Q FEVER - משמעות תוצאות הבדיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Q FEVER - משמעות תוצאות הבדיקה
    תמי
    02/07/2011

שלום רב
    בעקבות מקרים חוזרים של חום + כאבי ראש , באים ונעלמים, החליט רופא המשפחה לעשות בדיקה של Q FEVER , גם מכיוון שאני גרה בקיבוץ. רוצה לציין שיש לי ברונכיטוס כרוני בעקבותיו יש לי מדי פעם דלקות ריאות. בחלק ממקרי החום הנ"ל לא הייתה דלקת ריאות. בדיקות הדם שלי לא משהו - wbc נמוך - 3.1 , hb נמוך - 11.2 , hct נמוך - 33 , לימפוציטים נמוך - abs dif 0.6, אחוז 19 neutrophils % dif גבוה 74
    קיבלתי תוצאות בדיקה - q fever igg- נמצא חיובי . q fever igm נמצא שלילי.
    מה זה אומר? יש או אין q fever. רופא המשפחה סיים עבודתו אצלנו וכנראה יעבור זמן רב עד שיהיה אחר במקומו.
    בינתיים אני מודאגת. בנוסף , איך אוכל לדעת אם יש או הייתה פגיעה במסתמי הלב?

מחכה לתשובתכם.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• Q FEVER - משמעות תוצאות הבדיקה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    02/07/2011

כמובן שלא ניתן דרך האינטרנט לחוות דעה על מצבך הרפואי.
    לגבי נוגדנים לקדחת Q - הבדיקות המתבצעות בקופות החולים לקדחת Q הן בדיקות סקר בלבד. במידה ומתקבלת תשובהחיובית יש לשלוח את הבדיקת למכון הביולוגי בנס ציונה - הם מרכזים את כל נושא הבדיקות לקדחת Q ורק תשובה חיובית משם מאשרת את קיום המחלה. מעבר לכם לגבי מחלה כרונית - יש לקבוע תור לזהומולוג עם התשובות מנס ציונה ואז ניתן לתת יעוץ מסודר לגבי הסיכוי לסיבוכים לבבים ומה ניתן לעשות לגבי זה. בחלק מהמקרים ממליצים על טיפול תרופתי ממושך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו