פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוש לפי ניסיונך עם רטלין יעזור
    .
    21/09/2012

היי

חוץ מהפרעות קשב -מאובחנת -שהרסו לי פשוט הכול, אני סובלת גם מ-היפראקטיביות, ולא מסוגלת לשבת במקום אחד,

האם יש סיכוי שהרטלין יטפל גם בבעיה הזאת ,ובמכלול הכולל,

ואם התשובה חיובית ,אם תוכל להסביר ,איך כדור ממריץ יכול לטפל גם בבעיה זו

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שוש לפי ניסיונך עם רטלין יעזור - תגובה

ד``ר עדי אדר
    26/09/2012

שלום לך!

ריטלין היא לא תרופת פלא אך בהחלט יש לה השפעה חיובית על מגוון תסמינים כולל פעילות יתר.

ההסבר להשפעה הפרדוקסלית של ריטלין היא שהתרופה למעשה ממריצה איזורים מסויימים במוח המשפיעים על הריסון והפחתת תנועתיות היתר ובכך "מרגיעים" תסמיני היפראקטיביות . עובדה זו גורמת לבלבול רב כאשר נוטים להתייחס לתרופה כתרופה מרגיעה בעוד שהיא שייכת לתרופות הממריצות של מערכת העצבים המרכזית.

גמר חתימה טובה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון ישן
    גיא
    21/09/2012

שלום הנני בן 30 , ביצעתי בעבר (שלמדתי באקדמיה ) אבחון לליקוי לימדה נמצא שאני ליקוי לימדה ואכן נתנו לי הקלות ורייטלין, לאחר הלימודים הפסקתי לקחת והתחלתי לעבוד ולא היה נראה שהייתי זקוק לכך.
    לאחרונה אני מרגיש מאוד מפוזר בעבודה ולא ממוקד שהריטלין עזר לי,
    האם אני צריך לבצע אבחון מחדש( עבר יותר מ5 שנים) ?
    האם ניתן לקחת כדור אחר (חלק מהעניין שהפסקתי הוא הרעידות בידדיים)?
    האם יש כדורים שהם פחות מזיקים או פחות עם תופעות לוואי ?
    אשמח לתשובה ולהפניה לאן ללכת רופא וכו'

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ישן

הוספת תגובה

• אבחון ישן - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/09/2012

שלום,
    עקרונית האבחון תופס לכל החיים.
    כמובן שלאחר הפסקת טיפול ארוכה יש לחזור לרופא המטפל לצורך הערכה מחודשת והתאמה טיפולית.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מול המערכת
    tim
    20/09/2012

אני זקוק לסיוע בהתמודדות מול ביה"ס היסודי אשר אינו מוכן לנקוף אצבע לטובת . בני (add)אני מעוניין לאפשר לבני להתקדם ולממש יכולותיו אך חושש מהתנכלות. בעל מקצוע/מומחה לדעתי יוכל לסייע. אבל מי?

לקביעת תור
    סגירה
    מול המערכת

הוספת תגובה

• מול המערכת - תגובה

ד``ר עדי אדר
    26/09/2012

שלום לך!

אני חושב שרצוי לא לנקוט בגישה עויינת כלפי בית הספר. רצוי להתיעץ עם המחנכת והיועצת החינוכית ואז לבחון אפשרות אבחון מקצועי יותר של פסיכולוגית, מאבחנת ליקויי למידה או מומחה להפרעת קשב.

אני מקווה שגם בית הספר רוצה לקדם ילדים ולא להתנכל להם. אם זו התחושה ממילא אין מקום להשאיר ילד בבית ספר כזה....

גמר חתימה טובה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענו לי
    סער
    20/09/2012

בני בן חמש וחצי בגן חובה. בריפוי ועיסוק נכתב שכדאי לפנות לנוירולוג לבדיקת אמפולסיביות. מהו התהליך? האם מתחילים אצל נוירולוג? האם להתחיל במבחני טובה? איך להתחיל? האם לפנות למכון להתפתחות הילד? יש לצין שהרופא ילדים שלנו גם עושה מבחני טובה באופן פרטי .. האם מתחלים במבחנים או בבדיקת נוירולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    לא ענו לי

הוספת תגובה

• לא ענו לי - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/09/2012

שלום,
    מקובל שעד גיל 6 בודקים בעיות כאלו במסגרת התפתחות הילד.
    כמובן שאפשר לקבל הפניה לנוירולוג ילדים מהרופא המטפל.
    אין טעם לעשות בדיקת TOVA לפני בדיקת הנוירולוג שכן כלל לא ברור אם יש צורך בבדיקה הזאת.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש טעם לבדוק הפרעת קשב וריכוז?
    אור
    19/09/2012

שלום,

בני בן 7 תלמיד כיתב ב. עד כיתה א תפקד כממוצע לגילו ואף עם יכולות גבוהות יותר.
    בכיתה א למד לקרוא אך לדעתי יש לו קושי מסויים והוא מסרב לקרוא ולהכין את שיעורי הבית בעצמו. לפעמים לכתוב משפט אחד לוקח לו מספר דקות ואחרי שעונה על שאלה במשפט קצר צריך הפסקה על מנת להמשיך. גם בכיתה בד"כ לא מסיים את המטלות. המורה אמרה שיכולתו טובה וציינה שהוא איטי אך יסודי.
    גם בתחום המשחקים- מעדיף לשחק רק בלגו וכמעט ולא משחק בדברים אחרים.
    האם יכול להעיד על הפרעת קשב או שזה קושי נורמלי בשלב רכישת קריאה וכתיבה?
    אציין שכותב יפה משמיעה. שגיאות הכתיב הגיוניות - ת במקום ט, ו במקום ב ללא דגש.
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• האם יש טעם לבדוק הפרעת קשב וריכוז? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/09/2012

שלום,
    קשה לי לתת תשובה חד משמעית לפי הנתונים שכתבת.
    אם לא מדובר בקשיים מהותיים , ניתן להמתין תוך מעקב משותף עם המחנכת.
    במידה והדברים לא יסתדרו אז יהיה טעם לשקול אבחון.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח ושנה טובה..אשמח לעזרה.
    סופי
    18/09/2012

אני בת 22 ואובחנתי לא מזמן שיש לי בעיית קשב וריכוז. הרופאה רשמה לי ריטלין במינון של 15 מ"ג.
    עוד לפני נטילת הרטלין עשיתי בדיקות דם והייתה לי בעיה בבלוטת התריס ובחוסר וויטמין B-12, טופלתי במשך חודש, פלוס מינוס, באלטרוקסין והבעיות החריפו לי במיוחד בעיית הזכרון וקושי בהבעה.
    מאחר ועשיתי איבחון ונמצאתי סובלת מADHD עשיתי שוב בדיקות דם והתוצאות הראו שהכדורים "טיפלו" בבלוטת התריס ושאני יכולה להתחיל טיפול ברטלין.
    כרגע אני לא מתכוונת ללמוד אלה בפברואר ואני בינתיים נוטלת כל יום את הכדור. אני לא מרגישה משהו שונה למרות שאני נוטלת אותם רק כמה ימים, חוץ מהתופעות לוואי דופק מהיר מאוד ועוד משהו שאני לא יודעת איך להסביר אותו.
    שאלתי היא- האם זה בסדר שאני נוטלת את הכדור למרות שהבעיה גורמת לי לא רק לקושי בלימודים אלה גם לקושי בתפקוד היומיומי . בעיות זיכרון, קושי בהבעה עצמית, אי שקט, עצבנות יתר, אימפולסיביות וכ'ו..
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• אסביר את עצמי טוב יותר

סופי
    18/09/2012

אני לא מתכוונת ללמוד עכשיו והאם זה בסדר שאני לוקחת את הכדור לא בשביל לימודים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסביר את עצמי טוב יותר - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/09/2012

שלום,
    את הטיפול התרופתי לוקחים לא רק למטרות לימודיות אלא למיגוון צרכי החיים שזה כולל גם עבודה, בית, זוגיות וכו'.
    מכאן ,שאם נקבע באבחון שאת זקוקה לטיפול לא רק ללימודים , זה בהחלט נכון ליטול את התרופה בכל עת שזקוקים לה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציאת מינון נכון
    לני
    16/09/2012

ענית לי לגבי העלאת מינון תורפה לפני בחינה והבנתי את העיקרון יש לי שתי שאלות בנושא:
    אם המורה אומרת שהילד מתרכז בשיעור האם זה מספיק לדעת שבאמת הוא נמצא במצב אופטימלי?
    שאלה שניה, האם לאחר שהעלתי מינון תהיה פגיעה בעת ירידת מינון עקב התרגלות הגוף?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מציאת מינון נכון

