פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיכה בת ארבע ושלושה
    שירה
    22/11/2012

שלום רב, בתי בת ארבע ושלושה חודשים. מדברת בצורה בוגרת ויפה.
    אך שמנו לב שהיא מתקשה הספירה היא כן מצליחה למנות מנייה חד חד עד 10 .
    אך ספירה רצופה מ14,היא ממש לא מצליחה ולא מפנימה את המבנה העשרוני.
    בנוסף אני שמה לב שהיא מתקשה בזכירת שירים_ התחלה אמצע וסוף. יש שירים שהיא כן זוכרת אך מעט. יש לציין שאביה גם ככה בשירה.
    המתוקה מזהה חצי מהאותיות ויודעת לשיר את שיר האותיות עד ס בערך.
    אני מוצאת את עצמי באי שקט לנוכח הקשיים הללו.
    האם בגיל שלה זה נחשב לקושי? האם יש בזה ניבוי? מאידך יש בי תחושה שהכל עניין של בשלות.
    אשמח לעזרה המון תודה לכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיכה בת ארבע ושלושה

הוספת תגובה

• נסיכה בת ארבע ושלושה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    23/11/2012

שלום לך!

עקרונית השאלה לא שייכת לתכני הפורום שלנו אבל כללית אני לא מתרשם מבעיה מיוחדת.

אני ממליץ פשוט להתיעץ עם הגננת ובמידת הצורך עם הפסיכולוגית של הגן האם הן מתרשמות מחריגות מסוימת ובהתאם לתגבר אותה בתחומים אלו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    .
    22/11/2012

ערב טוב

בקשר לעלון לצרכן של רטלין ברור שמה שרשום שם נועד להגן על חברת התרופות

אבל השאלה- איזה נזק יכול לגרום הרטלין בטווח הקצר והארוך
    גם כי יש עליו המון כתבות רעות מאוד

אני לוקח כבר מספר חודשים רטלין
    תודה דוקטור

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

ד``ר עדי אדר
    23/11/2012

שלום לך-

מבין תופעות הלוואי ניתן לציין (אם כי שוב מודגש כי כי בהחלט ייתכן כי לא תופענה כלל תופעות לוואי או שרק באופן חלקי ומתון):
    - חוסר תאבון – תופעת לוואי שכיחה הנעלמת בדרך כלל לאחר תום השפעת התרופה.
    - כאבי ראש.
    - בחילה, כאבי בטן
    - קשיי הרדמות
    - יובש בפה
    - עצבנות, אי שקט (בעיקר לאחר חלוף השפעת התרופה),
    - טשטוש ראייה
    - דופק מהיר, עליה בלחץ דם.
    - פריחה בעור
    - טיקים
    - עצירה זמנית בגדילה אשר מתוקנת בהמשך. במחקרים לא נמצאה לאורך זמן השפעה על הגדילה בילדים המטופלים בריטלין. עם זאת וכאמצעי זהירות מומלץ מעקב כמצוין בסעיף ב' לעייל.
    - מתוארים לעתים הפרעות במצבי רוח, דכדוך, הסתגרות, נטייה לבכי ובמקרים מאוד נדירים (שכיחות של אחד לאלף מטופלים) תוארו הפרעות פסיכאטריות כולל מחשבות דמיוניות, הזיות. מצבים אלו לא שכיחים אך חובה לעקוב אחר כל ילד המטופל תרופתית (ראה לעייל לגבי חוזר משרד הבריאות בנדון) ועל ההורים לדווח מיידית לרופא המטפל ולי אם הילד מדווח על תופעות כאלו. חשוב באופן כללי מדי פעם לתחקר אותו ולשאול לגבי תחושות שונות שהוא חש במהלך נטילת התרופה.

