מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדוקרדיטיס???אמיר04/12/2011
שלום רב,
אני בן 22. עברתי לאחרונה בדיקת אקו דרך הוושט עקב חשד לפיברואלסטומה בבדיקת אקודופלר של הלב. ממצאי הבדיקה הם: "ב- TEE עלי המסתם האאורטלי עדינים, נראו 3 עלים. קיים עיבוי בעיקר על העלה האחורי- NON CORONARY של המסתם בצורת ממצא מעובה בגודל 0.5 ס"מ- יכול להתאים לשייר ישן של וגיטציה. מבנה הממצא אינו מתאים לפיברואלסטומה. הממצא אינו מוביילי ולא גורם לפגיעה כלשהי במסתם אשר נפתח היטב"... בנוסף לכך, הודגמה מפרצת של המחיצה הבין עלייתית + PFO עם דלף מימין לשמאל"...יש לציין שבתקופה האחרונה אני סובל מחוסר תיאבון, בחילות, נשירת שיער מאסיבית, דופק מהיר חולשה ועייפות ובנוסף היו לי מספר אירועים של חום תת פיברילי עד 38 מעלות מלווה בצמרמורות וכאבי ראש. יש לציין היום נמדד תת חום של 35.8 מעלות צלסיוס בפה. לקחו לי 4 תרביות דם בקופ"ח שיצאו שליליות. CRP לעיתים גבוה ולעיתים תקין. כמו כן, יש לי אנמיה מחוסר ברזל- נוטל כדורי ברזל מדי יום במשך כחודש וחצי, אך לצערי עדיין ללא שיפור בתסמינים!!!.
מה משמעות ממצאים אלו באקו? האם האבחנה המבדלת תומכת באבחנה של אנדוקרדיטיס או סיבוכו? האם תרביות דם שליליות שוללות באופן חד משמעי אנדוקרדיטיס??? אם לא, מה עליי לעשות וכיצד עליי להשלים את הבירור/טיפול? האם עליי לקבל אנטיביוטיקה?
תודה רבה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוקרדיטיס??? - תגובה
ד``ר יסמין מאור04/12/2011הממצאים שאתה מתאר לא שוללים אנדוקרדיטיס אך גם בשלב זה לא תומכים באחבנה ויש ככל הנראה צורך בברור נוסף. תרביות דם שליליות לא בהכרח שוללות אנדוקרדיטיס. בכדי להשלים ברור ולהגיע לאבחנה ממליצה לפנות פנים אל פנים לזיהומולוג. חשוב לשמוע את הסיפור הקליני ולראות את כל הבדיקות שבצעת ובהתאם תנתן ההמלצה להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)