הוספת תגובה

• מציאת מינון נכון - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    17/09/2012

שלום,
    הערכת התגובה הקלינית נעשית ע"י מעקב , שאלוני מעקב למורה ,דוחות לימודיים וכו' שמהם מתקבלת התמונה והמסקנה אם הגענו למינון האופטימלי.
    הגוף לא "מתרגל" למינון גבוה אם המינון לא היה מתאים, ולכן זה מקובל לשנות מינונים הן כלפי מעלה והן כלפי מטה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל תרופה רק מדרדרת את המצב
    גלינה
    16/09/2012

ילדי בן ה 7 אובחן על ידי פסיכיאטר כבעל בעית קשב וריכוז.
    ריטלין ואדרל הביאו לתגובה נוראית, לכן הפסיכיאטר הפסיק את שניהם לאחר מספר ימים.
    סטרטרה - הביא לשינוי שלילי מינורי, ולאחר חודשיים וחצי גם הוא הופסק.
    לאחר מכן הפסיכיאטר אמר שאין תרופה אחרת, ואולי עוד שנתיים ננסה שוב.

מה שמוזר הוא שגם תרופות טבעיות שנתנו ריכוזית ואומגה 3 פוקוס גרמו לדרדור המצב באופן קל (והוא לחלוטין לא ידע שהתרופות הללו קשורות לבעית הקשב שלו).

כאשר הוא לא לוקח תרופות המצב משתפר באיטיות בגלל שהוא מתבגר, אבל בסך הכל הבעיה נשארת.

האם יש מקרים כאלו, עד כדי כך שתרופות טבעיות מדרדרות את המצב?
    האם יש לכם הצעות נוספות?

הוספת תגובה

• כל תרופה רק מדרדרת את המצב - תגובה

ד``ר עדי אדר
    16/09/2012

שלום לך!

את מתכוונת לחומרים טבעיים לא לתרופות טבעיות.

לא ידוע לי שחומרים כאלה מדרדרים א ת המצב ולהערכתי זה לא קשור לכך. באותה מידה אין הוכחות ברורות אכן חומרים אלו עשויים לעזור בהפרעות קשב.

לעתים אין תגובה טובה לתכשירי ריטלין אם כי צריך אולי לבחון את הנושא מחדש ולא ברור לי מה הכוונה תגובות נוראיות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות נוראיות

גלינה
    19/09/2012

הכוונה למה שהפסיכיאטר הגדיר כתגובות פרדוקסליות לריטלין ולאדרל, שגרמו לילד אי שקט רב, בכי, סיוטי לילה, והגברת התסמינים של בעיית הקשב והריכוז.
    לעומת זאת סטרטרה גרם לתגובה שלילית מינורית או לחוסר תגובה ולכן גם הוא הופסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש בעיית קשב וריכוז?
    אלה
    14/09/2012

שלום,
    אנו מתלבטים האם יש צורך להתחיל תהליכי האיבחון לבתנו בת 8 וחודשיים.
    מקווה שלפי המתואר להלן תוכל להמליץ לנו על המשך הטיפול:
    בתנו ילדה נבונה מאוד קולטת דברים מהר, קוראת מצוין מגיל צעיר, עברה בהצלחה מבחן מחוננים בבית הספר.
    ככלל, לא חשבנו שיש בעיה כלשהי כיוון שהיא שומרת על ריכוז לאורך זמן (שעות), בעת ביצוע פעולות שמעניינות אותה ו/או כאשר יש לה מצב רוח טוב. יחד עם זאת, פעולות שיגרה כגון ארוחות, מקלחות, שיעורי בית יכולות להימשך שעות כיוון שהיא פשוט לא מרוכזת בפעולה, אלא "חולמת". גם המורות שלה מגדירות אותה כילדה חולמנית בשיעורים ולעתים אף במבחנים (כתוצאה מכך היא לא מספיקה לבצע את הנדרש, למרות שיודעת את החומר מצוין).
    האם להערכתך ישנה בעיה רפואית או שזוהי בעיה התנהגותית/אופי?

תודה,
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש בעיית קשב וריכוז?

הוספת תגובה

• האם יש בעיית קשב וריכוז? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    14/09/2012

שלום לך!

השיקול לבצע אבחון קשור לא רק אם יש הפרעת קשב אלא עד כמה היא מפריעה.
    לפי התאור הראשוני והקצר שמסרת לא נראה כי יש לה בעיה משמעותית למרות שהיא קצת חולמנית.

במצבים כאלה יש מקום להמתין עם האבחון - בהמשך במידה ותחושו כי הקשיים מתגברים יש מקום לבחון נושא זה בצורה מסודרת.

חג שמח!

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לקשה לילד PDD
    אמא
    14/09/2012

שלום,
    הבן שלי התחיל כיתה ד', PDD בתפקוד גבוה, אובחן בכיתה א'. ילד נבון ובסה"כ מצליח בלימודים אבל קשה לו מאוד להתרכז. הסייעת שלו משמשת רוב הזמן של השיעורים כתחליף לריטלין, מבחינת למקד אותו.... הוא לא היפראקטיבי ולא אימפולסיבי. לפני כשנה ערכנו לו איבחון קשב אצל נויירולוגית ידועה (גם בתחום של ה- PDD), והתוצאה יצאה מאוד לא חד משמעית. חלק מהבדיקות העידו על בעיית קשב, חלק לא. ה- TOVA לא הראתה ביצועים הולכים ויורדים אלא עולים, יורדים, עולים ושוב יורדים. מצד שני ריטלין כן שיפר את תוצאות ה- TOVA. גם בבית מאוד קשה לו לשבת ולהכין שיעורים, צריך לשבת לידו ולמקד אותו כל הזמן. כשמדברים איתו ומסבירים לו דבר מה וגם אם מספרים לו איזה סיפור, הוא מסתכל בכלל לנקודה אחרת וכאילו נמצא במקום אחר. (ואין לו בעיית קשר עין). .
    הנויירולוגית הציעה לנסות ריטלין, אם יעזור - טוב, ואם לא, כניראה שהבעייה לא "יושבת על קשב).
    אנחנו "דחינו את הקץ". לילד יש בעיית תיקים שהולכת וחוזרת, וגם כל מיני חרדות (שקשורות מן הסתם ל- PDD - חרדה חברתית וכו'). עכשיו בכיתה ד' זה נהיה יותר ויותר קשה (המון שיעורים). יש לנו ביטוח פרטי שמממן תרופות מחוץ לסל, ורציתי לשאול מבין התרופות המוכרות לשימוש בקשב בארה"ב וכו' מה מומלץ לילדים שסובלים מ- PDD ע"פ ניסיון/מחקרים. תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות לקשה לילד PDD

הוספת תגובה

• דילגו עלי

אמא
    15/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לקשה לילד PDD - תגובה

ד``ר עדי אדר
    17/09/2012

שלום לך!

אנחנו בעיקרון לא נותנים יעוץ פרטני תרופתי במסגרת הפורום ולא מתימרים להחליף רופאים מטפלים ואנחנו מתייחסים לנושא הטיפול התרופתי ברמה כללית.

ריטלין היא תרופה בחהלט לגטימית לטיפול ב- PDD . נכון שלעתים התגובה בילדים אלו יכולה להיות פרדוקסלית (כלומר לגרום לעוררות יתר) אבל בהחלט אם קיימים מרכיב של קשיי מיקוד וריכוז ניתן לטפל בתרופה זו.

י במצב כזה לקחת בחשבון שלעתים ריטלין מחמיר טיקים כאשר מאידך גם חרדה מגבירה טיקים.
    תרופה מקובלת לטיפול בילדים עם השילוב שציינת ובמיוחד אם יש גם הפרעות התנהגותיות היא ריספרדל המשפרת מגוון תסמינים כולל גם טיקים.

לכן בסיכומו של דבר עליכם להתיעץ עם הרופאה מטפלת!

שנה טובה!

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מינון לקראת בחינה לילד
    לני
    13/09/2012

שלום רב,
    בני בן התשע נוטל רטלין כארבעה שבועות.
    הרופא המאבחן המליץ על 40 מג טווח ארוך, הרופאה המטפלת אמרה לעלות בהדרגה.
    כעת אנו נמצאים בחצי מהמינון, כלומר 20 מ"ג והמורה מדווחת על ילד מרוכז ועובד בכיתה.
    מחר יתקיים מבחן סקר חשוב מאוד , להחלטות לגביו, בבית הספר. האם לעלות לו את המינון מחר לבחינה? הבחינות יתקיימו גם יומיים בשבוע הבא. ניתן להעלות ל30 מג כדי לא לעלות בבת אחת. האם עליה של שלשה ימים לא ברציפות יום 30 מג הפסקה מוחלטת יומיים ואחר כך לקיחת יומיים 30 מג לבחינה תגרום למינון אותו הוא נוטל היום לא להשפיע יותר?
    תודה