ה. הערה : ריטלין או מתילפנידט שייך לתרופות המעוררות הנמצאות בפיקוח לפי פקודת הסמים המסוכנים עקב פוטנציאל להתמכרות. עם זאת אין דיווחים בספרות הרפואית על התמכרות של ילדים לריטלין!! (לפחות לי לא מוכר). נא לעיין בנספח המצורף בהמשך והכולל מידע מפורט על הנושא!
    הערה בנושא – בגילוי דעת של ההסתדרות הרפואית בישראל עליה חתומים כל ראשי ההסתדרות הרפואית נכתב כי "ילדים אינם מתמכרים לריטלין. ניתן להפסיק את התרופה בשבתות ובימי חופשה מבית הספר ללא כל תופעות "גמילה". על כן התייחסות לריטלין כתרופה ממכרת מעידה על בורות וחוסר ידע והבנה".

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בלימודים
    שרין
    22/11/2012

שלום,

בני בן 7 מוגדר כ- CP קל (המפליגי שמאל) לומד היום בכיתה א' בכיתה קטנה בבי"ס רגיל.

בני סובל מהפרעות קשב וריכוז (ADD) ונוטל קונצרטה 27 מ"ג. הוא נראה מרוכז. הבעיה היא שבעת תרגול בכייתה, הוא אינו עצמאי בכלל, זקוק לתיווך צמוד, מתבלבל בתשובות, מפוזר.

בנוסף, רמת הלימוד שהוא מראה בכיתה אינה דומה לרמת הלימוד שהוא מראה בבית כשאני יושבת עימו אחד על אחד. זה נראה כאילו שהדינאמיקה בכיתה מפריעה לו להתרכז למרות שזוהי כיתה קטנה (13 ילד).

בנוסף, לדעתי ההפרעות קשב וריכוז משולבות עם לקויי למידה. הוא מתקשה ללמוד, צריך המון חזרה עד שמפנים את החומר, עדיין מתקשה במנייה, כמויות וכדומה

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בלימודים

הוספת תגובה

• בעיות בלימודים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    23/11/2012

שלום ך!

קשה כמובן לתת עצות פסצפיפיות מבלי לבדוק ולהתרםש מתפקודו של הילד אך אתם מזכיריםשתי בעיות - האחת קשיי למידה וצריך במקרה כזה לתגבר אותו לימודית ככל האפשר ואף לשקול הצמדה מלאה או חלקית של חונכת לימודית.
    לגבי הנושא השני של טיפול תרופתי רצוי כמובן לבחון את הנושא עם הרופא המטפל אם אכן הוא מתרשם שהמינון או סוג התכשיר מתאימים לו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בלימודים

שרון
    23/11/2012

תודה.
    למי עלי לפנות על מנת להצמיד לו חונכת אישית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בלימודים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    23/11/2012

שלום לך!

הסיפור לא פשט כל כך... צריכה להיות המלצה של מאבחנת פסיכו-דידקטית, לעתים נוירולוג. נושא כזה צריך לעבור אישור של בית הספר (ועדה פדגוגית) ולעתים גם של ביטוח לאומי - יש לכך כמובן משמעויות כספיות ולכן אישור כזה ניתן רק לאחר אבחון וגם זה בהתניות מסוימות.

בברכה,
    דר' עיד אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולן
    .
    22/11/2012

שלום רב דוקטור

שהייתי קטן לא היה טיפולי הפרעות קשב

לפי בדיקה מדוקדקת הפרעות קשב קשים,והמלצה כולל מרשם, שהרטלין יעשה את העבודה לגמרי

מעניין אותי כיצד הרטלין בין שאר התסמינים מטפל גם בהיפראקטיביות והתסמינים הרבים הנילווים שלה כמו חוסר שקט ועוד

ולפי הרופא כוחו של הרטלין רב האם זאת גם דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    גולן

הוספת תגובה

• גולן - תגובה

ד``ר עדי אדר
    23/11/2012

שלום לך!

