מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלילי לוירוסים שאמורים להיות נפוציםעומר10/08/2011
אני בן 22, חולה מזה כ-4 שנים במחלת מעיים דלקתית (כנראה קרוהן, אך לא משוכנעים וייתכן שזה אולצרטיב קוליטיס) ובנוסף במה שאובחן כפיברומיאלגיה, אם כי סובל בעיקר מתחושת חולי ולכן יש חשד מסויים לתסמונת התשישות הכרונית (ME/CFS).
במהלך ארבע השנים האחרונות נבדקתי לנוכחות של כמה וכמה וירוסים (ושל חיידק הטרפונמה) בגופי. כל הבדיקות, ללא יוצא מן הכלל, חזרו שליליות. אלה הבדיקות שעברתי וחזרו שליליות:
EBV IgG, EBV IgM, EBV.EBNA, CMV IgG, CMV IgM, Hepatitis Bs Ab, Hepatitis Bs Ag, Hepatitis Bc Ab Total, Hepatitis C Ab, HIV, HSV2 IgG, HSV1+2 IgM, Trepnoma Scr./TPHA by ELISA .
למיטב זכרוני וידיעתי לא היתה לא אף לא בדיקה אחת לוירוס או חיידק שחזרה חיובית בכל אותן שנים (ואני לא זוכר בדיקות כאלו מלפני כן. אציין גם כי היו לי פעמים רבות כאבי גרון ומשטחי הגרון תמיד חזרו תקינים).
עכשיו, אני יודע שלפחות חלק מהוירוסים שנבדקתי לגביהם הם מאוד מאוד נפוצים באוכולוסייה - כמו EBV שמכונה בצחוק EveryBody's Virus בגלל שנמצא בכ-95% מהאוכלוסייה, CMV שקראתי שנמצא בארה"ב ב-50%-80% מהאוכלוסייה (לא יודע לגבי הארץ) ו-HSV-1 שקראתי שנמצא באוכלוסייה בארה"ב בכ-50%-90%.
למרות שאישית נראה לי שמערכת החיסון שלי היא בסדר או לפחות לא חלשה מדי (אם כבר אני משער שהמחלה האוטואימונית עשויה להעיד שהיא עובדת יותר מדי), אני כן מודע לעובדה שתסמונת התשישות הכרונית היא תסמונת שבה, לפחות ברוב המקרים, מערכת החיסון עובדת בצורה לקויה ולפחות בחלק מהמקרים מערכת החיסון עובדת פחות מדי.
שאלתי היא כזאת: למיטב הבנתי, כל הבדיקות שציינתי למעלה הן בדיקות לנוגדנים לוירוס. האם ייתכן (ואם כן אז מה הסבירות לכך) שחלק מהוירוסים הללו קיימים בגוף שלי, אבל בגלל ליקוי במערכת החיסון שלי הוא לא מייצר נוגדנים ולכן בבדיקה נראה שלא הודבקתי בוירוסים הללו?
אם כן - מה כדאי לעשות?
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילי לוירוסים שאמורים להיות נפוצים - תגובה
ד``ר יסמין מאור11/08/2011מאד לא סביר כי נדבקת בוירוסים הללו ולא פתחת נוגדנים. המספרים הגבוהים של חשיפה שאתה מציין רלוונטיים לאנשים יותר מבוגרים ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)