מידע רפואי
פורומים
- סרטן (אונקולוגיה)
- רפואת עור משלימה
- אקנה-רוזציאה
- טרשת נפוצה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- טנטרה, מיניות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- קטרקט - ניתוח וטיפול
- מיאלומה נפוצה, המטולוגיה, לימפומה, קרישה ואנמיה
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- כלבת שעוברת במגע לא ישירמימי16/09/2023
שלום,
יש לי חברה שמטפלת בחתולת רחוב, מרימה אותה ומנשקת אותה.
היום כאשר ביקרתי אותה, היא הגישה לי כוס מים ושתיתי ממנה, גם יש לי פצע קטן על השפה. האם יש אפשרות להידבק בכלבת במידה והיה רוק של החתולה על היד שלה שעברה לכוס שממנה שתיתי?
איני יודעת אם החתולה חולה או לא, ואני חוסנתי לכלבת באופן מלא ב2012 וב2015 בוסט, אך איני יודעת אם זה מספיק.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפול נגד Klebsiella pneumoniaפזית09/09/2023
שלום, אני עומדת לארח בחורה שמקבלת בימים אלה טיפול נגד הבקטריהלאחר שיעול קשה וחום .
שאלתי היא האם אני בסכנת הדבקה ?
במידה וכן ,מתי ניתן להיות איתה במגע?
שאלה נוספת,הבנתי שהבקטריה מצויה במערכת העיכול ואינה מסכנת אנשים בריאים ,הבחורה בריאה מלבד בעית לחץ דם מטופל.
אם כך כיצד התפרצה המחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עקיצת יתוש ושטף דםמור31/08/2023
כבר קרה לי מספר פעמים שאני נעקצת מייתוש ברגליים אחרי כמה שעות
יהיה לי שטף דם גדול סביב העקיצה והמקום ממש כואב אפילו בזמן הליכה
בשאר חלקי הגוף אני לא מגיבה כך לעקיצה רק ברגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בבדיקת הדם שלי נמצאה תוצאה CRP גבוה מהנורמה 2.5רון וקסלר21/08/2023
מה וא המשך הטיפול שהיית ממליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אבחון הידבקות שניה בקדחת הדנגיחן15/08/2023
חזרתי מתאילנד עם חום גבוה, כאבי שרירים, שלשולים... נמצא כי חליתי בקדחת הדנגי.
לפני כשנה וחצי כשנסעתי לדרום אמריקה גם סבלתי מתסמינים אלו, שעברו עם הזמן.
שאלתי היא, האם ניתן לבדוק בבדיקות דם, האם חליתי בפעם השניה בדנגי כשהייתי בתאילנד? במידה וכן, האם ניתן גם לדעת באילו זנים? (הבנתי שיש 4 זנים לדנגי).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חיסון שינגריקס נגד שלבקת חוגרתטובה מן13/08/2023
לפני 3 ימים קבלתי חיסון שינגריקס נגד שלבקת חוגרת.היו לי תופעות לוואי כגון חום,חולשה,כאבי שרירים וכאב במקום הזריקה.הרוב חלף אך במקום ההזרקה יש אדמומיות והמקום חם.האם זה נורמלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - CMV תופעות מוזרותמאי12/08/2023
שלום ד"ר , בת 46 נדבקתי לראשונה ב CMV באוקטובר האחרון ספטומים היו קשים מאוד.
מדדים חיוביים בהכל כולל מראה שההדבקה נעשתה לאחרונה בדיקה דם ,אוקטובר ,ויוני .
וגם לפני מספר ימים PCR חיוביבשתן . אני גרה בצפון הרחוק אין רופא למחלות זהומיות הרופא משפחה שלי צריך לשלוח במייל שאלות לחברה שעונה לו תשובות שטחיות . ואני לבנתיים מרגישה שכנראה הוירוס משכפל את עצמו ופוגע לי בגוף. מכוון שהתחלתי להרגיש עיקצוצים ברגלים תחושות מוזרות בו זמנית בכפות רגלים ללא הפסקה 24 שעות. אבל בשבועיים האחרונים זה התחיל להתפשט לשוקיים ,בטן ,גב צוואר ,ראש. כל מיני דברים מוזרים כמו לבה כזו שיוצא מימנה הבעות החוצה וחוזרות. אני מאוד סובלת מזה שאין מי שמבין או יעזור לי לטפל בזה אולי אני צריכה טיפול אנטי וירלי .בזיו בצפון פעמיים נגשתי למיון ולא בדקו אותי אמרו שזה לא דחוף. ואני בטוחה שזה דחוף .אני בחורה בריאה לא נוטלת תרופות קבועות או שהיתה באישפוזים דבר כזה לא הרגשתי לעולם. (גם תשובה מוזרה בבדיקת שתן לא שאני מרגישה שם איזושהי בעיה אבל כנראה קשור לוירוס. אודה לך לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק מציינת
מאי12/08/2023הצילום הראשון מיוני האחרון
זה שאשלח עכשיו מאוקטובר האחרון ברגע שגיליתי שנדבקתי בוירוס.
והשבוע כמו שציינתי תשובת pcr שתן חיובי לcmv* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כלבת בגלל שריטה מחתולאייל29/06/2023
אני נשרטתי ע"י חתול- החליטו לחסן אותי בחיסון כלבת
האם החיסונים שקיבלתי יכולים להדביק במחלת הכלבת עצמה?
האם זהו אותו חיסון שמקבלים וטרינרים שמורכב מנגיף מומת?
או שבמקרה שלי זה מורכב מנגיף מוחלש?
שאלה נוספת אני במקצועי חשמלאי וחודש לאחר החיסון האחרון בסידרה התחשמלתי מעט בעבודתי , האם התחשמלות יכולה לגרום לחיסון לפעול בצורה רעה- כלומר לעורר נגיף לתחיה או משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התדובה לשתי השאלות היא לא
ג`יליאן29/06/2023רק בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטף גואקולוז - Staphyococus - סטטיס דרמטיטיסמרדכי06/04/2022
האם מדובר בחיידק 1, שהוא מהעור? האם נחשב זיהום? CFU/ml שווה או מעל 10,000. כי רק שמו לי קטטר.
ובדם כתוב גרם חיוביים. Aerobic culture bottle - Negative, ו-Positive. מה המשמעות של חיובי שלילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי צמח בתרבית דם חיידק מהעור מזה זה אומר?
חן13/04/2022איך נכנס לדם משהו חיצוני? ייתכן שחיידקים של מי שהכניס קטטר נכנסו אלי, וזה העור שלו? האם מסוכן? כי אין מדדי דלקת וחום. האם חיידק שנכנס לדם יוצא מהשתן? מתנקז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה חולה חולהאור29/03/2022
דר שלום,
בשנתיים האחרונות ,כל חודשיים אני חולה. כאבי גרון,חום וחולשה שלא עוזבים מינימום שבוע ומצריכים אותי לקחת כמויות מטורפות של אנטיביוטיקה וקומבודקס לסוגיו. בת 31,בריאה לחלוטין לא לוקחת שום כדורי קבע ואין שום תסמינים אחרים. לאחר התייעצות עם רופאת המשפחה שלי (שעכשיו היא כבר לא), שבה היא אמרה לי במילים אילו "יש סוגים שונים של גוף. יש כאלו שזה נורמלי לגוף שלהם לחלות כל חודשיים",רציתי להיוועץ איתך בנוגע לדרך טיפול שאפשר לחשוב עליה לפני שאנסה ללכת לרופא משפחה אחר. זה לא מקרה שצריך לדעת את הרקע רפואי שלי כי באמת שאין שום דבר אחר ברקע הרפואי מלבד מה שרשמתי כאן. קורונה ביתית וPCR תמיד יצאו שלילי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום שבא והולך במשך תקופה ארוכה מחייב בירור
ד``ר רגב כהן29/03/2022חום שבא והולך במשך תקופה ארוכה מחייב בירור. יש בדיקות שכדאי לבצע ולנסות למצוא את הבעיה. לא תמיד זה זיהומי. קיימת אפשרות של זיהומים וירליים חוזרים ונשנים אבל אם זה ממשיך במשך חודשים כולל בחודשי הקיץ זה מעלה חשד שזה משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה ממליץ ללכת לרופא משפחה
אור29/03/2022האם את הממליץ ללכת לרופא משפחה או מחלות זיהומיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פפילומה גיל 49רונן28/03/2022
שלום רב ,
אני בן 49 ללא בת זוג קבועה .לא מזמן הכרתי בחורה ואנו מקיימים יחסים אינטימיים .עדכנה אותי כי בעבר הובחן אצלה נגיף הפפילומה לא ברור סטאטוס עכשיוי .אני מעוניין להתחסן בחיסון הפפילומה - קראתי שבגילי (49) לא ברור אם מומלץ - חייב לציין כי אין לי כרגע פרטנרית קבועה ליחסים אינטימיים והייתי מעוניין לשמוע דעה מהד"ר המכובד האם מומלץ לי להתחסן .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרדסיל החיסון רשום עד גיל 45
ד``ר רגב כהן29/03/2022לדעתי החיסון רשום עד גיל 45.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור מה שתיארתי אז ממליץ להתחסן
רון29/03/2022תודה על תשובתך המהירה .
ניתן באופן פרטי להתחסן גם מעבר לגיל 45 דרך המרפאה .
האם לאור מה שתארתי ממליץ לי להתחסן ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום לאחר אשפוזנטלי02/03/2022
שלום
ריסקתי את המרפק ולאחר הריסוק והאשפוז נדבקתי במרסה לפני 4 שנים שלשמחתי עברה עכשיו.
אושפזתי בבית חולים לאחרונה עקב זיהום וראו שאני בבדיקות דם שיש cpe. מה זה אומר ? איך נפטרים מזה ?
בנוסף נראה גם NDM חיובי . אשמח להסבר מה זה ?
אני עתידה לעבור ניתוח מיני מעקף בקרוב האם זה אמור להשפיע על קבלת האישור לניתוח?.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה לא בדם אלא בבדיקה רקטלית
ד``ר רגב כהן29/03/2022כנראה לא בדם אלא בבדיקה רקטלית. המשמעות היא בידוד. אפשר לבצע פעולות כירורגיות בתנאים מיוחדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורונה ……׳………………מנחם04/03/2022
אישתי כבר 10 ימים עם סימפטומים ו אנטיגן חיובי׳ האם זה ידוע? כמה זמן זה יכול לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לעשות בדיקה מוסדית או פיסיאר
ד``ר רגב כהן29/03/2022בהחלט. כדאי לעשות בדיקה מוסדית או פיסיאר כדי שתדעו את תאריך היציאה מבידוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה גנטמיצין בהריון שבוע 5+ויקי08/03/2022
האם מקובל לטפל בגנטמיצין IV בתחילת ההריון עקב תרבית חיובית לחיידק אנטרובקטר 100,000 ?
האם ישנה סכנה לעובר בשלב זה?
לציין כי אין סימפטומים של דלקת פעילה...
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפעמים נאלצים להשתמש בתרופה זו גם בהיריון
ד``ר רגב כהן29/03/2022סליחה על האיחור, לפעמים נאלצים להשתמש בתרופה זו גם בהריון. אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לעובש שחור ופטריותקארין14/03/2022
הי דר אני גרה בבניין שעובר תמא
יש המון עובש שחור ופטריות בקירות ובמיטה וכמה שניקינו זה חוזר
בימים האחרונים שאני מנגבת את האף יצא לי ממש שחור מהאף בדיוק בצבע של העובש...
על הטישו ראיתי מלא כתמים שחורים שיצאו לי מהאף
האם זה יכול להיות שהנבגים נכנסו לי לדרכי הנשימה? אם כן האם זה בלתי הפיך הנזק? איך אפשר לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובש אם זה נמשך לפנות לבדיקת אאג
ד``ר רגב כהן29/03/2022אם זה נמשך הייתי פונה לבדיקת אאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?