מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדלים בין סוגי ריטלין.ספיר04/09/2012
שלום.
יש לי כמה שאלות לגבי לקיחת ריטלין לפני בחינה.
יש לי שני סוגים שונים של ריטלין שהרופאה רשמה לי
אחד הוא 10 מ"ג ריטלין, והשני הוא 20 מ"ג ריטלין sr
מה עדיף לי לקחת אם אני רוצה להיות בשיא ההשפעה של הכדור במשך בחינה שאורכת כ-4 שעות?
20 מ"ג sr משפיע באותה רמה ש 10 מ"ג ריטלין משפיע?
וכמה זמן לפני תחילת הבחינה יש לקחת את הכדור? אחרי כמה זמן הוא מתחיל להשפיע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין סוגי ריטלין. - תגובה
ד``ר אריה בקלו11/09/2012שלום,
ריטלין SR20 שווה בערכו לכ 9 מג. של ריטלין רגיל ולכן 2 הסוגים שציינת נחשבים לבעלי עוצמה זהה.
ריטלין 10 פועל עד 4 ש , ו SR20 פועל עד 6 שעות. שניהם מתחילים להשפיע כשעה לאחר נטילתם ומגיעים לרמת שיא טיפולית לאחר כ שעה וחצי.
לכן כדאי ליטול את התרופה כשעה לפני בחינה ואם היא נמשכת יותר מ 3 שעות עדיף SR20 .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז השאלה היא כזאתדניאל04/09/2012
האם אני צריך לשלב טיפול אחר מלבד הטיפול התרופתי לבעיית הדיכאון? כי הרופא הניורולוג לא המליץ לי על אפשרות טיפול פסיכולוגית לדוגמא. מה דעתכם אני יתחיל שימוש בטיפול התרופתי בלבד כרגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז השאלה היא כזאת - תגובה
ד``ר עדי אדר12/09/2012שלום לך!
איני י יכול להמליץ על טיפול מבלי לבדוק, להתרשם ולהבין מה הבעיה בדיוק.
בעיקרון נוירולוג לא מטפל בדיכאון אלא פסיכאטר.
בדרך כלל (זוהי הערה כללית) מומלץ שילוב של טיפול תרופתי ופסיכולוגי.
בברכה
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש רופא במכבי שמסכים למלאות טופס 29ישראל03/09/2012
יש רופא במכבי שמסכים למלאות טופס 29
למרשם לאדרל?
ניסיתי 2 והם לא הסכימו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש רופא במכבי שמסכים למלאות טופס 29 - תגובה
ד``ר אריה בקלו04/09/2012נא להפנות שאלות כאלו לפורום הורים ש האתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת Bupropionיעקב02/09/2012
בן 38 בריא ולא מעשן.
התחיל ללמוד באוניברסיטה ובגלל קשיי ריכוז הלך מיזמתו לעבור בדיקת TOVA.
עם בדיקת הטובה ניגש לרופא נוירולוג שראה ואמר שבגיל זה בדיקת TOVA לא ממש מתאימה לבדיקת הפרעת קשב וריכוז בגיל זה ובשלב זה ולאחר שיחת ייעוץ לא קצרה עם הרופא קיבל ממנו Bupropion 150
כדור ליום בבוקר למשך חודשים וקבעו שיפגשו לאחר מכן.
האם התרופה יכולה לעזור לו לפקס עצמו בלימודים?
להיות פחות תזזיתי ומרוכז?
אשמח לחוות דעת על התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת Bupropion - תגובה
ד``ר אריה בקלו04/09/2012שלום,
אם הבנתי נכון הרי שלא מדובר באבחנה של הפרעת קשב וריכוז.
גם הטיפול המדובר לא תומך בכך.
אני מציע להעביר את השאלה לרופא המטפל שנתן אותה(כי הוא גם יודע מדוע) .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום! לאחר הפגישה עם הניורולוג..דניאל02/09/2012
סוף סוף לאחר עיכובים ודחיות שעת השין הגיעה אובחנתי ע"י נירולוג מומחה להפרעות קשב וריכוז. לאחר שסיפרתי לו על ההיסטוריה המשפחתית וסיפרתי על הקושי הרב בחיי בעבר ובהווה. הומלץ לי להתחיל בטיפול משולב.
ע"י- ריטלין 25 מ"ג.
venfaxine xr 75
טיפול משולב שיתן מענה גם להפרעות הקשב וגם למצבי הרוח.
הרופא אמר שהמרפאה (פרטית) תלווה אותי.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! לאחר הפגישה עם הניורולוג.. - תגובה
השאלה לא לגמרי מובנת לי.
רופא שאבחן אותך , נותן לך טיפול מתאים בהתאם לממצאי האבחון ואתה רוצה חוות דעת על הטיפול ?!
עצתי היא שתסמוך על הרופא שלך ותשאר במעקב כפי שסוכם .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלקסניר02/09/2012
שלום
האם מישהו שמע על רטלקס? יש טענה שזה תחליף טבעי לרטלין.
