קדחת הדנגי בפעם השנייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קדחת הדנגי בפעם השנייה
    אלה
    12/07/2011

שלום רב,
    לפני 4 שנים חליתי בקדחת הדנגי בקוסטה ריקה ב"דרגה הקלה", כלומר היה לי חום הייתי מאושפזת כמה ימים ולאחר מכן פריחה בכל הגוף. כעת ברצוני לנסוע לתאילנד בעוד מס' חודשים, האם הסיכויים שלי לקבל את הדרגה הקשה יותר גבוהים עדיין? האם זה שעברו 4 שנים אומר משהו או שמא עדיין הסיכויים לקבל זאת שוב גבוהים יותר? האם תוכל להמליץ ולייעץ לי אם כדאי לי לנסוע או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קדחת הדנגי בפעם השנייה

הוספת תגובה

• קדחת הדנגי בפעם השנייה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/07/2011

הסיכון למחלה קשה בהדבקה שנייה של דנגיי קיים. אין ככל הנראה קשר בין מועד התחלואה הראשון לבין הסיכוי לפתח מחלה קשה בפעם השנייה. למרות האמור לעיל, ולמרות העובדה כי מטיילים ישראלים רבים חוזרים לתאילנד ודרום אמריקה לארח תחלואה בדנגי נדיר לראות את הסיבוך במטיילים ישראלים אולם לא ניתן להבטיח לך כי לא תחלי. רק את יכולה להלחליט אם את רוצה לקחת את הסיכון. במידה ואת מתכננת לנסועה אני ממליצה להתמרח היטב נגד יתושים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו