצב יש לקבוע שוב מה מבין השניים היא ההפרעה העקרית ומהי המשנית.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם יש פתרון למצב הזה ?.26/11/2012
שלום
למעשה לאחר שניסתי את כול סוגי הרטלין שנמצאים בארץ
הבעיה שלי הייתה שאני צריכה כול 4 שעות 40 מג שזה המון
לכן הפסקתי לגמרי לקחת רטלין אם למשהוא בפורום הזה גם ניתקל במינון כזה שמספיק לזמן קצר ומה עשה לפיתרון הבעיה
התרופות שאין בארץ (ואני לא מדברת על הקוצרטה ורטלין la שניסתי אותם)
עולות הרבה כסף ורופא אמר לי שלא בטוח שיעזרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 40 מ"ג??
אופיר26/11/2012אני לא רופא, אבל
40 מ"ג ל4 שעות?!?!
תלוי כמה את שוקלת. בכל אופן אם את שוקלת פחות מ200 ק"ג אז המינון הזה מופרז בעליל. זהירות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קשב וריכוזאדוה26/11/2012
האם יש הבדל בין בדיקת TOVA ו- BRC ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם
אדוה26/11/2012מומלץ לנסות תרופה בשם zoom של טבע?
האם זה טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/11/2012זום היא אכן טבעית אך אין הוכחה שהיא מהווה תחליף לריטלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/11/2012מדובר בשתי בדיקות ממןחשבות המסייעות באבחנה. Brc מכילה 12 פרמטרים שונים של קשב תפקודים ניהוליים וקוגניציה. Tova היא בדיקה חדגונית משעממת שתפקידה לבחון את יכולת הקשב המתמשך.
לכל בחינה יש את היתרונות שלה ולכל רופא מאבחן יש את העדפה שלו. לכן עדיף להתייעץ עם המאבחן לפני ביצוע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במינון ריטלין לילדה בת 10עדי25/11/2012
ביתי בת 10 לפני שנתיים אובחנה ע"י מאבחנת בבית ספר כבעלת קשב וריכוז,
הלכנו לנוירולוגית ואחרי אבחון קצרצר נתנה לנו רטלין.
חצי ריטלין משפיע עליה למשך 4-5 שעות אך התחושה שזה לא באמת עוזר. גם למורים יש תחושה כזאת וגם לנו.
ניסינו להוסיף לה לכדור שלם ומה שהשתנה זה בעיקר אורך ההשפעה משעה 7 וחצי עד ארבע חמש.
בכיתה היא שקטה מאוד , לא אוכלת ולא שותה, קצת פאסיבית ,מאוד איטית בעבודה שלה אך הרבה יותר מאורגנת . עדיין לא נראה שהיא קשובה לשיעור.
בבית יש לה התפרצויות זעם גדולות מאוד . היא מדברת בחוצפה רבה לכולם ובוודאי שקשה מאוד להושיב אותה ללמוד ולתרגל. היא אינה זוכרת כלל שהודיעו על מבחנים או שיעורי בית.(היא לא מנסה לעבוד עלינו באמת אינה יודעת...)
הנוירולוגית ניסתה לתת לנו כדורים בשיחרור איטי ששוב לא שיפרו אלא רק האריכו את ההשפעה המדכאת וחוסר התיאבון למשך אפילו 12 שעות.
מה כדאי לעשות? אולי זה בכלל קשב וריכוז על בסיס ריגשי ולא צריך רטלין ?
אולי צריך אבחון מעמיק יותר?
אני ממש לא יודעת ומרגישה אבודה.
אשמח לעצות.
תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במינון ריטלין לילדה בת 10 - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/11/2012שלום
לא ניתן לתת יעוץ פרטני לגבי סוג ומינון תרופתי.
בעקרון ניתן לומר שכשנתקלים בבעיה חוזרת של חוסר הצלחה טיפולי יש בהחלט לשקול הערכה מחודשת של האבחון כולל תחלואה נילווית.
בברכה
דר. אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמדר.25/11/2012
היי דוקטור
חבר שלי הראה לי לא מזמן ראיון ב- יוטיוב באינטרנט של רופא וותיק של הפסיכיאטר ריקרדו שטיינבאום שמדבר בגנות הרטלין
כולל רופאים נוספים שיוצאים נגד הרטלין ושהטיעון הראשון שלהם שאף רופא או מעבדה בעולם לא הוכיחו בעיה אורגנית שבגללה בכלל צריך תרופה
ובמיוחד מדברים על הרטלין רעל סם
אני אישית התחלתי לקבל טיפול רטלין לפני שבועיים כך שאני בתחילת הדרך
עד למציאת המינון המתאים כך לפי הרופא שלי
אני כול הזמן מאמינה וניצמדת לרופאים כמוכם למשל שיודעים לטפל מקצועית
מצב כזה שרופאים בכירים כמו למשל הפסיכיאטר ריקרדו שטיינבאום שמדבר בגנות הרטלין
זה מאוד מפחיד מה שהוא אומר לגבי התמונה הכוללת שאין adhd ובמיוחד לגבי הרטלין
אם תוכל לתת לי חיזוק כדי לדעת מה נכון כי ברגע זה אני מבולבלת ומפחדת מהמשך של הכדור רטלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/11/2012שלום
הסרטון הוא מבית מדרשם של הכנסיה הסיינטולוגית השוללת את כל נושא הפסיכיאטריה.
רוב מוחלט של עולם הרפואה לא מסכים בלשון המעטה עם הנאמר בסרטון.
בברכה
דר. אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמדר שיר ואלונה.25/11/2012
ערב טוב
אחרי ניסיונות בתרופות אחרות הגענו לתרופה la
השאלה היא בין 30 la ל- 40 la הרגשתי ש- 30 la לא מספיק, לכן הרופא ניסה לתת לי עוד חצי רטלין רגיל שלא עזר ,ואחרי זה עברנו ל-40 la, הבעיה שבניגוד ל 30 la,
ה- 40 la
מחזיר לי במידה מסוימת כול מיני תסמינים אי שקט כזה שקשה לשבת במקום אחד
לכן הרופא טלפונית אמר שאולי עדיף לחזור 30 la פעמיים ביום שיספיק לרוב שעות
היום
ההבדל בין 30 ל-40 la לא גדול ,מה שהבנתי אחד 15 מג ל 4 שעות ,
והשני בערך 20 מג ל-4 שעות
+ נסיתי 40la חודש ימים האם זה מספיק זמן כדי לבחון התאמה או פשוט להמשיך
לנסות אותו
+ האם ברוב המקרים לוקחים רטלין רק לחצי יום ורק במקרים קשים כמו שלי לוקחים לרוב שעות היום, ההפרעות קשב שלי מעיקות עליי ומפריעות לי כול היום
+ אם יש חשיבות לתאבון שחוזר אחרי היתרגלות לרטלין, הכוונה שחוזר התאבון בזמן הטיפול ברטלין ,עדיין הוא פועל כמו שצריך, השאלה שלי באה אחרי שראיתי לעניין הזה חשיבות אצל איזה רופאה להפרעות קשב
תודה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר שיר ואלונה - תגובה
ד``ר עדי אדר28/11/2012שלום לך!
בעיקרון התאמת טיפול תרופתי לא מתבצע במסגרת הפורום אלא אצל הרופא המטפל.
חודש ימים זה תקופת זמן מקובלת לבחון השפעה של תרופה.
השיקולים לגבי סוג התכשיר קשורים בהחלט בצורך - כלומר אם קשיי התפקוד הנובעים מההפרעה באים לידי ביטוי ברוב שעות היום אז מקובל לשקול מתן תכשיר ארוך טווח כולל קונצרטה.
לגבי חוסר התאבון - זו לא מהווה אינדיקציה ליעילות הטיפול. זוהי תופעת לוואי , אמנם שכיחה, אין קשר ישיר בין השפעת התרופה לחוסר תאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה מבדלתאופיר25/11/2012
שלום
כיצד ניתן להבדיל בין הפרעת קשב על רקע נוירולוגי לבין הפרעת קשב על רקע חרדתי/רגשי?
האם יש סממנים שמאפשרים להבדיל בין ה2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה מבדלת - תגובה
ד``ר אריה בקלו28/11/2012שלום,
תפקידו של הרופא המאבחן הוא אכן לקבוע מה מבין השניים הוא האבחון הראשי ומהו המשני (תחלואה נילווית). ואינני יכול לענות לך על כך במשפט אחד.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייייייייייי.25/11/2012
שלום
שלום בת דודתי סובלת חוץ מהפרעות קשב גם חרדות ודיכאון
היא סיפרה לי מאז שהיא לוקחת את הרטלין היא מרגישה שיפור הן בחרדות ובדיכאון
עד כדי העלמה
אם לפי ניסיונך לרטלין יש כזאת השפעה חזקה גם על החרדות והדיכאון
כמו המקרה של בת דודתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין מגביר חרדה
אופיר25/11/2012אני אמנם לא רופא, אבל אוכל לומר לך שריטלין הינה תרופה המגבירה חרדה! וגם דיכאון.
כחלק מהתופעות לוואי של התרופה היא יוצרת לעיתים התקפי פאניקה והיא מגבירה חרדות, לפעמים באופן חמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייייייייייי - תגובה
ד``ר אריה בקלו28/11/2012שלום,
ככל שמצליחים לטפל בבעיה המרכזית של הפרעת הקשב וריכוז, כך קיים סיכוי לשיפור בתסמינים של תחלואה נילווית כגון חרדות ודיכאון שבהם הריטלין לא מטפל באופן ישיר.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין והגברת חרדהאיציק25/11/2012
שלום רב,
ידוע שריטלין יכול לגרום להגברת חרדה.
השאלה שלי היא האם תופעות לוואי אלה של הגברת חרדה וכיו"ב הינם רק בשעות הסמוכות לנטילת הכדור (בוא נגיד אפילו 5-6 שעות אחרי שסיים להשפיע) , או שיתכן גם שהריטלין יגביר חרדות ותופעות נפשיות לתקופות ממושכות (או לצמיתות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי
איציק29/11/2012.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין והגברת חרדה - תגובה
ד``ר עדי אדר02/12/2012שלום לך!
