טפילי מעיים בהריון??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טפילי מעיים בהריון??
    אודליה
    19/11/2012

ד"ר שלום רב,

לאחר שפניתי לרופאת המשפחה ולא קיבלתי מענה אני נואשת ולא יודעת למי לפנות כעת...
    אני בהריון בשבוע 35. סובלת מנפיחות וכאבים עזים בבטן (נאמר לי על ידי הרופאים שזוהי תופעה נפוצה בהריון) ולעתים "אפיזודות" שדומות לקלקול קיבה (שלשולים שבאים והולכים). שוב, נאמר לי שזו תופעה נפוצה בהריון או איזשהו וירוס שיעבור מעצמו.
    אך בימים האחרונים החלה תופעה שמטרידה אותי וכפי שציינתי, רופאת המשפחה התייחסה לעניין בביטול... חל שינוי מוזר ביציאות שמעולם לא ראיתי... אני מתנצלת מראש על הפירוט אבל אני מוצאת סיבים שחורים, אחידים בצורתם קצרצרים ודקים (באורך כמילימטר עד שניים בלבד) בהמוניהם בצואה. יש לציין כי לא מדובר במשהו שאכלתי מכיוון שכבר בדקתי הכל ושום דבר לא מכיל את הסיבים הנ"ל ואין שינוי במצב עם הזמן. אני מקפידה על היגיינה, בישול קפדני של הבשר, שטיפת הפירות והירקות ושטיפת הידיים ועם זאת אני מודאגת...האם יתכן שמדובר בטפיל מעיים כלשהו? לא ראיתי משהו זז או נותן סימני חיים, אבל אני מבינה עכשיו שזו לא אינדיקציה. האם נתקלת אי פעם בתופעה? מה עליי לעשות? לאיזה רופא לפנות ואילו בדיקות לבקש? יתכן שאני סתם לחוצה וזו תופעה נפוצה של עיכול סיבים תזונתיים?
    מבחינתי, אפנה אפילו לרופא פרטי, שכן, הרופאה שלי מתעקשת לא לטפל בי בוורמוקס מכיוון שלא מומלץ בהריון אך מאידך, לא מפנה אותי לשום בדיקות. רק בבקשה עזרי לי.

אשמח לתשובה מפורטת, שכן, הלידה מתקרבת ולא הייתי רוצה להדביק את הילוד במשהו שעלול לסכן את בריאותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טפילי מעיים בהריון??

הוספת תגובה

• טפילי מעיים בהריון?? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    22/11/2012

התיאור לא נשמע מתאים לתולעים. ממליצה לבצע בדיקת צואה לפרזיטים בכדי לאתר את הבעייה. חבל לקחת סתם טיפול במיוחד בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו