הדבקה אפשרית ב - cmv בתחילת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבקה אפשרית ב - cmv בתחילת הריון
    אירית
    11/10/2012

אני בשבוע 32 להריוני. ווסת אחרונה 25/2/12.
    ב - 20/11/2012 נבדקתי ונתגלו תוצאות שליליות של cmv igg u -igm.
    כך גם כל הבדיקות שלפני כן גם בהריון הקודם, מעולם לא נדבקתי.

ב - 30.4.12 עשיתי בדיקה נוספת ה - igm היה שלילי, אבל ה - igg היה ב - grayzone
    0.45 כשהפרמטרים לשלילי אז היו עד 0.4.
    חיובי הוא גדול מ - 0.6.

הרופא התעלם מתוצאה זו.

לאחרונה, הפנו תשומת ליבי שלא היה צריך להתעלם מהתוצאה.

מה המשמעות של gray zone? האם זה מעיד על תוצאה חיובית? ואם כן, מדוע לא הופיע באותה העת נוגדני igm? הרי היה טווח של כחצי שנה מהבדיקה בנובמבר שנתגלתה שלילית, אם הייתי נדבקת בתקופה הזו, מן הסתם נוגדני igm היו צריכים להופיע שמעידים על מחלה עכשווית וגם להישאר? מצד שני, אם ההדבקה הייתה רק באפריל 2012, איך זה שנוגדני ה - igg הופיעו לפני ה- igm?

אני עושה בדיקה נוספת עכשיו אבל אני מאד בלחץ אודה על חוות דעתך לגבי ה - grayzone במקרה שלי והשלכותיו.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הדבקה אפשרית ב - cmv בתחילת הריון - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    25/10/2012

קשה לדעת. יתכן שאת בתחילת המחלה ולכן רמת הנוגדנים היתה גבולית ובבדיקה חוזרת הרמה תעלה מה שיעיד ככל הנראה על הדבקה. מצד שני בהריון יש הרבה פעמים תשובות חיוביות שגויות. בדרך כלל מקובל לחזור על הבדיקה ולהתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו