מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cmv בהריוןיעל22/07/2012
שלום רב,
שמי יעל, ואני נמצאת בחודש השלישי להריוני (הריון שני). בחודש השני עברתי בדיקת CMV, ויומיים לאחר מכן ביצעתי אותה בשנית. התוצאות חזרו על עצמן :
IgG חיובי, כולל הערה בתחתית העמוד :
"שיטה חדשה מתאריך 6/6/2012
לא ליחס לערך בשיטה קודמת"
(יצויין כי בהריון הראשון, שיצא תקין לחלוטין, ביצעתי מס' פעמים בדיקת CMV, וה - IgG היה חיובי
בכל בדיקה, כאשר בדיקת avidity הראתה כי נדבקתי, לכל הפחות, מס' חודשים לפני הריון ראשון זה).
IgM חיובי, כולל הערה בתחתית העמוד:
See 2nd result by VIDAS"
תשובה נוכחית בשיטת ליאזון
שיטה חדשה מתאריך 6/6/2012
לא ליחס לערך בשיטה קודמת"
א ב ל מ צ ד ש נ י , ה – IgM יצא שלילי בשיטה נוספת שנבדקה (VIDAS), כולל הערה בתחתית העמוד :
"בוצע בשיטת ELFA-VIDAS
CMV IgM נבדק בשיטה נוספת"
מכל זה אני מבינה, לעניות דעתי, כי נחשפתי בעברי הרחוק (לכל המוקדם בהריון הראשון, לפני כשנתיים) ל- CMV, ועל כן ה – IgG חיובי.
מצד שני אני מבינה ש"מבקשים" ממני "להתעלם" מתוצאות הבדיקה שנעשתה בשיטת "ליאזון" לאור העובדה שקיימת בדיקה חדשה ואמינה יותר (ELFA-VIDAS), ואשר ניתן וצריך לשפוט את התוצאות בהתייחס אליה בלבד.
האם הצדק עימי, ואני יכולה להיות "רגועה" שלא נחשפתי, נכון לחודש השני להריוני, ל– CMV ?
נא הבהרתך בבקשה, אני מעט מודאגת.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/07/2012בהנחה שאני מצליחה לעקוב נכון אחר כל התשובות, זה כתוב בצורה מבולבלת נראה שנדקת בעבר ב-CMV ולכן אין בעייה בהריון זה. במיוחד שעל פי שיטת VIDAS יצא IGM שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)