האם מישהו יכול לנדב מידע מניסיונו האישי האם התחליף הזה עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלקס - תגובה
לא שמעתי על רטלקס.
כעקרון, אין "תחליף טבעי" לריטלין . מי שזקוק לטיפול תרופתי, חייב אותו . ישנם מקרים מאובחנים שאינם זקוקים לטיפול תרופתי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה טיפולית במקום פסיכולוגית טרפישרון01/09/2012
שלום לכולם, בתי בת 9 אובחנה בהפרעת קשב קלה ונוטלת ריטאלין במינון 20 ,בתי נפגשת עם פסיכולוגית קלינית כבר 5 פעמים ואני מתלבטת להעביר אותה לטיפול ריגשי ברכיבה טיפולית וחשוב לציין שבתי הכי אוהבת סוסים ולפי אינטואיציה שלנו הרכיבה הטיפולית תחזק ותפתח את בטחונה העצמי ותהנה מכל רגע ובשבילה כשהיא עולה על סוס היא נמצאת במקום הכי גבוה כשהיא שולטת בסוס .אבקש גם את חוות דעתכם בנושא תודה שרון ושבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה טיפולית במקום פסיכולוגית טרפי - תגובה
ד``ר עדי אדר02/09/2012שלום לך!
אין בסיס להשוואה בין טיפול פסיכולוגי המתבצע על ייד פסיכולוגית מיומנת לרכיבה טיפולית. רכיבה טיפולית היא טיפול באמצעות בעלי חיים. אם המטפל הוא איש מקצוע טיפולי אז יש מקום לטיפול כזה אחרת זה פשוט חוג רכיבה נחמד.
אין פסול כמובן ברכיבה על סוסים ותיתכן אף תועלת מסויימת כולל בתחום הרגשי אבל כאמור חשוב לדעת אם המטפל הוא פסיכולוג או מקצוע דומה .
בהצלחה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה30/08/2012
היום אני בן 26.עד גיל 21 נטלתי ריטלין מגיל 14 בגלל הפרעת קשב וריכוז מהסוג הקיצוני ביותר כמו שהגדיר הנוירולוג הגדול שבזמנו ניהל איזה מחלקה.היום אני חש שההפרעה כנראה חזרה והפכה ליותר קיצונית,זה ממש הורס לי את החיים חוסר הארגון האימפולסיביות
שנוהגת לסבך אותי בצרות לעיתים,ההיפראקטיביות האיומה ועוד כהנה וכהנה סימפטומים איומים ברמת אינטנסיביות נוקשה.אני שואל היום אם תיאורטית אני יוכל לקבל טיפול לריטלין שאממן בעצמי ללא הקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה בקלו31/08/2012שלום,
כל מי שאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז לפני גיל 18 , יחשב ככזה גם כבוגר.
הרופא המטפל יכול ורשאי להמשיך את הטיפול המתבקש גם כמבוגר, כמובן עם מעקב קליני .
אין אפשרות לקנות ריטלין ללא מרשם רופא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה אם בעיות התנהגות ותסמונט טורטאילנית30/08/2012
בתי בת 11 אובחנה לפני כ3 שנים כילדה אם בעיות קשב וריכוז ובעיות רגשיות לקוי למידה ובעיות התנהגות ותסמונט טורט בקיצור קיבלתי את כל החבילה ....
היא טופלה ברטלין בקונצרטה ברספידל בטריקוטיל ודפקרסן לאחרונה השתמשה רק בטריקוטיל אבל לצערי הרב עדיין אין שום שיפור כמעט בכלל היא כרגע לומדת בבית ספר בכיתה מיוחדת ואני מלווה אותה יום יום לבית ספר ויושבת איתה במשך כל היום היא מאוד תלותית אם אני זזה ממנה היא נכנסת ללחץ ומתחילה להשתגע צועקת שוברת מקללת ורומסת כל מי שנמצא לידה כל עוד היא מקבלת יחס 24 שעות ושהיא מקבלת כל מה שהיא רוצה המצב איתה סביר שאלתי היא מה עוד אפשר לעשות אם הילדה אחרי ששום דבר כבר לא עוזר והאם להחליף לה את הכדורים אולי כדור אחר יעזור לה את האמת שאני כמעט ומתביישת לצאת איתה מהבית כי היא עושה פדיחות מקללת אותי מרביצה לי וקורא לי בשמות גנאי אבל אחרי כמה דקות מבקשת סליחה אני לא רוצה לאשפז אותה או לשים אותה במסגרת חוץ בתי בבקשה אולי יש איזה כדור קסםםםםםםםםםםםםם שיכול לעזור לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה אם בעיות התנהגות ותסמונט טורט - תגובה
לצערי ,פנית לפורום הלא מתאים.
אנו עוסקים בהפרעת קשב וריכוז ובעיה זו היא רק משנית אצל ביתך.
את התשובות את צריכה לחפש אצל פסיכיאטר ילדים במשולב עם יעוץ נוירולוגי בנושא הטורט.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3טל29/08/2012
שלום.
אני רוצה לשאול על יחס של dha epa בלקיחת אומגה 3 לילד בן 8 היפראקטיבי. הוא מקבל אומגה 3 תקופה ממושכת שלדעתי רואים את ההשפעה. רציתי לתת לו zoom שזה יותר כמות שלepa או axom3 שזה יותר dha.מה לדעתך יותר נכון? וגם האים dhaלבד מפר איזון בגוף בין אומגה 3 לאומגה 6.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
אני מציע להפנות את השאלה לפורום תרופות/ בתי מרקחת.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא שני שאלות.28/08/2012
שלום ותודה
משקל 70 קילו
1) קבלתי קונצרטה מינון 36 מג שלאחריו, אני מרגיש חוסר מוטיבציה בכלל לעשות דברים ,
ודחיית דברים , לפי דעתך מה עליי לעשות
2) ואם תוכל גם להסביר איזה תיקון הקונצרטה אמורה לעשות בייחס לסבל adhd
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא שני שאלות - תגובה
הפורום אינו יכול להתייחס לטיפול ספציפי, את זאת יש לעשות מול הרופא המטפל.
כל התרופות מקבוצת הסטימולנטים ובינהן גם הקונצרטה פועלות על יכול הקשב והריכוז, על יכולת השליטה באימפולסיביות ותנועתיות היתר.
על כל מטופל ההשפעה יכולה להיות שונה בעוצמתה.
מינון לא מתאים עלול לגרום לתופאות כגון זו שציינת וכדאי לברר זאת עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וחוסר תפקוד כללידניאל27/08/2012
שלום שמי דניאל ואני בן 25. אני לא מצליח לעשות כלום כמו שצריך לא ללמוד לא להחזיק מערכות יחסים ואני ממורמר כי כל החברים שלי אקדמאים ולי אין אפיל תעודת ו בגרות. במערכות יחסים אני הופך לתלותי דבר המשפיע רבות על הקשר וגורם להן לברוח. אני שבור ואין לי כוחות לחפש עבודה אני לא מאמין שיקבלו אותי אפילו לעבוד בזבל. הערכה עצמית בריצפה. אני לא מוצא את הכיוון בחיים יש לי איזה משהו דפוק בראש שגורם לי להיכנס לדיכאון ולהרגשה פנימית רעה גם אם אני נמצא במקומות הומי אדם. אני חייב לדעת מה עלי לעשות שברקע הפרעות קשביות ודכאון סוחף בבקשה עיזרו לי למצוא פתרון הולם לבעיה אני חי חיים שהם לא חיים ואיני יכול לעשות דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
דניאל27/08/2012בשבוע הבא אני אמור לעשות איבחון הפרעות קשב אצל ניורולוג. אני חושש שבגלל היותו רק" ניורולוג הוא לא יוכל לאבחן את תסמיני הדיכאון ורק יטפל לי בהפרעות הקשב והריכוז.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד``ר אריה בקלו28/08/2012שלום,
במהלך אבחון הפרעת קשב וריכוז מתבצעת גם הערכת המצב הנפשי/פסיכולוגי כי במקרים לא מעטים קיימות 2 הבעיות, ולכן חובה להתייחס לשתיהן.
יתכן ויהיה צורך להפנות אותך גם להערכה נוספת( פסיכיאטר/פסיכולוג) בהתאם לממצאי האבחון.
אל יאוש !
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה ניתן.26/08/2012
שלום רב דוקטור במצב שכול כדור אחת ,מהכדורים שרשמתי למטה לא עוזר
האם ניתן באישור הרופא לקחת שתי כדורים של 40 מג la
או קונצרטה 54 מג כפול 2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה ניתן - תגובה
ד``ר אריה בקלו28/08/2012שלום,
כל שינוי טיפולי חייב להיעשות דרך הרופא המטפל בלבד ולא דרך הפורום.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.25/08/2012
שלום
מה עושים במצב של - אחרי גמר ההשפעה של הרטלין ,מופיעה לי תופעת לוואי עצבים, מה עושים במקרה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר אריה בקלו26/08/2012שלום,
התופעה שאתה מציין נקראית ריבאונד( תגובה נגדית) והיא אכן מתרחשת בסוף השפעת החומר הטיפולי.לרוב נמשכת כחצי שעה וחולפת.
צריך לבדוק את סוג הטיפול ואת המינון שאתה מקבל , ואת זאת צריך לעשות מול הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדורים של קלוניריט לטורטאורית24/08/2012
הבת שלי נוטלת קלוניריט מזה 8 שנים לטיפול בטורט .
האם יתכן שתופיע כעת הפרעת קשב בעקבות הפסקת הכדורים ?
תודה רבה אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת כדורים של קלוניריט לטורט - תגובה
ד``ר אריה בקלו26/08/2012שלום,
מאחר ולא פרטת קשה לדייק בתשובה.
קלוניריט היא תרופה הניתנת במקרים מסויימים גם בהפרעת קשב וריכוז.
יתכן וזה הקשר ??
בכל מקרה קיימת חפיפה בין מקרי טורט והפרעת קשב ולכן הכי פשוט יהיה לפנות לרופא המטפל ולבדוק את כל הנושא מתחילתו.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)