שתי התשובות נכונות כלומר ייתכנו תפעות "רגשיות" בזמן השפעת התרופה וגם לאחר מכן.
חשוב לכן כאשר מאבחנים ומטפלים בהפרעות קשב לנסות ולאתר תחלואה "רגשית" נוספת המופיעה בשכיחות גבוה ילדים ומבוגרים על הפרעות קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בהפרעת קשב אמצעות מחשב - שאלהרונית24/11/2012
למישהו יש ניסיון עם תוכנית האימון מחשב של אטנגו?
או תוכנות אימון אחרות למחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בהפרעת קשב אמצעות מחשב - שאלה - תגובה
ד``ר עדי אדר25/11/2012שלום לך!
קיימות מספר תוכנות אימון המתבססות על נוירו-פידבק.
קיימת עדות מחקרית לשיפור תפקודים נוירו-פסיכולוגים באמצעות שיטות אלו אך הממצאים בנושא לא חד משמעיים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן.24/11/2012
שלום
אני מבוגר קבלתי 40 la כבר חצי שנה הבעיה היא שאחרי 6 שעות כול הבעיות חוזרות
יחד עם איפראקטיביות ואימפולסיביות לא קלות
ואני צריך עוד לפחות 8 שעות בוא נגיד תקינות לכן הרופא בטלפון אמר לי להעלות מינון של la 40 נוסף,
האם ככול שהמינון עולה כך גם גובר הסיכוי לפגיעה מהרטלין,מה דעתך דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן - תגובה
בעיקרון המינון למבוגרים הוא עד 90 מ"ג ליום.
זמן ההשפעה של ריטלין LA הוא 6-9 שעות לערך.
אכן ייתכנו יותר תופעות לוואי ממינון גבוה של ריטלין אם כי אין המשמעות "פגיעה" אלא פשוט שכיחות מגוברת של תופעות לוואי כגון חוסר תאבון, כאבי ראש וכו'.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוהם.24/11/2012
שלום רב
הרופא ואני מנסים למצא את המינון שיתאים לי בעקבות הפרעות קשב לא קלים
כולל התוספות...................................................
כרגע הכדור שאני לוקחת חודש ימים יוצר אצלי גם רוגע שזה טוב אבל יחד עם מתח באיזור החזה כאילו שהלב דופק (אבל לא)
שמקלקל את ההפקטיביות ,
האם הדבר שכיח מבחינתך השילוב הזה של רוגע ומתח ,ואם יש מה לעשות במקרה כזה
- אם יש תרופות שיותר מתאימים למבוגרים וההיפך, או שהם גם וגם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוהם - תגובה
הניסוח של הפנייה שלך לא ברור.
לא ציינת באיזה תרופה אתה מטופל אך תכשירי ריטלין גורמים לעתים לחושת דופק מואץ או אי שקט, במיוחד בתקופה הראשונה של הטיפול לכן בדרך כלל צריך להתאזר בסבלנות למשך כשלושה שבועות עד להתרשמות ברורה יותר על היתרונות של הטיפול לצד תופעות הלוואי שלו.
בבברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ffffffffff.23/11/2012
שלום דוקטור ושבת שלום
1עליתי במינון בהדרגה עקב תופעות לוואי ((אתמול ))התחלתי במינון 40 la
אני מרגיש חולשה כמה זמן צריך לתת לגוף כדי שיתרגל למינון החדש של התרופה
2 כשרציתי לעשות טיפולים אחרים לפני לקיחת התרופה דעת הרופא היה שהרטלין הוא הטיפול המרכזי ובנוסף אפשר לקבל שיחות וכדומה
אם תוכל להסביר לפי ניסיונך אם גם אתה חושב שהכדור הוא המרכזי בכול הסיפור
3 איזה תרופה או סוגי תרופות צריך להיזהר בשילוב עם עם רטלין
4 רטלין בגלל היותו כדור ממריץ ,אם הוא פוגע בלב ובלחץ הדם במיוחד בטווח ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ffffffffff - תגובה
ד``ר עדי אדר23/11/2012שלום לך!
בדרך כלל מקובל להמתין כשבועיים-שלושה עד להתרשמות מלאה מהשפעת התרופה.
קשה לענות לך על שאלה של – האם זה הטיפול המרכזי? על מנת לקבוע דרכי טיפול צריך לבצע אבחון ולהתרשם מתחלואה נלווית כמו דיכאון, חרדה או הפרעות אחרות ובמידה וישנן יש למליץ על טיפול בהתאם. ייתכנו קשיים בתחומים אחרים כגון קשיי למידה ולכן שכיח מאוד במבוגרים להמליץ על טיפול משולב.
בעיקרון תכשירי ריטלין הם בטוחים מאוד ומעשית אין כמעט התנגשות עם תרופות שכיחות (קיימים מספר תכשירים שהם לא בשימוש שכיח).
לעתים תיתכן עלייה מתונה בדופן או בלחץ דם אך לא מדווחים נזקים או סיבוכים לבביים ממטופלים בריטלין ללא מחלות לבביות קודמות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)