מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטלין.23/10/2012
שלום האם יש פתרון לבעיה שלי
אחרי המון ניסיונות קבלתי 15 מג רטלין רגיל שלא עושה תופעות לוואי
הרופא ניסה איתי את כול הכדורים הקיימים לטווח ארוך במינון המתאים
בכולם סבלתי מכאב בטן חולשה עצבים כך שכרגע אני עם רטלין רגיל
שנגמר כול 3 שעות
האם זה שכיח
במקרים כאלו מה אתה מציעה האם יש עוד סוג תרופה עם פעימה אחת כמו רטלין רגיל ,
זה מייאש שהבעיה הובחנה אבל הטיפול בעיתי בגלל משך הזמן שמחזיק הרטלין
וכמובן הפסקת ההשפעה ותחילתו שוב אחרי כחצי השעה עם הפעם השניה
המצב שלי מחייב להיות תחת טיפול למשך כול היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר24/10/2012שלום!
השאלה לא ברורה.
ציינת שניסיתם את כל סוגי התכשירים (לא ציינתם אילו) ורק ריטלין קצר טווח לא גורם לתופעות לוואי משמעותיות.
זה יתכן ואז באמת "אין ברירה" וצריך לתת אותו מספר פעמים ביום.
ניתן לשקול תכשירים מקבוצות אחרות כגון אדרל עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשבאיילת לוי22/10/2012
שלום,
אני בת 23 ולאחרונה מגלה קושי רב מאוד בריכוז, הקשבה, ו"שייכות לעולם". אני מוצאת את עצמי בוהה בלי סוף ושוקעת בכל מה שהוא לא הדבר שבו צריך להתרכז.
אני לומדת כרגע למבחן חשוב מאוד, וכשאני מנסה להתרכז (באמת בכל כוחי), אני נתקלת במחשבות אסוציאטיביות בלתי פוסקות, רגליים (שתיהן) רועדות, חוסר תשומת לב למה שבאמת עליי להתרכז בו, אימפולסיביות בסימון תשובות וכיוצ''ב. אני מסיימת יום למידה בכאבי ראש מתמשכים בגלל המאמץ הבלתי פוסק בלנסות לשמור על איזון.
אני יודעת שאין הדבר נובע מהעדר מוטיביציה, בגלל שאני מאוד מאוד רוצה להצליח אבל מרגישה שיש מחסום שאינו בשליטתי.
אני חשה כי הדבר מוביל אותי לדמיון מאוד מפותח וליצירתיות שאיננה רגילה,
אבל מאידך, גם מתגלה כקושי בתקשורת עם אנשים. קשה לי מאוד לעקוב אחר הנאמר, להגיב בצורה ראציונאלית בלי "לאבד" את ההקשר ואת הנושא, ואני מצטיירת כמאוד מוזרה.
אני מרגישה שאני מלאה בכל כך הרבה מידע ודברים ושלא קיים "מסנן" שעוזר לי להפריד את מה שרלוונטי לשימוש כעת, מה באמת צריך להיקלט ברגע זה ומה אפשר להשאיר מאחור.
על כן, ביצעתי אבחון טובה, והתוצאות אכן יצאו נמוכות מאוד. וממש לא מתקרבות לאזור "הנורמה".
נטלתי ריטלין (10 מ''ג) וביצעתי את האבחון שנית, ולא היו תוצאות כלל, אפילו לא שיפור מינימלי.
כאשר נטלתי את התרופה חשתי מעט רוגע וקצת יותר מתינות במחשבות, אך מבחן התוצאה הוכיח שכימית לא היה שיפור. (קשה לי להאמין שהתרופה שימשה בשבילי כגורם פסיכולוגי בלבד, כיוון שכן הייתה השפעה בתחושה).
השאלה היא, האם זה עניין של מינון (ריטלין במינון גבוה יותר, או קונצירטה) שיסייעו לי לעלות על דרך "הישר" ולתפקד באופן נורמטיבי, שלוו ומרוכז?
והאם הדבר באמת נשמע כמתאר הפרעת קשב (מבלי להתייחס לאבחון)?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב - תגובה
ד``ר עדי אדר24/10/2012שלום לך!
מבחן טובה לא יכול בשום אופן לשמש קריטריון בלעדי לאבחון הפרעת קשב.
