מחלת הפה והגפיים ומחלת CMV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הפה והגפיים ומחלת CMV
    אורית
    06/12/2012

שלום רב,
    במהלך ההריון לפני כחצי שנה נדבקתי בCMV. למזלי הילדה שלי נולדה לפני שלושה חודשים ללא הוירוס בשתן וללא IGM אך עם נוגדני IGG.- כל הרופאים המליצו לי להניק אותה.
    היום כשהיא בת שלושה חודשים היא חולה במחלת הפה והגפיים (יש לה פריחה של כמו שלפוחיות ברגליים) מחלה מדבקת.
    יש לי מס' שאלות
    1. האם זה קשור לCMV שכנראה עבר בהנקה, ומה ההשלכות של הדבקה בCMV לאחר הלידה (נולדה בשבוע 42)?
    2.האם מותר לי להניק אותה מהחזה, לאור החשש מהדבקה במחלת הפה והגפיים -יש לי עוד ילדה בת שנה ועשרה חודשים ?
    3. האם המחלה הזו חוזרת- כי הבת הגדולה שלי כבר עברה אותה?
    4. לגבי הCMV- את רושמת שלפי הספרות צריך לחכות בין חצי שנה לשנתיים עד להריון הבא. האם יש מדד מדויק יותר שיכול לאשר לי להכנס להריון בבטחה בטווח בין החצי שנה לשנתיים-אחרת כולם כביכול אמורים לחכות שנתיים ליתר בטחון?
    בתודה מראש,
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הפה והגפיים ומחלת CMV

הוספת תגובה

• מחלת הפה והגפיים ומחלת CMV - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    09/12/2012

לגבי מחלת הפה והטלפיים - אין לזה קשר ל-CMV. הפצעים והרוק מדביקים. לעיתים ניתן לחלות פעם שנייה, בדרך כלל בפעם השנייה המחלה יותר קלה.
    לגבי CMV - בכדי להמליץ מתי כדאי להכנס להריון יש צורך ביעוץ אישי - לא כל דבר אפשר לעשות באינטנט.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו