מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CMV בהריוןאמא13/12/2011
שלום,
אני בהריון שני בשבוע 7. בסוף חודש מאי האחרון לא חשתי בטוב וערכתי בדיקות דם ל-CMV.גם הIGG יצא שלילי וגם ה-IGM יצא שלילי(כך גם כל הבדיקות שעשיתי בהריון הקודם).לפני כשבוע (כשהייתי בשבוע 6) עשיתי בדיקות דם ושם יצאו לי התוצאות הבאות לגבי CMV:
CMV IgG 115.2 positive
(הדגימה מתאריך 26.5.11 והבדיקה הנוכחית נבדקו במקביל באותם תנאים. התוצאה עבור הדגימה הקודמת היא שלילית)
CMV IgM (screen) שלילי
CMV IgM additional assay Negative
CMV IgG Avidity 39.8
אני כמובן בלחץ כי ברור לי שההדבקה היתה במקרה הטוב ביותר בחודש יוני ובמקרה הגרוע ממש לאחרונה... הייתי היום אצל רופא הנשים שלי אשר אמר שלדעתו זו הדבקה ישנה ואין לי שום סיבה לדאגה ושבכל מקרה זה לא יכול להיות מתקופת ההריון בגלל שה-IGM שלילי. הוא גם אומר שייתכן שהמחלה במאי כן היתה CMV ופשוט עשיתי את הבדיקה מוקדם מדי ולכן עוד לא ראו נוגדנים. מה דעתך? האם יכול להיות שההדבקה היתה דווקא כן בסמוך לכניסה להריון וה-IGM פשוט נעלם ממש מהר? אני הרי יודעת שתמיד אומרים שצריך לחכות חצי שנה לפחות מאז ההדבקה ועד הכניסה להריון ואני בטוח שנדבקתי בחצי השנה האחרונה... סליחה על מבול השאלות אני פשוט מאוד בלחץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור17/12/2011הבדיקות מתאימות להדבקה ב-CMV לפני כ-3-4 חודשים אולם יש צורך בבדיקות נוספות ושיחה אישית בכדי לאשש הנחה זו וגם בכדי לקבוע עד כמה זה משמעותי להריון והאם יש צורך בברור נוסף. ממליצה לפנות לרופא למחלות זיהומיות לצורך המשך הברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)