מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cmvגילי22/10/2011
אין לי נוגדנים לCMV. אני בשבוע 27. בדיקת הדם האחרונה שלי היתה לפני שבוע שבה ה IGM וה IGG היו עדיין שליליים.
יום לפני ביצוע הבדיקה, איפרתי חברה והשתמשתי במברשות עיניים, מסקרה, ליפ גלוס וכו ( היא דמעה מהעיניים). ויום למחרת, באותו הבוקר של בדיקת הדם, השתמשתי במברשות והתכשירים בעצמי.
עד כאן השאלה שלי אמנם נשמעת מוזרה אבל ,לאחר כמה ימים גיליתי שהחברה חולה ב CMV ועכשיו אני מאוד חוששת.
1. האם ניתן להדבק ע"י אותה המברשת או עפרון לתוך העיניים בידיעה שאדם חולה הזיל דמעות או במברשת לשפתיים או אודם? (בהתחשב שהשתמשתי בהם יום למחרת).
2. אם כן. האם יש טעם לבצע בדיקת דם כבר עכשיו או להמתין כדי לראות תוצאה מהימנה? תוך כמה זמן יהיה ניתן לראות בוודאות בבדיקת דם אם נדבקתי ?
3. במידה ונדבקתי. מה הסיכון שהעובר נדבק או נפגע בשלב כזה של ההריון? (שבוע 26)
תודה,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור28/10/2011יש אפשרות אם כי נדירה להדבק ב-CMV באופן בו תארת.
הייתי ממליצה לבצע בדיקות נוגדנים רק בעוד שבועיים עד שלושה שבועות.
ברמה העקרונית הדבקה ב-CMV בשליש השלישי של ההריון נחשבת כלא מסוכנת לעובר אולם צריך להיות תמיד מאד זהירים בפרשנות הבדיקות. לכן במידה ויהיו לך בדיקות חיוביות ל-CMV יש להתיעץ שלא דרך האינטרנט עם זיהומולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך cmv
גילי29/10/2011תודה על תשובתך.
רשמת לעשות ב"ד עוד שבועיים שלושה. רציתי לדעת אם התכוונת לבצע את בדיקת הדם שבועיים שלושה לאחר החשיפה? זה אומר שאני כבר יכולה לבצע אותה? (עברו כמעט 3 שבועות מאז שנחשפתי)
ועוד שאלה, שבוע 26 זה עוד לא שליש שלישי, האם זה קריטי?
ואם העובר נדבק בשלב כזה, הבנתי שהדרדרות בשמיעה או חירשות זה המצב הכי גרוע שיכול להיות. האם זה נכון?
תודה,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/11/2011שבוע 26 זה בגבול בין שליש שני ושלישי אבל לעובר לוקח זמן להדבק. לכן חשוב כאן יעוץ יותר מסודר שלא במסגרת התכבות כזו. את כבר יכולה לבצע את בדיקות הנוגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)