הניסוח לא ברור אך אך קיימים כיום מאות ואף אלפי מחקרים ומאמרים על השפעתו של ריטלין על מישורי תפקוד שונים הקשורים להפרעת קשב וריכוז והנושא נדון פעמים רבות במסגרת הפורום וקיימת ספרות רבה באינטרנט בבתחום זה?

אם תהיה יותר ספציפי בשאלתך אשמח לפרט.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ריטלין
    גליה
    22/11/2012

שלום רב
    בני בן 14 מקבל ריטלין l.a במינון 30 מ"ג
    רציתי לדעת האם אפשר לפתוח את הכדור ולהוריד קצת את המינון
    שהוא מקבל את הכדור שלם הוא מרגיש מאוד עייף ואומר שהוא לא מצליח להתרכז
    והאם יש משהו אחר שיתאים לו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מינון ריטלין

הוספת תגובה

• מינון ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    23/11/2012

שלום לך!

עקרונית מותר לפתוח קופסולה ולהוציא כמות קטנה של חומר.
    עם זאת אני ממליץ להתיעץ בנושא עם הרופא המטפל כאשר לעתים עייפות דווקא מצביעה על מינון נמוך מדי ולכן הרופא המטפל צריך לשקול האם יש צורך להפחית מינון או דווקא להעלות מינון!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה.. סליחה על החפירה
    ערן
    19/11/2012

שלום רב,
    אני תלמיד בכיתה י"ב.. שנה שעברה הוזמנתי לצו ראשון וכחלק מהתהליך של הצו ראשון יש תחנה של מבחנים פסיכוטכנים (כמו מבחני איי קיו) - וכידוע - המבחנים הם על זמן קבוע מראש לכל הנבחנים (לכל הנבחנים מוקצב אותו זמן).. אך ילדים שיש להם איבחון רשאים להביא העתק שלו, להראות אותו לחיילים ויוסיפו לאותו תלמיד עוד כמה דקות משפיעות.. אז הבעיה היא שאני רק השנה (בחופש של לפני י"ב ) החלטתי לעשות אבחון (אף על פי שאני סובל מהבעיה הזאת מהילדות - הלכתי לאיבחון בגיל 4 וכבר אז ראו שיש לי ADHD..כמו כן כל המורות שלי במשך השנים העירו לאמא שלי על חוסר שקט והמליצו לאמא שלי לקחת אותי לאיבחון כי הן ראו שאני במבחנים ובכלל בכיתה ילד פעלתני ומעופף - לאורך כל השנים !! .. אף על פי שהציונים שלי יחסית גבוהים(אפילו שיש לי בעייה עם הזמן) ולכן לא היה בוער לי ללכת לעשות איבחון), אז הלכתי לעשות איבחון - על רקע חוסר זמן במבחנים (שזאת בעיה קשה אצלי) והתברר בסיכום האיבחון שאני עובד בקצב מאוד מאוד מאוד איטי מהנורמה והמאבחנת הציעה אפילו לפנות לרופא ולקחת רטלין..(חשוב לי לציין שלא זייפתי אף דבר באיבחון - עבדתי בקצב המקסימלי שלי וניסיתי דווקא להוכיח לעצמי שאין לי בעיית קשב וריכוז.. אף על פי שבסוף התברר אחרת)..אז הובחנתי בבעיית קשב וריכוז (שתמיד ידעתי שיש לי).. לאחר קבלת תוצאות האיבחון אני פשוט התאכזבתי מעצמי שלא עשיתי את הדבר קודם לכן, לפני המבחנים הפסיכוטכניים של הצבא - כיוון שעל המבחנים הפסיכוטכניים אי אפשר לחזור שוב - הם חד פעמיים ואי אפשר לגשת פעם נוספת.. אז אני יודע שכבר אין לי מה לעשות כדי לשפר את התוצאה שהשגתי במחנים הפסיכוטכניים (אפילו שהוצאתי תוצאה יפה יחסית - שהיא מעל הממוצע)..
    אז עכשיו שאני יודע שאי אפשר לשפר זה לא מה שמעניין אותי - מה שמעניין אותי זה מה שאני מרגיש על עצמי - אז השאלה שלי בכל החפירה הזאת היא - האם הציון (הנמוך לטעמי) שקיבלתי הוא תוצאה של בעיית קשב וריכוז או שזה פשוט מראה שאני לא באמת מספיק חכם ברמה שחשבתי שאני? אם יש לי בעיית קשב וריכוז היא תמיד תפגע לי בזמן החשיבה(או שרק במקרים מסויימים)?
    חשוב לי לדמות לכם גם את מה שקורה לי כשאני קורא קטע- מה שקורה שלוקח לי הרבה זמן להבין שורות - אני צריך לקרוא שוב ושוב כדי להבין אותן- הרבה פעמים.. האם מצב כזה הוא מצב שנובע רק מהבעיית ריכוז שיש לי (שזה דבר שמבחן פסיכוטכני לא אמור לבדוק = מטרתו של מבחן פסיכוטכני היא לא לבדוק ריכוז אלא אינטליגנציה) או שזה יכול לנבוע ממה שכן המבחן הפסיכוטכני אמור לבחון (אינטילגנציה) - אז אני אסכם את זה -האם הסיבה לכך שילד קורא שורה בטקסט מספר רב של פעמים היא חד וחלק נובעת מבעיית הקשב והריכוז שיש לו או שבגלל שהוא פחות אינטיליגנטי?(האם הסיבה שיש ילדים שלוקח להם זמן רב יותר להבין את מה שהם קוראים זה רק בגלל שהם ילדים פחות מרוכזים מילדים שלוקח להם זמן קצר יותר או שזה פשוט בגלל שהם פחות אינטילגטיים בתחום זה?

הוספת תגובה

• שאלה חשובה.. סליחה על החפירה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/11/2012

שלום לך!

עצם זה שאתה מצליח לכתוב כזה מסר ארוך מקטין את הסיכוי שאכן יש לך הפרעת קשב וריכוז.

לא ברור לי אם אכן עברת אבחון להפרעת קשב וריכוז . האם נבדקת על ידי נוירולוג או פסיכיאטר? לידיעתך, אבחון פסיכו-דידקטי לא מאבחן הפרעות קשב.
    אין קשר בין קושי בהבנת טקסט לבין אינטליגנציה ויתכן שגם אין לזה קשר להפרעת קשב אלא לקושי למידה מסוים.
    מאודקשה לציין איפה הבעיה שלך במדויק מכיוון שמעשית לא ידוע לך (וגם לי כמובן) מה סוג הטעויות שהיו לך.

יתכן מאוד שיש לך שילוב של הפרעת קשב וקושי למדיה מסוים ואין לזה קשר לאינטליגנציה!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• jole
    .
    19/11/2012

שלום דוקטור

קבלתי מרשם

והשאלה היא מבחינת סוגי הרטלין האם ביכולתה של קונצרטה גם להתאים לאנשים מבוגרים לפי ניסיונך,

2 ומה המינון שמשוחרר ב-פיק הראשון של קונצרטה 54 ,ואם שאר החומר משוחרר באופן רציף, שלא כמו באחרים שיש הפסקה של 4 שעות שלאחריו משתחרר החלק השני

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    jole

הוספת תגובה

• jole - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/11/2012

שלום לך!

כמובן שקונצרטה הוא תכשיר העשוי להתאים גם למבוגרים.

מקובל לחלק את המינון של קונצרטה ל- 15 מ"ג ל- 4 שעות (לא כל החומר נספג בדם) כאשר השחרור הוא פחות או יותר רציף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בבעיות קשב וריכוז בב"ש
    אהוד
    18/11/2012

שלום אני סובל כבר שנים רבות מבעיות קשב ריכוז בתקופת הלימודים טופלתי בריטלין ובקונצרטה בצירוף לפגישות עם פסיכולוג דבר שעזר לי מאוד בהתמודדות בלימודים.
    בשנים האחורנות אני חווה קשיים משפחתיים לא מועטים, כמו כן אני חש שיש שאני מתדרדר בעבודה ובהתמודדות עם חיי ביום יום עקב הליקויי.
    רציתי להתייעץ אם יש מטפל/ת בב"ש למבוגרים מכיוון שלא מצאתי כזה,אני שוקל לחזור לקחת ריטלין אבל אני חושב שאני זקוק לנדבך נוסף של טיפול.
    בתודה אהוד.

הוספת תגובה

• תודה ד"ר אדר

אהוד
    21/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בבעיות קשב וריכוז בב"ש - תגובה

ד``ר עדי אדר
    23/11/2012

שלום לך!

איננו ממליצים במסגרת פורום זה על שמות מטפלים ואני פשוט הייתי ממליץ לך לפנות למוקד היעוץ של הקופה בה אתה מבוטח ולברר גבי אפשרויות טיפול במסגרת הקופה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Active Brain או ZOOM טיקים ומרשם.
    קובי
    18/11/2012

שלום רב.
    רציתי לדעת האם אחד מהתוספים הנ"ל יכולים לגרום להחמרת טיקים קיימים והאם צריך מרשם רופא בכדי לרכוש אותם.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    Active Brain או ZOOM טיקים ומרשם.

הוספת תגובה

• Active Brain או ZOOM טיקים ומרשם. - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/11/2012

לגבי התכשיר הראשון - הוא לא מוכר לי... לגבי זום אין סיבה רפואית לכך שיגביר טיקים ואני מניח שהסיבה להתגברותם שונה.
    לעתים קרובות התגברות טיקים קשור ללחץ רגשי כלשהו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלי
    15/11/2012

שלום רב!
    אני סטודנט. כבר כמה שנים אני שם לב שאם אני לומד במנח שכיבה, אני מצליח להתרכז יותר טוב מאשר בישיבה (אלא אם אני נרדם..).
    יש אפשרות להסביר את התופעה?
    באופן כללי יש לי קשיים בקשב וריכוז.\

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    17/11/2012

שלום,
    בן גוריון שיפר את יכולתו להתרכז באמצעות עמידה על הראש.
    כל אדם מוצא את התנוחה והתנאים האופטימליים שלו ללימודים.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה לבעיות קשב וריכוז.
    קובי
    14/11/2012

1.מה ידוע לכם על ההשפעה של ויטמין B על תהליכי למידה ושיפור ריכוז?

2. אני שומע בזמן האחרון הרבה על רכיב בשם פוספטידיל סרין במינון של 100מ"ג אשר קיים בתוספים ZOOM של חברת טבע וב-ACTIVE BRAIN שנמצא יעיל בשיפור בעיות קשב וריכוז.
    מישהו יכול להעיד על כך?

3. ב-ZOOM של חברת טבע נמצא מינון סטנדרטי של פוספטידיל סרין אך מינון נמוך מאוד של DHA ו-EPA:
    DHA 43 mg
    EPA 17 mg
    האם הכמות הזאת מספקת את הסחורה?
    באלספה MAX יש EPA 450mg ו - DHA 340mg.
    הייתם ממליצים לשלב בין שניהם או פשוט לקחת תוסף יותר ספציפי של פוספטידיל-סרין ? ACTIVE BRIAN אולי?

4. האם הייתם ממליצים על שילוב של ACTIVE BRAIN בתור תוסף לפוספטידיל סרין ל - אלספה MAX כתוסף לאומגה 3, האם זה מומלץ לדעתכם?

5. מישהו ניסה את פוספאטידילסרין קומפלקס 500 מ"ג של חברת SOLGAR ויכול לשתף אותנו בתוצאות?

6. תוספים חדשים: Mila של חברת Lifemax ו - AXOM3 שהוא סוג של אומגה 3 "חדשני". מישהו יודע במה מדובר או מכיר מחקר כלשהו של אחד המוצרים?

אני מתנצל מראש על כל השאלות אך אני חושב שזה מידע חינוי לכל אותם הורים לילדים אשר צריכים להתמודד עם התופעה או למבוגרים שמחפשים מידע קצת יותר אובייקטיבי אודות האלטרנטיבות שקיימות היום בשוק.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• תשובות לגבי סולגאר

צוות סופהרב
    15/11/2012

שלום רב
    ויטמיני קומפלקס בי מחזקים את מערכת העצבים ועוזרים להרגעתם כמו כן עוזרים במצבי מתח ונותנים תמיכה.
    יש להם תפקיד מאד חשוב בשיפור תהליכי עיכול ומטבוליזם ועל ידי כך עוזרים לגוף לנצל את רכיבי התזונה בתצורה מקסימלית, תפקיד זה תורם לקשב ריכוז וחיזוק כללי.
    לסיכום: ויטמיני בי אכן עוזרים לקשב, ריכוז, זיכרון ולמידה. עדיף ליטול את כל הקומפלקס ולא ויטמין בי בודד כיוון שהם עובדים בסינרגיה.
    לגבי פוספאטידילסרין קומפלקס 500:
    החומר עובר את מחסום דם מוח ומשפר הולכה עצבית,חילוף חומרים ושפעול חלבונים במוח ועל ידי כך משפר זיכרון וריכוז .
    בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית
    צוות סולגאר סופהרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לגבי סולגאר - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    17/11/2012

שלום ,
    מחובתי להסביר כי כל הוויכוחים שעולים כאן מתייחסים לנושא טיפולי שנוי במחלוקת ולא מוכח מדעית ברמה רפואית הולמת.
    עדיין לא נמצא עד היום תחליף לטיפול התרופתי בהפרעת קשב וריכוז ! גם החברות המשווקות עצמן לא מעזות לטעון זאת. במקרה הטוב מדובר בטיפול משלים לטיפול התרופתי המקובל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה

צוות סופהרב
    18/11/2012

שלום רב
    אכן תוספי התזונה אשר עובדים על המערכת הקוגניטיבית הם טיפול תומך ומשלים .
    יש מצבים בהם בהחלט ניתן להיעזר בתוספי תזונה המגובים מחקרית
    ויש מגוון רב של תוספים וצמחים שתומכים ועוזרים לשיפור הקשב והריכוז .
    כמו שיש מגוון של תרופות ואין תרופות פלא , יש לבדוק באופן אישי לגבי התאמת התרופה ללקוח
    כך גם לגבי התוספים .
    בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית
    צוות סולגאר-סופהרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה לבעיות קשב וריכוז. - תגובה

ד``ר עדי אדר
    23/11/2012

שלום לך!

איני בטוח שאני איש בשורות.....

אןכן קיימים תכשירים שונים בשוק, חלקם עם בסיס מדעי וחלקם הרבה פחות אם בכלל (כלומר מבוססים מדעית, מחקרית) אך כללית כל תהכשירים כולל אלו שהוזכרו במחקרים מבוססים לא הודגמו בצורה ברורה וחד משמעית כמשפרים קשב וריכוז.

קיים בסיס מדעי לשימוש בתכשירים כגון זום אך השיפור המצופה מתון ובעיקר קשור לתסמיני פעילות היתר.
    יש לציין כי חלק מהרופאים משתמשים בתכשירים אלו במיוחד במצבים בהם קיים חשש משמעותי של הרופאים מטיפול בתכשירי ריטלין.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    תמר
    14/11/2012

נאמר לי שריטלין משפר את הכישורים החברתיים של ילדים עם ADHD (ע"י פסיכיאטרית ילדים שמתמחה ב ADHD, אך אולי מנסה להלל יותר מיד את הריטלין).
    האם הכוונה שיחסיו עם הילדים ישתפרו כי יהיה פחות היפראקטיבי ואימפולסיבי, או גם
    שהיכולת שלו להבין מצבים חברתיים יכולה להשתפר?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    17/11/2012

שלום,
    הריטלין אכן משפר את יכולת הקשב והריכוז וגם מסייע לשלוט בתגובות האימפולסיביות.
    שיפור זה מסייע לילד להשתלב בחברה עם פחות חיכוכים, התפרצויות ואמירות לא רצויות שמצטערים על אמירתם רגע אחרי....
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי מאוחרת של ריטלין?
    אמא
    13/11/2012

שלום,
    אני אמא לבן 9.5 שמאובחן כ- PDD NOS בתפקוד גבוה. לפני כחודש התחלנו טיפול בריטלין לאור קשיי קשב שחווה (ADD), ולאחר אבחון נויירולוגי כמובן.
    לשמחתי הקשב שלו השתפר פלאים וגם לא ניצפו תופעות לוואי חריגות (חששתי מאוד מהגברת טיקים וחרדות אבל זה לא קרה). מה שכן בשבועיים האחרונים (רק לאחר כשבועים לאחר תחילת השימוש) חלה ירידה בתאבון, מחזיר חלק מארוחת העשר וגם בצהרים אוכל פחות טוב מפעם. נאמר לי שאם היה קשור לריטלין היינו רואים ירידה בתאבון כבר מהכדור הראשון.... ושזה לא סביר שקשור לריטלין. בכל זאת - האם אפשרי? אני לא רואה סיבה אחרת לירידה בתיאבון - האם כדאי לבדוק משהו אחר?
    תודה
    אמא

הוספת תגובה

• תופעת לוואי מאוחרת של ריטלין? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    17/11/2012

שלום,
    עקרונית את צודקת , הירידה בתאבון היא לרוב כבר מתחילת הטיפול, אך תמיד יתכנו גם מקרים שונים.
    בכל מקרה מדובר בתופעה מאוד שכיחה לטיפול.
    במקרה שלכם הייתי בודק גם כיוונים אחרים כגון תרופות אחרות הנלקחות במקביל או מצב בריאותי נילווה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    .
    13/11/2012

שלום דוקטור

אם אחרי מספר חודשים שאני מקבל רטלין כדאי לחזור למינון הקצת יותר גבוהה
    שגרם לי ,מתח ,כאבי בטן ,הרגשה לא טובה ,ושתיקה ,לאורך כול היום.

למשל 36 קונצרטה , ובתקופה הזאת 30 מג la לא עושים תופעות לוואי חזקות,

והכוונה למינון הקצת יותר גבוהה שלי, שהם קונצרטה 56 ,וגם לנסות רטלין la 40
    בתיקווה שהתופעות שרשומות למעלה לא יחזרו

2. עד כמה עייפות, יכולה להשפיעה לרעה , על יכולת הכדור לתת את העזרה שלו.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    17/11/2012

שלום,
    איננו מתייחסים למינון/טיפול אישי.זה באחריות הרופא המטפל.
    עייפות משפיעה לרעה על יכולת הקשב וריכוז גם בכאלו שלא סובלים מההפרעה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן ריספרדל
    אמא מודאגת
    08/11/2012

בני בן השנתיים אובחן כסובל מבעיות קשב וריכוז(לא נשללת נטייה לאוטיזם) הוא מטופל כרגע בנוילופטיל. הוא קיבל תחליף את ה"ריספרדל" ואני חוששת להתחיל עם הטיפול בגלל תופעות הלוואי.
    אשמח לעזרה
    אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    מתן ריספרדל

הוספת תגובה

• מתן ריספרדל - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    13/11/2012

שלום,
    ריספרדל הינה תרופה מהתחום הפסיכיאטרי הניתנת לעיתים כטיפול "גם " לבעיות קשב וריכוז.
    ההחלטה על טיפול היא של הרופא המטפל ובהתאם לצרכים הקליניים.
    אני מציע לקבל הסבר לטיפול ותופעות הלוואי שלו מהרופא המטפל .

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה