מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחפתגילי17/01/2012
שלום רב,
הנני אמורה בקרוב להתחיל סטאז' בבי"ח ועל כן חויבתי לעבור בדיקת מנטו שיצאה חיובית ללא ממצא חשוד בצילום הריאות והונחיתי ע"י המלש"ח לקחת את כדורי האיזוניאזיד.
ראשית, הייתי שמחה לדעת מה מנגנון הפעילות של התרופה, כלומר על אילו מערכות היא יכולה להשפיע, למעט תפקודי הכבד ואיזון של ויטמין B6.
שנית, אני לוקחת את התרופה כבר חודשיים ומאוד רוצה להפסיק. הסיבות הן: 1. איני חשה בטוב מהתרופה- בעיקר עייפות מרובה. 2. נאמר לי באופן לא רשמי מרופא שיכול מאוד להיות שהתחסנתי בילדות כחלק מחיסון כללי שבוצע לבנות בשנות השמונים (אני ילידת 1984). 3. במידה ובאמת נדבקתי, סביר כי זה קרה במהלך שהייתי במזרח שהיתה לפני 5 שנים אך המחלה טרם הפכה לפעילה כך שלפי מה שאני מבינה הסבירות שהיא תהפוך לכזו ללא פגיעה משמעותית במע' החיסון היא יחסית נמוכה. 4. לפי מה שהבנתי המהימנות של בדיקת המנטו אינה גבוהה והסכנות הכרוכות בטיפול ארוך (9 חודשים) של איזוניאזיד אינן מבוטלות.
האם מה שנאמר לי ע"י אותו רופא (סעיף 2) נכון וזו יכולה להיות הסיבה לתוצאה החיובית?
האם נראה לך נכון על סמך בדיקה חיובית אחת וצילום ריאות תקין לקחת את הכדורים לתקופת זמן כה ארוכה?
האם באמת הסבירות להתפרצות המחלה לאחר 5 שנים מההדבקה אינה גדולה?
והשאלה שמטרידה אותי יותר מכולן היא האם עכשיו לאחר שלקחתי את הכדורים כבר חודשיים יש סכנה להפסיק? האם יש סיכוי שבעקבות כך החיידק יתחזק?
תודה רבה על תשומת הלב והמשך יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחפת - תגובה
ד``ר יסמין מאור18/01/2012ההמלצה המקובלת בכל העולם כולל ארגון הבריאות העולמי וארגון הבריאות האמריקאי שבאנשים עם בדיקת מנטו חיובית וצילום ראות תקין יש לקחת טיפול מונע לשחפת. ההגדרה של מהו מנטו חיובי משתנה בהתאם לדרגת הסיכון של החולה והארץ בה מדובר. הסיכון להתפרצות של שחפת גבוהה במיוחד בשנתיים הראשונות אולם נשאר סיכון מסויים לכל החיים גם לאחר השנתיים הראשונות. המחשבה היא שהסיכון בחוסר טיפול חמור בהרבה מהסיכון הפטנציאלי של התרופות שהוא הפיך. הטיפול הוא ל-9 חודשים. טיפול במשך חודשיים אינו מספק והפסקת הטיפול טרם הזמן יכולה לגרור התפתחות של עמידות לאיזוניאזיד. לגבי ההחלטה הסציפית לגבייך האם אכן חייבים לטפל,באיזה תרופות ולכמה זמן - לא ניתן לתת יעוץ דרך האינטרט ויש להתיעץ עם המלש"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)