מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלבת- דחוףעכגי05/09/2011
לפני כשלוש שבועות הייתי במגע עם חתול רחוב
הוא נראה קצת חלש והתנהגותו הידידותית מידי הייתה מחשידה
לא חשבתי על זה באותו הרגע עד שקרה והוא הזיל ריר על פצע פתוח שהיה לי באותו הזמן על היד.
מעולם לא ראיתי חתול מזיל ריר, לא בכמות גדולה מידי אבל בכל זאת, כמו כלב
באותו הרגע התחלתי לחשוב על טיפשותי, לבוא במגע עם חתול חולני וידידותי מידי באזור מדברי?
מה שגרם לחששות שלי עוד יותר זה ששאר החתולים בסביבה נראו יותר מטופחים ופחדו מהאנשים אבל הוא היה ידידותי יתר על מידה בשביל חתול שאחת מעיניו פגומה (או חסרה) ופרוותו סתורה והוא רזה. לא שמתי לב לעוד תסמינים מחשידים חוץ מהמראה החולני וההתנהגות.
רק אחרי כמה זמן כשדיברתי על כך עם חברתי העלנו אפשרות של כלבת ונכנסתי ללחץ.
אני בן אדם חרדתי, ויש לי לא קצת נטיות היפוכונדריות,
כשניגשתי לרופא שלי הוא התייחס אל זה בתור בדיחה ואמר שזאת מחלה זיהומית ואם הייתי נדבקת (הגעתי אליו 12 יום לאחר הנשיכה) כבר היינו רואים תסמינים נוירולוגיים קשים כמו פחד מחשיפה לאור, גימגום ופחד ממים.
הוא בדק את הפצע (שנרפא והשאיר צלקת כמעט לא נראית לעין) בדק את החום, ואמר שיש לשלול כל אפשרות לכלבת.
כבר שבועיים בערך אני סובלת מהרגשה לא נעימה בגרון- לא כאב- סוג של יובש לא נעים, שבשבוע האחרון התפתח לחולשה בכל הגוף, סחרחורות ובחילות קשות (שאני נאלצת להתאפק ממש כדי להימנע מלהקיא) החולשה והבחילות מלוות אותי כמעט כל הזמן, החולשה היא מן חולשה כזאת בכל הגוף, קושי לעמוד, עייפות... כאבי ראש מידי פעם.
בדקתי באינטרנט וראיתי שכלבת יכולה להתפרץ אפילו אחרי שנה לאחר הנשיכה או המגע.
ניסיתי להימנע מביקור חוזר אצל הרופא אבל הלכתי שוב כי החרדות לא הניחו לי, הוא צחק עלי ואמר שגם עם זה מתפתח לאחר שנה עדיין יש תסמינים כמו נמק או חום, למרות שבאינטרנט כתוב שהתסמינים יכולים לא להופיע במשך השנה.
כבר כמעט שלוש וחצי שבועות והחרדות לא מניחות לי, הרופא טען שהגרון לי קצת אדום ולכן רוב הסיכויים שמדובר בדלקת גרון ועלי לקחת אנטיביוטיקה, קשה לי להאמין שדלקת גרון יכולה להימשך כשלוש שבועות ולא להתפתח למשהו יותר רציני כמו כאבי גרון חזקים אלא להישאר בתור הרגשה לא נעימה של יובש בגרון ושיעולים לעתים רחוקות מאוד.
אני מאוד לחוצה ואף אחד לא מסכים להקשיב לחששותיי, פניתי לפורום הזה בתקווה שמישהו יענה לי עם יש לי סיבה לחשוש או לא, ואם כן, האם במקום כלשהו יסכימו להתייחס אלי ברצינות ולתת לי חיסון, אם עוד לא מאוחר מידי? או לבדוק? קראתי באינטרנט שכן יש דרך לבדוק, משהו שקשור בהזרקת הרוק של האדם לתוך מוח של עכברים, בבקשה תעזרו לי בדחיפות! תודה רבה לכם, אנא אל תתייחסו אלי בצחוק, סבלתי מספיק בשבועות האחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו ששכחתי לציין
ירד05/09/2011החולשה מלווה בעייפות רבה ורצון לישון וגם רעד בלתי מוסבר בידיים למעלה, אני לא יודעת אם זה תסמינים שלפעמים מופיעים אצלי בגלל חרדות כאלה ואחרות אבל הפעם הם פשוט לא נעלמים ונראה שרק הולכים ומחמירים. מה עלי לעשות כדי שהרופא יפסיק להתייחס אלי בזלזול ולאן עלי לפנות? האם באמת אין מה לדאוג בנוגע לכלבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי הודעות קודמות
חכ05/09/2011ורציתי להוסיף שאני מערד
אם קיים חשש ועלי לפנות למשרד הבריאות או משהו, להיכן לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבת- דחוף - תגובה
ד``ר יסמין מאור10/09/2011הסיכוי להדבקה מכלבת מחתול קיים אם כי נמוך במיוחד שהחתול לא נשך אותך. התסמינים שאת מתארת לא אופייניים לכלבת אלא מתאימים יותר לדלקת גרון.
בכדי לראות האם יש צורך בחיסון יש לפנות ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגורייך. הם מחליטים על סמך המקרה וגם האזור בארץ והשכיחות של כלבת באותו אזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו...
עכשגע13/09/2011תודה רבה לך, גם אני מסכימה שסביר להניח וזו דלקת
עכשיו צצה בעיה חדשה, שתיתי את האנטיביוטיקה לדלקת גרון שקיבלתי מרשם אליה במשך 4 ימים, וכרגע היא נגמרה לי כי לא נתנו לי מספיק בקבוקים.
אני אלך לבקש היום מרשם חדש כדי להמשיך בטיפול של 7 ימים כמו שצריך
אבל פספסתי כבר פעמיים, והיום, בשבוע החמישי(או הרביעי) אני כבר מבולבלת, אחרי הנשיכה ואחרי התחלת הכאבי גרון, הופיע אצלי חום, לא משמעותי, בנתיים זה בסביבות 37 ומטה או מעלה. עדיין אין שום תסמין של כלבת או חשש לדאוג, נכון?
אני מסכימה איתך שאין כלבת אבל אני רוצה להיות בטוחה שכל זה לא תסמינים של כלבת.
אני יודעת שאני קצת מציקה, אני היפוכונדרית, סליחה.. אני רק רוצה להיות רגועה
אני יודעת שאם שוב אלך לרופא שלי ואשאל זאת, הוא יצחק עלי. ואם אגש לקבל חיסון אז גם שם יצחקו עלי. לפחות באינטרנט אני לא אראה את האנשים שצוחקים עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)