מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון ריטליןהדס בן שלום07/11/2012
אני אמא לילד בן 9, בני עבר אבחון נוירולוגי, באבחון התברר כי לבני הפרעות קשב והומלץ לנו מתן ריטלין במינון של 20 מ"ג. התחלנו לתת לו בהתחלה 5 מ"ג ולאחר שבוע העלנו ל-10 מ"ג. כשהוא קיבל 5 הוא היה בסדר גמור והיה שיפור משמעותי לפי דברי המורה. כשנתנו 10 הוא לא ישן בלילה יותר מ-3 שעות ולא אכל כלום. אני מעוניינת להמשיך לתת 5 מ"ג מפני שלדעתי המינון הגבוה לא טוב לו ויש שיפור כשהוא מקבל 5 מ"ג.
האם זה בסדר מבחינה בריאותית לתת 5 מ"ג למרות שהומלץ לנו לתת 20?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ריטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו13/11/2012שלום,
התגובה למינון הטיפולי היא אישית ולכן חובה להתייעץ ולדווח לרופא המטפל על התגובות שציינת והוא זה שיכול לייעץ לך כיצד להמשיך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין בשחרור איטי מול שחרור "רגיל"מוטי07/11/2012
הי,
לא מזמן אובחנה אצלי הפרעת קשב וריכוז ולאחר תקופת נסיון עם כדור 10 מ"ג קבלתי מרשם לרטלין 20 מ"ג (שחרור איטי). ואולם, גם מבחינת אופן ההשפעה, וגם משום שאני מעדיף שלא ליטול רטלין מעבר לכמות שאני צריך- אני מעדיף ליטול את כדורי ה-10 מ"ג, (ובימים מסויימים לוקח רק חצי כדור של 10 מ"ג וזה מספיק לי).
רציתי לשאול אם שימוש יומיומי בריטלין 10 מ"ג, שאינו בשחרור איטי, הוא בעייתי מבחינה מסויימת (למשל- האם הסיכון להתמכרות גבוה יותר מאשר מנטילת רטלין בשחרור איטי).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין בשחרור איטי מול שחרור "רגיל" - תגובה
אין הבדל בין התרופות פרט למינון המשתנה ולזמן פעולת הכדור.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף רטלין בשם רטלקסאילן06/11/2012
שלום רב פנו אליי מחברת רטלקס ואמרו שישנו מוצר טבעי כתחליף לרטלין ורציתי לדעת מה דעתכם על המוצר. האם הוא מוכר? האם הוא יעיל?האם זה מוצר חדש? כמובן שלא הייתי רוצה שבן שלי יהיה שםן ניסיונות למוצר שאולי יכול להזיק לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף רטלין בשם רטלקס - תגובה
ישנם בשוק תרופות רבות המוגדרות כתחליף טבעי לריטלין.
חשוב לי להדגיש כי בעולם הרפואה הישראלי והבנלאומי, לא נמצאה עד היום "תרופה טבעית" היכולה לשמש תחליף לריטלין או דומיו.אלו המפרסמים זאת ,עושים זאת על סמך מחקרים שאינם קבילים ברפואה.
יש מצבים בהם ניתנות תרופות כגון רטליקס כתוספת לטיפול בריטלין לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדוריעקב06/11/2012
בוקר טוב מדובר בילד בן 9 שוקל 24 ק"ג שאובחן עם בעיות קשב וריכוז ואף בעיות התנהגות והתפרצויות לעיתים,לוקח כרגע ריטלין LA20 לפי המורה בבית הספר משפיע רק עד השעה 1200-1230 קיבלנו המלצה להחליף ל אמפטמין-אדרל 10 מ"ג ובהדרגה לעלות ל 20 מ"ג האם יש הבדל משמעותי בין הכדורים והאם יש סיכונים רבים יותר לכדור האדרל מאשר לכדור הריטלין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת כדור - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/11/2012שלום,
אינני יכול לתת המלצה לטיפול אישי בפורום, זה תפקידו של הרופא המטפל.
בעיקרון ניתן לשנות מינונים ואף להוסיף טיפול עד שמגיעים לטיפול המתאים שהוא יכול להיות שונה לכל ילד.
האדרל הינו כדור שונה מהריטלין , בעל פעולה דומה ועם תופעות לוואי דומות אך בעוצמה פחותה, לפחות סטטיסטית. ולכן אינני חושב שיש בו סיכון גבוה יותר, פרט לסיכון הכספי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עאאאאאאאאאא.05/11/2012
שלום דוקטור
משרד הבריאות קבעה את
האפשרות לחולה להגיעה למינון עד 90 אם צריך, האם זה בה אחרי בדיקה וניסיון שמעל מינון זה סיכוי רב לפגיעה גופנית ??????
מה דעתך למה צריך להגביל רופאים
אתם עושים עבודת קודש בעזרה לאנשים הלוקים בהפרעות קשב
לא כולם מבינים את הסבל המתלווה להפרעות קשב, בסבל יש לי ניסיון רב ביותר
מצד אחד אומרים כמה התרופה טובה ועוזרת במשך החיים
ומצד שני כדי שסתם אנשים לא יקחו את התרופה מזכירים את כול הפגיעות האפשרויות של התרופה, וכך אנשים כמוני למשל שסובלים קשה מאוד שקוראים על התופעות הלוואי זה מפחיד זה כמו לשפוך את האמבט עם התינוק
כי אם זה מזיק בצורה כזאת לאנשים בריאים זה גם מזיק לחולים
אנשים בוגרים בריאים ,לבד יודעים שתרופות לוקחים כשחולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לאחר בדיקת MOXOורד01/11/2012
שלום,
לאחר אבחון אצל נוירולוג נשלח בני בן ה 8.5 למבדק moxo.
תוצאות המבדק היו משמעותית טובות יותר לאחר מתן ריטלין חוץ מאשר בחלק של הניפראקטיביות שדווקא עלתה בחלק השני של המבדק.
האם אפשרי שריטלין עוזר בקשב ובתזמון אולם יכול דווקא להגדיל היפר?
התוצאות בחלק ההיפראקטיביות עלו מ-8 ל-10.
ועוד שאלה- האם היית ממליץ לבני להתחעל עם ריטלין למרות שיש לו טיקים בעיניים.
במשפחה יש עוד אנשים עם טיקים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר בדיקת MOXO - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/11/2012שלום,
המבדקים הממוחשבים מהווים נדבך נוסף באבחון הכולל. הם לא תמיד מדויקים .
תרופת הריטלין לא בהכרח משפיעה באופן אחיד על כל מרכיבי הפרעת הקשב והריכוז.
בנושא הטיקים יש לזכור שהם לא תמיד מוחמרים ע"י הריטלין ולכן אין איסור להשתמש בתרופה בנוכחות טיקים, אבל חשוב לעקוב ובמידה ויש החמרה משמעותית בטיקים, כזאת הפוגמת באיכות חיי הילד, הייתי שוקל שינוי בטיפול.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם התוצאות עם הרטלין היו טובות
נירית04/11/2012אז לא כדאי להפסיק אותו. כן כדאי לבדוק על טיפול להיפראקטיביות. יכולה להמליץ לך על תוסף זום שהילדה שלי משתמשת בנוסף לטיפול התרופתי. מדובר בתוסף שמכיל פוספטידיל סרין ואומגה 3 ומאוד מקל על מקרים של היפראקטיביות ואימפולסיביות ואנו שומעים תגובות חיוביות מהמורות בבית הספר שאומרות שהרבה יותר רגועה וכבר כמעט ולא מפריעה בשיעורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לריטלן בגיל 4 וחצידורון30/10/2012
שלום
בני בן 4.5 שנים מטופל ע"י פסיכולוגית קופ"ח וקלינאית תקשורת ופוגש נאורולוג כל חצי שנה מגיל 2 בערך(מאובחן עם הפרעות רגשיות), לאחרונה הומלץ לנו להתחיל טיפול בריטלין. האם זה לא גיל צעיר מידיי? אולי קיימים תחליפים לתרופה ולא כימי?
האם ניתן לקבל קישורים לאתרים לצורך הרחבת הידע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לריטלן בגיל 4 וחצי - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/11/2012שלום,
מתן ריטלין מתחת לגיל 5 הוא אכן חריג .
רשאים להמליץ על טיפול כזה רק נוירולוג/פסיכיאטר ילדים.
הטיפול בגיל זה נפוץ יותר באר"הב וניתן לפי שיקול דעת רפואי.
אני לא חושב שקיים תחליף תרופתי בגיל זה ואני מאמין שההמלצה ניתנה לאחר שמוצו טיפולים מקבילים פארא רפואיים(רגשי/פסיכולוגי, ריפוי בעיסוק וכו').
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי ריטליןגלעד30/10/2012
שלום אני בן 24 ומטופל בריטלין 20 מ"ג ביום(בעל בעיות קשב וריכוז מאובחנות). אני טס לאירופה בקרוב(בין השאר להולנד) ורציתי לדעת האם זה מסוכן להמשיך בלקיחת הריטלין תוך כדי שימוש בקאנביס. ברור שתופעות הלוואי יהיו קיצוניות יותר, אך השאלה שלי היא: האם לשלב בין החומרים יכול להיות חמור מאוד ברמה שאסור בתכלית האיסור לעשות זאת?
*בעלון לצרכן לא כתוב שום דבר לגבי שילוב עם קנאביס.
שאלה שניה: קראתי קצת על נושא ההפרעות קשב וריכוז ורציתי לדעת האם למיטב ידיעתכם
שימוש בקאנביס יכול להוות טיפול בהפרעות קשב וריכוז? האם טיפול כזה קיים בעולם?
תודה מראש
גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי ריטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו30/10/2012שלום,
קאנביס הינו חומר אסור לשימוש ולכן אין הגיון שתמצא אותו בעלון לצרכן !
בכל מקרה זה מאוד לא מומלץ לשלב בין הריטלין שהוא חומר ממריץ לבין חומרים מטשטשים כגון קאנביס, אלכוהול וכו' , התוצאה עלולה להיות נפיצה מבחינת המוח ובעיקר לא תמיד צפויה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אריה בקלו היקר
גלעד01/11/2012אני חושב שיש לך קצת דעות קדומות.
קאנביס לא אסור לשימוש לחלוטין. בישראל יש אלפי משתמשים בקנאביס רפואי. בעולם יש לא מעט מדינות שהחומר חוקי לחלוטין ו\או נמצא בתהליך דה קרימינליזציה.
אני בטוח שאתה בעל ידע נרחב מאוד ובטח הרבה יותר משלי במיוחד בתחום הרפואי, אבל אני בכל זאת חושב שאתה מגזים =]
לגבי השאלה השניה - לא שאלתי אותה סתם. קראתי מאמרים רבים מאוד המאוששים שימוש בקאנביס רפואי כטיפול לבעיות קשב וריכוז. מעניין אותי לדעת אם יש משהו בעניין או שמדובר בסך הכל על צעד נוסף מצד התומכים בלגליזציה להפוך את הצמח לחוקי יותר.
תודה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות אצל אחים של ילד הסובל מ-ADHDלאה ה.29/10/2012
קראתי באחד המאמרים שבמשפחה בה יש ילד שסובל מ-ADHD עלולות להתגלות תופעות שונות גם אצל האחים, כמו למשל "טיקים" או תסמונת טורט ואחרות בדרגות שונות. איני מוצאת את המאמר והייתי רוצה לדעת יותר בנושא זה.
אודה על כל מידע בנושא זה.
בברכה
לאה ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות אצל אחים של ילד הסובל מ-ADHD - תגובה
ד``ר עדי אדר04/11/2012שלום לך!
איני ידוע לאיזה מאמר את מתכוונת אבל בהחלט קיימים דיווים רבים על השכיחות המוגברת של הפרעת קשב וריכוז בילדים עם תסמונת טורט ובהחלט על השכיחות המוגברת של טיקים בילדים עם הפרעות קשב. עם זאת יש לזכור כי טיקים היא כללית תופעה שכיחה בילדים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 אנרגתית וחולמת בכיתה.סיגל29/10/2012
הילדה שלי כמעט 7.5 כיתה ב', מאז ומתמיד ילדה מבריקה, הבנה מצויינת מוטורית התקדמות פנומנלית, תמיד הקדימה את חבריה, קראה מגיל 4.5. ביישנית אינה משתתפת בכיתה וכך היה גם בגן. המורה מאז כיתה א' אומרת שהיא חולמת בכיתה למרות שהציונים שלה טובים מאוד. החשש הוא שעם השנים, אם היא תמשיך לא להיות מרוכזת היא לא תצליח להדביק את הפערים. הילדה אומרת שקשה לה להתרכז כל כך הרבה זמן. החשש שלי זה שבגלל היותה אנרגתית ודברנית היא מרדימה את עצמה בכיתה כדי לא להפריע, האם השערתי נכונה?
תודה סיגל נדלר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נשמע שיש פער
גלית29/10/2012את אומרת שהיא תלמידה טובה עם ציונים גבוהים, פשוט לא משתתפת בשיעור. יכול להיות שהיא משתעממת ובגלל זה היא ככה.. אם את חוששת שיש לה הפרעה של קשב או ריכוז תקחי אותה לאבחון. אם זה לא נראה לך כזה רציני את גם לנסות לתת לה בנתיים מוצרים טבעיים שעוזרים לקשב וריכוז. זה בטח לא יזיק לה, אם כבר יעזור.
הילד שלי כנראה סובל מהפרעות קלות של קשב ריכוז. אני דוחה לו את האבחון כרגע כי אנחנו מנסים לתת לו זום ונראה שמתחיל להשפיע. כבר עבר חודש כמעט ובשבוע שעבר התחלנו להרגיש שיש שיפור. אז בנתיים אנחנו מחכים עם האבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגלית
סיגל29/10/2012היי גלית, תודה על התשובה, אבל כמו שהרופא אומר כאן כנראה אין תחליף טבעי. בדקי טוב טוב מה את נותנת לילד, משום שמנסיוני המר, קניתי משחה שהיתה אמורה להיות טבעית והיתה עם סטרואידים לילדים. אין פיקוח במדינה שלנו, כאשר הם רצו למכור את המשחה לחול שם בדקו אותם וכמובן אסרו את השימוש בארץ.מה שאני אמרתי זה מה שהמורה אומרת, שהיא חולמת בכיתה ושהיא לא מביאה לידי ביטוי את מה שיש לה להציע ורציתי לדעת מה עושים עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגלית - תגובה
ד``ר אריה בקלו30/10/2012חולמנות יכולה לנבוע ממספר גורמים כגון עייפות, חוסר עניין, שיעמום וכו' אבל גם כאחד הסימפטומים של הפרעת קשב.
שווה התיעצות עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.28/10/2012
דוקטור ערב טוב
= רופא משפחה אמר שלא קיים במחשב 5 מג רטלין
האם הוא טועה, מכוון שאני צריך 15 מג , ודבר שני האם שבירת 10 מג לחצי זה מספיק טוב
= בערך כמה שנים רטלין la קיים בישראל . לא לגבי הרטלין עצמו
אלה התכשיר שנקרא la* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיים ריטלין LA 10 מ"ג
אורנה06/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/11/2012שלום,
הרופא שלך צודק.
כדי לקבל 15 מג. תיקח כדור וחצי של ריטלין 10 רגיל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sane.28/10/2012
שלום רב דוקטור
1 בן השאר ,כשאומרים שיש רגישות במוח , לכן מספיק מינון נמוך של רטלין
מבחינה רפואית מה ההסבר למונח הזה
2 מומחית הפרעות קשב ,אמרה לי שאם תוך כדי לקיחת הרטלין יש תאבון
אז זאת סיבה מספיק טובה לומר שהמינון שקיבלתי לא נכון
מה דעתך
3 לפי ניסיונך, ברור שלכול תרופה יש יתרונות, השאלה מה היתרונות של רטלין la
מבחינתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sane - תגובה
ד``ר אריה בקלו02/11/2012שלום,
טווח המינון של ריטלין איננו צר וכל מטופל יכול להגיב באופן שונה. הרעיון הוא לתת את המינון הנמוך ביותר בעל האפקט הקליני הטוב ביותר.
תופעת הלוואי של חוסר תאבון כתוצאה מהריטלין היא נפוצה אך לא אצל כולם.
ריטלין LA הינה תרופה חדשה יותר כמו גם הקונצרטה ויתרונה הוא במשך פעולה ארוך יותר
8 שעות לLA ו 12 שעות לקונצרטה. יש להן גם פחות תופעות לוואי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ריטלין דחוף!!!ליאת26/10/2012
שלום אני בת 29 ונוטלת ריטלין כשנתיים לאחר שאובחנתי.היה לי קושי רב בהתאמת המינון בהתחלה ולפעמים אני עדיין מרגישה שהשפעת התרופה פגה מהר מדי. אני מטופלת בעניין אצל רופא פרטי,בהתחלה לעתים קרובות ולאחר שהותאם המינון פחות או יותר אנו נפגשים פעם בחצי שנה למעקב מכיוון שהמרשם הפרטי שקיבלתי אושר ע"י קופ"ח והוא בתוקף שנתיים,אחת לחודש רופא משפחה מנפיק לי מרשם עפ"י ההמלצה של הרופא הפרטי.לפני כשבועיים הייתי אמורה לקבל את המרשם החודשי והיתה טעות במחשב של קופ"ח שתוקף המרשם נגמר,זה לא נכון כי המרשם האחרון ניתן לי לפני חודשיים ובכל זאת מיהרתי לקבוע תור לרופא אך הרופא בחו"ל ויחזור בעוד שבוע.בינתיים נאלצתי להפסיק את הריטלין,מתחילת הטיפול לא עשיתי הפסקות בכלל כי יש לי צורך בתרופה יום יום ונדהמתי מכך שבימים הראשונים הרגשתי ממש לא טוב,עייפות קיצונית ותשישות ומצד שני קשיי הרדמות וכאבי ראש.מרוב יאוש פניתי להנהלת הקופה ולאחר שבוע וחצי קיבלתי תשובה שאכן הייתה טעות במחשב והתוקף לא נגמר וקיבלתי מרשם מיידית.המינון שלי הוא 90 מ"ג ליום עם ריטלין la 30 פעמיים וריטלין רגיל לקצוות(אני שוקלת 50 ק"ג,זה המקסימום ואולי קצת גבוה אך זו הכמות שמועילה לי).במהלך ההפסקה הכפויה התאוששתי לקראת סוף השבוע הראשון ובשבוע השני הרגשתי בסדר.לפני שלשה ימים התחלתי שוב כי קיבלתי מרשם ואני מרגישה זוועה,תופעות לוואי כמו בהתחלה עד שמתרגלים:דופק מואץ,נשימה כבדה,דריכות יתר,בחילות לסירוגין וכאבי ראש,ריבאונד קשה מבחינת עייפות ודכדוך (יכולת ריכוז כמובן) וקושי נוראי להרדם בלילה הרבה אחרי שהפעת התרופה פגה. בעצם יש לי שתי שאלות:בתחילת ההפסקה האם מה שהרגשתי הוא נורמלי כי זה הרגיש כמו סימפטומים של גמילה ממש וזה מוזר כי ידוע לי שילדים ומבוגרים עושים הפסקות מדי פעם אם רוצים ולא יורדים בהדרגה,האם זה מבטא התמכרות? השאלה השניה היא האם לאחר הפסקה של שבועיים בלבד יש צורך שוב בטיטרציה כי אני קצת מרגישה כמו מינון יתר.אם כן באיזה קצב או שכדאי להמשיך לסבול ובעוד כמה ימים זה יעבור? חשוב לי לציין שאני בריאה ולא לוקחת תרופות אחרות,יש לי הפרעת קשב קשה ובטיפול עם ריטלין בעיקר נתקלתי בתופעות של תת מינון והשפעה קצרה כמובן שהמינון הועלה בהדרגה. בתודה וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ריטלין דחוף!!! - תגובה
ד``ר עדי אדר26/10/2012שלום לך!
למרות אורך השאלה שמעידה גם על חשיבות הנושא בעינייך אנחנו לא נוהגים לתת יעוץ תרופתי פרטני במסגרת הפורום.
התגובות לטיפול תרופתי הן אינדיבידואליות וחשוב שתכירי את התגובות שלך ובהתאם תקבעי עם הרופא המטפל את דרך הטיפול המתאימה לך.
בעיקרון שבועיים הפסקה מצדקיות החלה של טטרציה מחודשת.
אין המדובר בגמילה ולעתים קשה להפריד בין תגובה פיזיולוגית לבין תגובות רגשית לעצם הפסקת הטיפול והיותך מודעת לכך. עם זאת לאור היותך מטופלת במינון גבוה הרי שיתכנו תופעות של רבאונד מהסוג שתארת ולעתים מסיבות לא ברורות הן ממושכות יחסית מעבר ליממה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.25/10/2012
קראתי כתבות על הרטלין שאני לוקח ,ומזהירים שהוא יכול לפגוע קשה בכליות ובכבד
וחלקי גוף נוספים ,למרבה הצער מגורמים רופאיים שזאת דעתם
זה לא מעודד שזה בה מרופאים ומקורות מקצועיים שבחרו לצדד לצד המתנגדים
לרטלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר אריה בקלו25/10/2012שלום,
תרופת הריטלין ניתנת כבר למעלה מ 50 שנה ונעשו עליה מחקרים רפואיים רבים.
התרופה אינה פוגעת בכבד או בכליות ,איננה מצטברת בגוף ואיננה ממכרת כשנוטלים אותה לפי הנחיות רפואיות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ץ היי.24/10/2012
שלום רב
בקשר לקונצרטה ,לפי אמירות מקצועיות ,לכן חשובה לי תשובתך שלך, שיש אומרים שהתרופה משחררת 2 פעימות ויש אומרים 3 פעמים
האם המצב כך- שאחרי 4 שעות יש עוד פעימה אחת שמשחררת במהלך איטי את שאר החומר במשך כ -8 שעות בערך ?
וברטלין la יש שתי פעימות, בשיחרור הראשון לאחר חצי שעה משתחרר 50 אחוז ,ואחרי 4 שעות כול החומר הנותר בבד אחת משתחרר .
לפי ניסיונך בעקבות פעולת המנגנון של שתי התרופות הללו,
בבואך לבחור ,חוץ מכמות השעות של כול אחת מהם .
אם יש התאמה תאורטית מצד הרופא חוץ מכמות מספר השעות, שהרופא אומר
שתרופה אחת מתאימה יותר מהשניה , עוד מלפני כמובן שהחולה ניסה אחת מהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ץ היי - תגובה
ד``ר עדי אדר24/10/2012שלום לך!
אמנ ם לא התנסחת בצורה ברורה אבל לגבי קונצרטה ניתן להתייחס לפי הגדרתך לשחרור 3 פעימות לעומת 2 בריטלין LA.
ההחלטה לגבי בחירת התרופה תלויה במרכיבים שונים כולל טיב ההפרעה התפקודית, זמן הופעתה, גיל המטופל, משקלו ומצבו התזונתי ויש גורמים נוספים שצריך לקחת בחשבון כולל גישת המטופל או משפחתו לטיפול זה (כך למשל יש כאלה הרוצים משך השפעה קצר ככל האפשר).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)