מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטות לימפה מוגדלות מזה חודש.סיון11/08/2011
היי.
בת 24 בריאה בדרך כלל.לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבי גרון עמומים ואיתם גם גאבים באיזור של בלוטות הלימפה מאחורי האוזן ובמצוואר. ראיתי שהבלוטות שלי מעט מוגדלות...לאחר שניגשתי לרופאה והבהרתי לה את חששותיי עשיתי בדיקות דם כלליות.בבדיקות הכל נמצא תקין ללא כל חריגה מנורמה כלשהי. הדבר היחיד זה EBV IGG BAND חיובי. דבר שמעיד על מחלת נשיקה בעבר ..הרופאת משפחה טוענת שכאבי הגרון ובלוטות הלימפה זה כתוצאה מזה אולם רופא אחר אמר שלא כי לחלוטין לא חליתי במחלת הנשיקה בזמן הקרוב. מאז הייתי אצל עוד 3 רופאי משפחה שונים וכולם אמרו שהבלוטות אכן מורגשות אך הן זעירות. אציין כי הבלוטות הן גמישות לא קשות רובן ממקומות בצד שמאל ולפני יומיים יצאו לי עוד 2 גם בצד ימין. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שגם הגיב באדישות. אני ממש בלחץ..למה זה חודש ולא יורד? למה יצאו לי 2 נוספות בצד ימין? והאם בבדיקות דם אמורים לראות משהו חריג אם חלילה יש משהו חמור בלימפה??? האם יש קשר בין בלוטות לימפה לכאבי גרון (לטענת הרופא ללא אודם או סימן דלקתי) והחשוב מכל....האם לוקח לבלוטות זמן לחזור לגודלן המקורי? אודה לתשובה כי אניי ממש נכנסת לחרדות וחוסר יכולת לתפקד בחיי היומיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות מזה חודש. - תגובה
ד``ר יסמין מאור11/08/2011נוגדנים מסוג IGG לא מספיקים בכדי לקבוע כי נדבקת לאחרונה ב-EBV. יש צורך לבדוק גם IGM ו-EBNA. בלוטות יכולות להיות מוגדלות מספר שבועות לאחר מחלה זיהומית אולם ללא בדיקה שלהן ומעקב לא ניתן לקבוע האם מדובר בהגדלה מדאיגה או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)