התאור שאת מתארת לא בהכרח מצביע על הפרעת קשב ומאוד מומלץ לבצע אבחון מסודר הבודק בהטים נוספים כולל רגשיים על מנת לסייע לך בהבנת התסמינים שאת מתארת ובדרכי טיפול נאותות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנה עזרתך.21/10/2012
אחרי שנים של סבל ואחרי בדיקה מקצועית שמצאה הפרעת קשב קשה
מאוד חשוב לי דוקטור שתסביר לי על המינונים הנמוכים כמו 5 מג רטלען רגיל שעוזר
אחרי ניסיונות רבים עם מינונים יותר גבוהים ועכשיו ה- 5 מג שעוזר לכמה שעות
בכול המובנים ,אני מבולבלת וחושבת אולי אני טועה וחייבת למצא מינון גבוהה יותר שיתאים למבוגרים ( כי תבין המון שנים סבלתי סבל בל יתואר והרס גם מהדברים והתסמינים שנלווים להפרעות קשב קשות)
אם תוכל להרגיע אותי ולהסביר לי אם מינונים כאלו קטנים למבוגרים
האם זה באמת כך שאפשר להגיע למיצוי ההשפעה של הרטלין על מבוגר גם עם מינונים כאלו כמו 5 מג שעוזר לכמה שעות גם לפי ניסיונך וגם לפי המחקרים
אם תוכל להרחיב מעט זה חשוב לי
שיהיה לך יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה עזרתך - תגובה
עקרונית איננו מתערבים בהמלצות לטיפו לאינדיבידואלי אך ברמת העיקרון מינון של 5 מ"ג מאוד נמוך למבוגרים.
אני ממלית להתיעץ בנושא עם הרופא מטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממורי פלוסמיכל21/10/2012
משהו מכיר את המוצר הזה? לדבריהם הוא אמור להחליף ריטלין??????????????????
מוצר של חתם טבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מוצר טבעי
כלנית22/10/2012שמעתי על זה מאמא מהכיתה של הילד היא מאד המליצה. אני לא ניסיתי אין לי אומץ לעבור לטבעיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מוצר טבעי - תגובה
ד``ר אריה בקלו25/10/2012שלום,
כבדהו ובעיקר חשדהו !
מדובר במוצרים שלא נבדקו רפואית ולכן יעילותם נתונים בספק.
כעקרון, לא קיים תחליף "טבעי" לטיפול התרופתי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממורי פלוס - תגובה
בשוק השיראלי יש שפע של מוצרים מתימרים להיות תחליפי ריטלין.
אחנו, הקהיליה הרפואית ממליצה על טיפולים תרופתיים המאושרים על ידי גורמים בינלאומיים ומשרד הבריאות לאחר מחקרים רבים (ולא בהסתמך על מחקר בודד כזה או אחר) הבטדקים הבטים שונים כולל בטיחות ויעילות.
למיטב ידיעתי התכשיר שהזכרת לא עומד בקריטריונים אלו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מכירה את השם
גלית29/10/2012וגם לא קיים תחליף טבעי שמחליף לחלוטין את הטיפול התרופתי
כמובן, את יכולה לשלב בטיפול התרופתי מוצרים טבעיים. הם בטח לא יזיקו..
אני משלבת לילדה שלי זום כחלק מטיפול משלים ואני מרוצה מהתוצאות. זה מאוד מקל עליה וגם הצלחתי להוריד קצת במינון של התרופות אז היא פחות סובלת מתופעות הלוואי. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.21/10/2012
דוקטור
מה ההבדל בין 15 מג רטלין רגיל 4 שעות ל - 30 מג la
הקונצרטה לא פעלה עליי עם יש סיכוי ש- la יעבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ריטלין רגיל עובד לארבע שעות ואילו ריטלין LA עובד למשך זמן כמעט כפול.
התגובה לתרופות אלו אינדיבידואלית אך עקרונית לתכשיר LA יש פחות תופעות לוואי.
בברה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןמיכל21/10/2012
שלום , האם משהו שמע על תחליף ריטלין בשם ריטלקס או משהו דומה ?
יש לי ילדה בת חמש עשרה עם הפרעת קשב וריכוז וריטלין וקונצרטה עושים לה די רע למרות שיש שיפור ענק בלימודים.
שמעתי שיש תחליף חדש של חברת חתם סופר האם משהו שמע.?
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שמעתי על התרופה הזאת
נירית22/10/2012אבל את יכולה לנסות לשלב בטיפול התרופתי את זום. זה תוסף שמכיל אומגה 3 שעוזר לשיפור הריכוז. בעזרת זום הצלחתי להפחית לילדה שלי את המינון של הקונסרטה והיא גם פחות סובלת מתופעות הלוואי לעומת מה שחוותה בעבר. בהחלט שווה לנסות לשלב בטיפול התרופתי. ממה שאני מתרשמת התוצאות משביעות רצון.
בהצלחה, יונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר24/10/2012שלום רב -
בחודשים האחרונים מתבצע שיווק אגרסיבי בטלפון של תערובת הצמחים הזו.
לא מוכר לי שום מחקר רפואי שבדק את הצמחים האלה והייתי ממליץ להתייחס בזהירות (ובחשדנות) לשיווק טלפוני של טלפניות אנונימיות..................
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אפשר לומר שהפרעות קשב עובר בי.21/10/2012
שבת שלום דוקטור נכבד
אני עברתי לימודים צבא וכו ללא רטלין הייתי בבדיקה ל הפרעות קשב
יש לי הפרעות קשב קשות ודברים נלווים לתופעה
1 קבלתי קצת מינון גבוה אם במינון גבוהה הגוף משאיר את הכמות הנדרשת ושאר הכמות מסלקת החוצה דרך השתן
2 חברה שלי מקבלת רטלין אמרה לי שאם לקחתי מינון גבוה כאילו לא לקחתי דבר ,
צריך מינון מדויק לכול חולה , לי זה נראה לא הגיוני שיש תרופה שמתאימה לי ויש יותר חומר רטלין בתרופה ושהתרופה לא תעזור לא הגיוני
אבל למרבה הצער התרופה באמת לא פעלה עליי בכלל כאילו לא לקחתי כלום
ושהרופא הוריד מינון היה שיפור טוב
אם ניתן להסביר לי את הבעיה הלא הגיונית הזאת והספיציפית שמינון גבוה של רטלין כאילו לא לקחתי דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפשר לומר שהפרעות קשב עובר בי - תגובה
התגובה לתכשירי ריטלין ספציפית לכל אדם ובהחלט ייתכן מצב שמינון "גבוה" (איני יודע למה הכוונה) פחות משפיע עליך מאשר מינון "נמוך".
אני ממליץ להתייחס להשפעה עצמה ולא למינון....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובה לי התשובה מאחר ומאוחר מדיי גי.21/10/2012
היי
אני צריכה לקבל רטלין אני שוקלת 70 קילו איך מחשבים מינון רטלין לפי משקל
אם אתה יכול לרשום לי את החישוב ,
אם למבוגרת עד 1 מג ,ואני שוקלת 70 ,אז המינון שאני צריכה היא 70 מג רטלין שיספיק לי למשך כול היום ????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשובה לי התשובה מאחר ומאוחר מדיי גי - תגובה
החישוב התרופתי מאוד פשוט - פונים לרופא מטפל ומקבלים ממנו הנחיות!
מטרת פורום זה לא להמליץ על טיפולים וחישובי מינונים (וזאת ללא אבחון שלנו וידיעת המצב לאשורו) אלא זוהי חובתו של הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור.19/10/2012
מה מינון של השחרור המידי ,של תרופת קונסרטה 27 ,
ותוך כמה זמן מהשחרור הראשון ,משתחרר מהקונסרטה החלק השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור - תגובה
החישוב התאורטי הוא של שחרור כ- 7.5 מ"ג ריטלין קצר טווח ולאחר כארבע שעות יש שחרור מנה נוספת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מה שאמרתי ל- אח נכון.18/10/2012
alo
שלום אח שלי ביסודי , מקבל רטלין למשך היום ,יש ימים שהוא לקח את הרטלין
אחרי שינה לא מספיקה, והרטלין לפי הגדרתו ,לא כול כך עוזרת לו ,והוא מעוניין לשנות את המינון שהוא מקבל,
האם התשובה שלי אליו נכונה, אמרתי לו שבדרך כלל הרטלין עוזר לו בהפרעות הקשב ובתיפקוד היום יומי שלו , ובימים שהייה לו מעט שעות שינה ,(ולא בגלל הרטלין
והוא מרגיש פחות טוב עם הרטלין , מכוון שזה לא התפקיד של הרטלין
לפתור עייפות , ולכן בימים למשל שהוא לא ישן טוב ,התרופה תעזור פחות
ולא צריך ישר להחליף מינון ,כי למשל עייפות או אפילו שפעת , וכו יכולה להשפיע
על מידת ההשפעה של הרטלין,
האם מה שאמרתי לו בכלל נכון, או שאין קשר, והרופא שלו כן צריך לשנות מינון.
ומה ניתן להוסיף על דברים שאמרתי לו. לי ניראה שאפילו בימים שהוא פחות יושן
ולא בגלל הרטלין .. הוא נראה יותר ערני בזכות הרטלין. כך אני רואה.
תודה מראש דוקטור על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מה שאמרתי ל- אח נכון - תגובה
ההתנסחות שלך לא ברורה אך כמובן שמי שצריך להחליט ולייעץ לגבי מתן הטיפול התרופתי הוא הרופא מטפל.
אני מסכים שלפני שמחליפים טיפול חייבים לברר מה הסיבה לשינוי בהשפעת התרופה ובוודאי שעייפות לא מהווה אינדיקציה להחלפת טיפול אלא לצורך לשנות הרגלי שינה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה....rknan18/10/2012
שלום,
לאחר אינספור התלבטויות,נסיון לטיפול הומאופטי וכד,.לא היה מנוס וקניתי ריטלין לבני (כמובן לאחר אבחון וכל הנלווה לכך.)ריטלין LAבמינון של 10 מג ,ולאחר 10 ימים לעבור במידת הצורך והכל יעבור עהלכה, ל20 מג.
שאלתי היא (משום הבילבול והלחץ שלנו כהורים),כיצד להסביר לילד בצורה הנכונה והאמיתית ביותר מהו הכדור,לשם מה וכד...
הילד הנו בן 6 אוטוטו ובגן החובה.
תודה,אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.... - תגובה
אין נוסח הסבר אחיד ועליכם כהורים להפעיל אנטואיציה בריאה על סמך הכרתכם את הילד.
יש הורים המעדיפים להסתיר מידע בשלב כזה וקוראים לרתופה ויטמינים המסייעים לבריאות ויש הורים המסבירים לילד בצורה המובנת לו שמדובר בתרופה המסייעת לו בהתנהגות ובריכוז ובלימודיו בבית הספר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.17/10/2012
שלום דוקטור
הרופא עשה התאמה לתרופה ארוך טווח, למינון הנכון שלי ושהוא מקביל לרטלין הרגיל
וזה לא פועל ,
הרופא אמר לי שהרטלין ארוך טווח צריך לפעול , כי החומרים בכדורים הרגיל והממושך הם אותו הדבר,
כך שלא צריך סוג אחר של תרופה להפרעת הקשב,
מה יכול להיות הסיבה
איך מתקיים השחרור בכדור הקונסרטה ,לבין הכדור הרגיל,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר עדי אדר17/10/2012שלום לך!
למרות שהתכשיר הפעיל בתכשירי הריטלין זהה - מתילפנידט - הרי שהתגובה לכל תכשיר היא אינדיבידואלית וגם "ההתאמה" היא לא מדוייקת ולכן יתכן שיש צורך לגשת לרופא המיטפל.
גם בתכשיר קונצרטה יש מרכיב ריטלין קצר טווח הפעול כמו הריטלין "הרגיל" וכן מרכיבים המשתחררים בצורה איטית יותר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגיששאלה16/10/2012
שעמום כרוני קשה בצורה קיצונית.ממש רואה שעמום.האם יכול להיות שזה מסמן הפרעת קשב,סימפטום סמוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מרגיש - תגובה
ד``ר אריה בקלו17/10/2012שלום,
ממש לא מספיק.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה16/10/2012
היום אני בן 21.מגיל 8 עד 16 נטלתי ריטאלין בהוראת נוירולוג ילדים והפסקתי.היום אני מנסה ללמוד באוניברסיטה ואני רואה שאני ממש לא יכול.זה ממש סיוט.לא יכול לשבת על הכיסא יותר מ10 דקות,הראש שלי משתולל קופץ ממחשבה למחשבה ובינתיים אני מרגיש שאני מחמיץ את עצמי ואין לי סיכוי ללמוד.השאלה שלי האם אני יכול לחזור לנוירולוג,לעשות אבחון ולקבל מרשם גם בגיל ?21
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול
גלית16/10/2012וגם יכול לנסות בנתיים את החלופות שיש בשוק - אלספה ויש גם לטבע איזה תוסף שעוזר להפרעות קשב וריכוז..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
מי שאובחן כלוקה בהפרעת קשב וריכוז לא צריך לעבור אבחון חוזר אלא רק הערכה קלינית לגבי מצבו העכשווי והתאמה טיפולית.
בקש תור לנוירולוג או למרפאת קשב וריכוז בקופת החולים שלך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לאבחן ילד בן 3?יעל15/10/2012
בני בן 3 ילד מאוד פעיל, שמח אוהב לשיר ולרקוד. קשה מאוד להושיב אותו לשמוע סיפור או לצייר ציור. הוא מאוד תזזיתי וכל הזמן קופץ ומשתולל ורץ
ילד טוב, צייתן לא מורד.
גם בשנה שעברה וגם השנה אמרו לי בגן שאין לו תחת - כלומר שהוא לא אוהב לשבת לצייר או להקשיב.
בעצם הזמן היחיד שהוא יושב בשקט זה מול הטלוויזיה וגם אז הוא לא יושב במקום אחד אלא לא מפסיק לזוז.
האם זה לא מוקדם מידי ללכת לאבחן ילד כזה? יכול להיות שמדובר בחוסר בגרות ולא בבעיה ממשית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לאבחן ילד בן 3? - תגובה
זה לא מוקדם, והכתובת היא אחד מהמרכזים להתפתחות הילד.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)