הוספת תגובה

• העלאת מינון לקראת בחינה לילד - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    14/09/2012

שלום,
    אינני יכול להתחייס בפורום לטיפול פרטני.
    כללית ניתן לומר שבהחלט מקובל להעלות מינון הטיפול בצורה הדרגתית ולהעצר במינון שנותן מענה קליני טוב.
    העקרון הטיפולי הוא מתן מינון הנמוך ביותר עם האפקט הטיפולי הטוב ביותר ועם תופאות הלוואי המינימליות.
    לא הייתי משנה מינון ביום בחינה כי לא ניתן לצפות את התגובה הקלינית.

שנה טובה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפאין לקשב וריכוז
    גל
    12/09/2012

שלום
    האם יש תרופה טבעית בעלת אנרגיה לקשב וריכוז לנער בתיכון?
    ןהאם כדורי קפאין לנער עוזר לבעיות קשב וריכוז?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קפאין לקשב וריכוז

הוספת תגובה

• קפאין לקשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    12/09/2012

שלום לכם!

לא מוכרות מבחינה מדעית מוכחת תרופות טבעיות להפרעת קשב וריכוז. קיימים הרבה פרסומים על תמציות צמחים אלו ואחרות, חלקן מתבססות על מחקר בודד וחלקם אף לא ברור אם יש להן רקע מדעי.

כאשר בודקים "תרופות" טבעיות בצורה מדעית קפדנית בדרך כלל מתברר כי הן אינן מועילות.

קפאין לא מומלץ לטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריטלין
    חיה
    08/09/2012

בני בן ה14 נטל ריטלין la 20 משך כמה שנים.
    לאחר הפסקת הטיפול בחופש הגדול , הוא מסרב עתה לחדשו ,בטענה שבכלל לא חש בהשפעה מיטיבה, ומעבר לכך התרופה עושה לו תחושה של רובוט.
    האם ידועה תלונה כזו? מה המלצתך? אני חושבת שהוא זקוק לתרופה במיוחד לנוכח העובדה שידרש לאתגרים לימודיים מורכבים יותר השנה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של ריטלין

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    11/09/2012

שלום,
    במצבים בהם יש חוסר התאמה במינון ,עקב גדילה למשל, יתכנו תופעות כגון אלו שציינת.
    יש לפנות לרופא המטפל להערכה מחודשת של מינון ו/או סוג הטיפול.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין והשפעתו על כח גברא
    מגיוור
    08/09/2012

אני בן כ-40 ואני נתקל בתופעה שכאשר אני נוטל ריטלין איבר המין שלי מתכווץ ובעת קיום יחסי מין התפקודים והזקפה נפגעים האם זאת תופעה מוכרת וכיצד ניתן לאזן אותה הריטלין משפיע עלי מאד לטובה אבל גורם לי התלבטות אם לקחת אותו באופן קבוע .

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין והשפעתו על כח גברא

הוספת תגובה

• רטלין והשפעתו על כח גברא - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    11/09/2012

שלום,
    לא מוכרת לי הבעיה שציינת.
    מציע שתפנה להתיעצות במרפאת תפקוד מיני.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפה שחור וריטלין
    מגיוור
    08/09/2012

ברצוני לבדוק האם ניתן לשתות קפה שחור אם אני לוקח באופן קבוע ריטלין . ואיזה סוגי מזון לא מומלצים עם כדורי הריטלין והאם חשיפה לשמש יותר מזיקה.

לקביעת תור
    סגירה
    קפה שחור וריטלין

הוספת תגובה

• קפה שחור וריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    11/09/2012

שלום,
    ריטלין היא תרופה ממריצה ולכן לא רצוי להרבות במשקאות ומאכלים ממריצים.
    אין זה אומר שאסור לשתות קפה בכמות סבירה כפעמיים ביום.
    מעבר לכך , כל אחד מכיר את גופו ויודע לזהות מה מפריע לו ומה לא משנה את תחושותיו.
    חשיפה לשמש לא משפיעה על ריטלין אך היא תמיד מזיקה כשנעשית בשעות לא מתאימות ובחשיפה ממושכת.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה