מהי התופעה???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהי התופעה???
    סיון
    02/12/2012

שלום, אני אחרי לידה ראשונה בתאריך 3/11 ויש לי בנוסף לתפרים וטחורים תופעה שהחלה מסוף ההריון של גרד מטריד באיזור הישבנים עצמם וגם בפי הטבעת(יש גירוי גם בזמן יציאה) וגם באיזור הנרתיק. אובחנה אצלי קנדידה בנרתיק שלא עוברת כבר מלפני ההריון למרות הטיפולים רק שזה מופיע באיזור נרחב הרבה יותר.בתחילה היו שלפוחיות אדומות ומגרדות בין הישבנים ובשלב מסויים גם הופרשו לי נוזלים מהמקום (שעברו את הבגדים).
    נבדקתי אצל רופא עור בבי"ח שבו ילדתי והמליץ על הידרואגיסטן מה שלא ממש עזר וכרגע הגרד מטריד יותר באיזור הישבן ומפריע גם לטחורים. הוא המליצ על 10 ימי טיפול שלא הושלמו... כשהייתי אצל רופאת הנשים היא גם אמרה שזה פטריה. רופא עור נוסף אמר שזה פטריה בשם אינטרטיגו ונתן לי משחה טרידרם למשך 10 ימים +כדורים זילרג'י..וכאשר נבדקתי אצל רופאת נשים לעניין אחר היא טענה שאין פטריה אך ניתן להמשיך לטפל בטרידרם.לאחר שגם זה לא עזר מס' ימים פניתי לרופא עור אחר שאמר שלא ברור מה זה ונתן לי אולטראלן. כרגע אין שלפוחיות אך עדיין מאוד מגרד..המליצו לי למרוח טבעקוטן וגם את זה ניסיתי ועשה לי קצת הקלה באיזור הנרתיק..יצויין כי אובחן אצלי גם חיידק בדרכי השתן וניתן לי טיפול במוקסיפן.
    מכל האמור לא ברור לי איזו תופעה יש לי כי שמעתי שיש סוגים מאוד שונים של פטריות ודלקות כמו אמפטיגו (שגם זה דומה לתופעה שיש לי) ואולי זה בכלל הקנדידה שהתפשטה? ומה עושים עם זה? הבנתי שניתן לקחת גם ביופסיה מהמקום הנגוע ולדעת מה זה בוודאות.. ואם זו קנדידה, מה עושים? (מלבד דיאטות שלא נראה שאעמוד בזה) שמעתי שיש כדורים יעילים לזה שלא ניתן לתת בהריון..
    תודה רבה ובשורות טובות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מהי התופעה???

הוספת תגובה

• מהי התופעה המשך

סיון
    02/12/2012

ולאיזה רופא זה שייך? אולי משפחה או נשים ולא עור..?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי התופעה המשך - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    03/12/2012

לאבחנה - זיהומולוג
    לביופסייה - רופא עור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי התופעה??? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    03/12/2012

ללא בדיקה ותרבית לא ניתן לחוות דעה. יתכן ומדובר בזיהום פטריתי אולם יש גם קשת שלמה של בעיות אחרות שיכולות לגרום לגרד. בדרך כלל מומלץ במצב כזה לבצע תרביות וביופסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו