בלוטת לימפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת לימפה
    מיכל
    17/08/2012

בוקר טוב,
    לפני כחודש הבחנתי בנפיחות קלה באזור הבטן התחתונה מצד שמאל. לדעת הרופאים לא הייתה נפיחות וזהו מבנה גופי. ערכתי מס' בדיקות (הייתי אצל רופא משפחה, רופאת נשים, כירוג ואורטופד) באולטרסאונד של רקמות רכות במפשעה נמצא כי אחת מבלוטת הלימפה מוגדלת, אך ממש מעט והמבנה שלה שמור.

ערכתי גם בדיקות דם ושתן שיצאו תקינות, פרט לערך המונפיציטים- בבדיקות הראשונות הוא היה 13.3, וכעבור 3 שבועות הערך שלו עלה ל 14.4.

רופא המשפחה לא מרגיש את בלוטת הלימפה, אך חושד במחלת הנשיקה. ביקש שאעשה אולטרסאנד לבטן. חשוב לי לציין שאני נמצאת בבדיקות כבר מזה חודש ואין לי תסמינים של מחלת הנשיקה (עיפות, כאב גרון, חום וכו).

חשוב לציין שאני חשבה תחושה של אי נוחות ברגל שמאל. אינני יודעת להגדיר זאת במדויק- מעין כבדות כזו.

האם היית חושבת על כיוון אחר של בדיקות, פרט לבדיקת הטחול לשלילת מחלת הנשיקה?

בתודה, מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת לימפה

הוספת תגובה

• יעילות בדיקת P24 שבועיים אחרי

שי
    17/08/2012

שלום ד"ר,

לפני כמה שבועות קיימתי יחסי מין אוראלים לא מוגנים (אני גבר עם אישה),
    ידוע לי שרמת הסיכון די נמוכה ,
    בכל אופן לאחר 16 יום ביצעתי בדיקת HIV הכוללת גם אנטיגן P24 ,
    הבדיקה חזרה שלילית ,
    האם ניתן להסתמך על בדיקה של P24 שלילית 16 יום אחרי המגע ?

בברכה,
    שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה טעות

שי
    17/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות בדיקת P24 שבועיים אחרי - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    26/08/2012

זה מוריד את החשש אולם בכדי לשלול בודאות הדבקה ב-HIV יש לבצע לאחר חודש בדיקת קומבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    26/08/2012

בכדי לאשר או לשלול את מחלת הנשיקה צריך לשלוח בדיקות סרולוגיות ל-CMV ן-EBV.
    מעבר לכך המקרה שלך דורש פגישה אישית, בדיקה גופנית והתרשמות שלא ניתן לתת אותה דרך האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו