הרפס או לא ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס או לא ?
    רמי
    08/07/2011

היי.
    יש לי בעיה מוזרה.

אחר כמעט כל גילוח (אני מתגלח כל 3-4 ימים) מתפתח לי גירוי בקצה השפתיים (מחוץ להם בפועל, אבל צמוד לחיבור בין השפה העליונה לתחתונה). לפעמים זה נהפך לפצע לפעמים לא. היו גם המון מקרים שגירדתי וזה התפתח למימדים בעיתיים... אבל אני יכול להאשים רק את עצמי.

העניין הוא שלפעמים זה נראה בול כמו הרפס. וכמו שאמרתי יש גם גירוד ועקצוץ .
    התזמון הוא לא הגיוני, אני לא זוכר אם אי פעם קרה שזה התפתח לא אחרי גילוח, וגם כמות הפעמים היא מאוד מאוד גדולה. שתי הנקודות האלה גורמות לי לחשוב שזה לא הרפס אבל המראה של הפצע (בחלק מהמקרים לפחות) כמעט שלא משאיר ספק שזה כן הרפס.

אני משתגע. האם יש סיכוי שזה הרפס ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס או לא ?

הוספת תגובה

• הרפס או לא ? - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    11/07/2011

נשמע שלא מדובר בהרפס לאור המנגנון אבל על מנת לדעתבודאות יש צורך בבדיקה אבחנתית. ניתן לבצע בדיקת דם לנוגדני הרפס- אם שלילי זה כנראה לא הרפס. אם חיובי זה לא אומר שהנגע מהרפס. ואז על מנת לאבחן- יש לקחת דגימה ולשלוח לבדיקה להרפס (PCR ותרבית).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה בודקים ?

רמי
    11/07/2011

תודה על התשובה.

בשביל הבדיקה חייבים ללכת לרופא עור, או שאפשר פשוט בקופת החולים הקרובה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה בודקים ? - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    18/07/2011

צריך לברר עם קופת החולים שלך אם יש להם את החומר המתאים לבדיקת הוירוס (נוזל תרבית מיוחד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו