כלבת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבת?
    דפני
    05/12/2011

ד"ר שלום רב,
    עקב חשש מכלבת (היה מוטל בספק) עברתי חיסונים (ארבעה, ללא הסביל שניתן בבית חולים) כאשר האחרון היה ביום חמישי הקודם- 1.12.
    היום, 5.12, עברתי במקום עם שיחים ושמעתי בעל/ בעלי חיים הולכים שם, לא ראיתי כלום וגם לא הרגשתי כלום אבל אני נורא לחוצה בגלל החיסונים שעברתי ובכלל מהמחלה הזו,
    רציתי לדעת אם יש צורך לגשת שוב ללשכת הבריאות (הבנתי שמקרה של מגע יש צורך בעוד 2 חיסונים, למרות ששוב- לא הרגשתי מגע), או שאני מחוסנת?
    וכמו כן, לכמה זמן אני נחשבת מחוסנת או שבכל מקרה גם אחרי זמן קצר צריך לקבל עוד 2 חיסונים במקרה של מגע עם בע"ח?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלבת?

הוספת תגובה

• כלבת? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    09/12/2011

כדי להדבק בכלבת דרוש יותר ממגע עם בעל חיים אלא פציעה. בדרך כלל כשפונים ללשכת הבריאות הם מעריכים את מידת הסכנה בהדבקה ובהתאם מחליטים אל פרוטוקול חיסונים מתאים, אני מניחה שעשו זאת גם במקרה שלך.
    מעבר ליד בעלי חיים בשיחים לא מצדיק הוספה של חיסונים. במידה ויש שריטה או נשיכה מבעל חיים יש לפנות שוב ללשכת הבריאות.
    השאלה מתי צריך לחזור על חיסון תלוייה בסוג החשיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו